Дали целта на темава е да се открие кој во кое обоено племе припаѓа или грешам? Ок, не е ни битно тоа , не ме ни интересира мене лично!
Него , проектов , делумно ми се допаѓа , дел е добар , дел е претеризам! Дали тоа значи дека не го одобрувам , појма немам!
Интересно е шо доста плукаа по проектов , влада , споменици и etc. Но доволна беше една европска репортажа и една позитивна критика за сите да сменат мислење од лошо во добро! Одеднаш све е во ред , и проект и масовно градење на еден куп непотребни глупости и непокриени дупки по патишта , населби скрос заборавени.
Делот кој не ми се допаѓа е изградбата на триумфална порта и остали copy-paste архитектрури! Во ред дека имаше македонци пребегани кои учествувале во ренесансниот период....
На крај , ептем го тупиме ние овде на форум со проектов и ептем посветуваме внимание! Па како требало , како не требало , зошто да , зошто не , исправно , неисправно а сепак ќе си прават како сакаат и што сакаат без разлика дали ние сме гласале во некоја анкета со ДА или НЕ.
Ако му текне може ќе си доизградат уште некое проектче , или нагло ќе си престанат со градење , а ние и понатаму ќе си дискутираме на форум!