Да.За сите што мислите дека со ова Србија ќе влезе во ЕУ. Заборавивте уште едно мало проблемче - признавањето на Косово. Јас искрено верувам дека сега ќе и вршат притисок на Србија тоа да го направи, а сумљам дека тоа во брзо време ќе го направат.
Колку само Србија (властите) би сакала да влезе во "големото Европско семејство" треба да ни е јасно.If Europe does not deliver on its promises the result in the Balkans will be bitterness, setbacks for democrats who offered their publics "Europe" only to be shunned, and a boost for nationalists and populists.
And Tadic has other problems as well. The majority Albanians of Kosovo seceded from Serbia and declared independence three years ago, but Serbia does not recognise this.
Никој не може да ја натера Србија да го признае Косово ако не сака исто како што никој не смее да ја натера Македонија да го смени името ако не сака.За сите што мислите дека со ова Србија ќе влезе во ЕУ. Заборавивте уште едно мало проблемче - признавањето на Косово. Јас искрено верувам дека сега ќе и вршат притисок на Србија тоа да го направи, а сумљам дека тоа во брзо време ќе го направат.
Точно така единствениот православен терорист е таму каде што треба. Само што ќе биде со илјадниците исламски терористи од Босна што вршеа геноцид врз цивили, треба и нив да ги стават да им суди народот.Конечно крвавиот српски православен терорист ќе се соочи со лицето на правдата. За него и смртна казна малку ќе е.
Па не реков дека треба де и дека мора, само факт е дека ќе и се врши притисок на Србија за Косово, исто ко на Македонија за името. Одлуките на крајот сепак ги носи врвот на државата. Нема да е доволно ова со Младиќ, затоа што ЕУ секогаш бара повеќе и повеќе... додека не те исцеди.Никој не може да ја натера Србија да го признае Косово ако не сака исто како што никој не смее да ја натера Македонија да го смени името ако не сака.