Проблем со гласни жици!

• Креатор на темата Креатор на темата Solider
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јули 2010
Мислења
68
Поени од реакции
4
Имам 17 години и имам проблем со гласот. Почесто пати кога зборувам погласно гласот ми „крика“, а понекогаш и ми се губи сосема. Вакво нешто ми се дешаваше и во 7мо - 8мо одделение кога почна да ми се менува дури тогаш беше бетер. Е сега ме интересира дали може да е нешто сериозно или е можно сеуште да мутира?

Ако на некој му се има случено вакво нешто ве молам пишувајте и давајте совети.

Ова навистина ми е потребно затоа што сакам да се занимавам и со музика (пеење), ама од кога почнаа овие проблеми ми се упропасти гласот и дијапазонот ми е намален. :toe:

Имам 17 години и имам проблем со гласот. Почесто пати кога зборувам погласно гласот ми „крика“, а понекогаш и ми се губи сосема. Вакво нешто ми се дешаваше и во 7мо - 8мо одделение кога почна да ми се менува дури тогаш беше бетер. Е сега ме интересира дали може да е нешто сериозно или е можно сеуште да мутира?

Ова навистина ми е потребно затоа што сакам да се занимавам и со музика (пеење), ама од кога почнаа овие проблеми ми се упропасти гласот и дијапазонот ми е намален. :toe:

Колку се нервирам вака кога ќе ми каже некој ``сакам да се занимавам со пеење``
1. Научи да пееш (тоналитет,интонација,дишење) гласот со тек на време и вежбање во свој распон ќе ти се промени/прочисти. А и 17 години имаш до 21 има да ти се измени, т.е здебели а тоа и ти треба на тебе бидејќи гласот ти зарибува на моменти. значи мутираш, све е до пубертетот.
2. Ако пушиш, батали цигари. Одма остави ги.
3. Ако пиеш, пиј само жестоко (ракии,коњаци,вињаци,виски) пиво,вино, шприцер, све што е газирано чак и сокот газиран батали го.
4. Не се напнувај,не се дери, збори си со твој глас т.е со нормален тон како ти мислиш и осеќаш дека ти е нормален.
5. Купи си неоангин, тантум верде и урбазон, пиј ги и уживај во пеењето.

5. Купи си неоангин, тантум верде и урбазон, пиј ги и уживај во пеењето.

Како жити се му препиша урбазон?! Тоа е кортикостероид што не се дава баш за добро утро!
Тантум верде се без рецепт, урбазонот со причина треба под лекарски надзор да се зема!

Како жити се му препиша урбазон?! Тоа е кортикостероид што не се дава баш за добро утро!
Тантум верде се без рецепт, урбазонот со причина треба под лекарски надзор да се зема!

Браво - Сакав да кажам во краен случај урбазон. Ако веќе има големи проблеми

пробај со инхалации за да ти се опушти грлото.

Знае некој каков лекар треба да се посети за преглед на гласните жици? Мислам дека гласот ми е оштетен па сакам да го проверам на лекар.

Знае некој каков лекар треба да се посети за преглед на гласните жици? Мислам дека гласот ми е оштетен па сакам да го проверам на лекар.
Оди кај одделение за уво,нос и грло...таму веројатно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom