ЛАРП - Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата MetalGs
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2010
Мислења
8
Поени од реакции
2
ЛАРП - live action role-playing!
Гледам во многу земји ЛАРП групи меѓукои и во државиве од бивша Југославија, но во Македонија нема такво нешто ... барем не сум сретнал до сега.
Се бараат луѓе што би сакале да учествуваат во вакво нешто возраста и полот се небитни само ни требаат вредни луѓе Досега сме само 3-4 души правиме штитови, шлемови ово оно, но некако слабо иде.
Претежно се занимаваме со Словенски / Викингшки ствари али тоа нема везе... ако има заинтересирани и дај боже да се прошириме секој може да си праи каква опрема сака од антички период па до среден век.
Ние 3-4 души сме од Скопје и сме по 16-17 год Не озбилно, ако има некој заинтересиран нека пише па да се собереме и да излеземе негде да се излупаме онака рекреативно :D

ехее... јас незнаев шо е ларп... на времето.. коа бев млад (мал :P ) праевме штитови, мечови, копја и стрели.. и шо уште не... цели денови играње на некоја пољјанка.. или на ридињата... тоа беше ЛАРП, некои повредени дома ке ги носиме...
не е лошо пак да се навратам на тие денови доколку иам друштво :)д

јас сакам да бидам ninja или apache... ама заеби

:) мислам дека сите сме го праеле тоа ако не сите барем повеќето :) време е да преминеме на нешто по сериозно :D

Преместено во подфорум: Хоби.

Иначе, вие нешто ко баткава од Role Models? :icon_lol:

Да дојдам со вистински меч?

Сите сме го правеле ова како деца нали, ама нали пубертед иде после па........

Здраво!
Гледам дека ова е одамна напишано... дали сеуште сте за идеата да има Ларп во Македонија или се откажавте?
Јас направив страна на фб со цел да информирам што е можно повеќе луѓе за постоењето на оваа игра.
https://m.facebook.com/profile.php?id=1541939576081774
До сега имаме 104 лајкови. Ако ве итересира ова повторно лајкнете, пишете порака и ќе се организираме. ☺

ЛАРП - live action role-playing!
Гледам во многу земји ЛАРП групи меѓукои и во државиве од бивша Југославија, но во Македонија нема такво нешто ... барем не сум сретнал до сега.
Се бараат луѓе што би сакале да учествуваат во вакво нешто возраста и полот се небитни само ни требаат вредни луѓе Досега сме само 3-4 души правиме штитови, шлемови ово оно, но некако слабо иде.
Претежно се занимаваме со Словенски / Викингшки ствари али тоа нема везе... ако има заинтересирани и дај боже да се прошириме секој може да си праи каква опрема сака од антички период па до среден век.
Ние 3-4 души сме од Скопје и сме по 16-17 год Не озбилно, ако има некој заинтересиран нека пише па да се собереме и да излеземе негде да се излупаме онака рекреативно :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom