- Член од
- 26 јануари 2010
- Мислења
- 908
- Поени од реакции
- 185
Ништо не читам али ја позајмив Мистеријата на синиот воз-Агата Кристи,многу иам слушано за неа....од вечерва почнувам да ја читам
па може да ни го препорачаш, ако не е тајнаВо моментот сосема случајно почнав да ја читам, книгата на Игор Џамбазов, прирачник против антиалхохоличари, баш како и претходнодната, се уште не знам дали да му завидувам за бурниот живот или да го жалам за тоа што го има поминато, навистина чудно кога читаш и кога се ставаш во негова ситуација..... имам уште доста за читање денес почнав, до вчера читав едно доста интересно литературно дело, напишано од еден наш член на форумот
Книгата не е официјално издадена, така да кога ќе се издаде се надевам дека сите ќе ја прочитаат, а името на членот не го споменувам поради нејзина безбедност од напад на фанови.па може да ни го препорачаш, ако не е тајна
jas gi zemav i dvata dela,i zdravje letoto planiram da gi procitam.samo mi izgleda mnogu tesko ostvarlivo posto zaedno ispagaat okolu 1000 stranici ((При крај сум со книгата “Сталин: Дворот на црвениот крал - втор дел“ од Сајмон Сибаг Монтефјоре. Вториот дел излезе можеби година дена по издавањето на првиот дел и се изначекав искрено, ама вредеше. Одлична книга, детално напишана, морници ме ежат додека ја читам, едноставно не ми се верува на какви злосторства е способен човековиот ум. Првиот дел се занимава со приватниот живот на Сталин, неговото пробивање до врвот на политиката и општо целиот период на Сталин до 1941 година, а вториот дел од 1941 до неговата смрт. Едноставно прекрасни две книги кои би ги препорачала на секој кој се интересира за оваа тематика.
Брзо се чита книгата, нека не те плаши бројот на страници. Само треба сконцентрирано да ја читаш, затоа што има доста информации и многу имиња се споменуваат и постојано се менуваат.jas gi zemav i dvata dela,i zdravje letoto planiram da gi procitam.samo mi izgleda mnogu tesko ostvarlivo posto zaedno ispagaat okolu 1000 stranici ((
Јас ја барав ов библиотека ама не ја најдов. Мислам, втората, таа од Руиз. Шо мислиш за книгата?Youngblood Hawke од Herman Wouk.
Занимљив старт. Книгата е во два дела од по 600 и кусур страни ... ќе потрај некое време читањето.
А, пред недела дена ја прочитав , Четири договори од Дон Мигуел Руиз
Добра е. За тие шо се во „не знам“ ситуација, не знат шо сакат од себе си и како да продолжат со живото, би требало да му се најди.Јас ја барав ов библиотека ама не ја најдов. Мислам, втората, таа од Руиз. Шо мислиш за книгата?