Ја <3 оваа игра затоа што...

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сите знаеме дека имаме омилени игри, впрочем има повеќе теми за тие "муабети". Но, она што досега сме го немале - е тема каде што ќе можеме да објасниме што конкретно не натера да се заљубиме во таа игра/серијал.

Еве, да почнам прв.

Prince of Persia: The Sands of Time

prince-of-persia-apr08.jpg

Кога оваа игра излезе, јас имав некои 14 години...и навистина не очекував дека ќе се заразам со неа. Она што ме привлече иницијално беше интересната приказна, поготово нејзиниот крај.
Сеуште се чудам како можеа да не го искористат тој крај за филмот (кој е срање).

Второ, самата механика на борба беше нешто ново за мене, бидејќи немаше премногу TPS акциони авантури на PC.

И трето, никогаш нема да заборавам кога се "пентарев" по столбови, на работ од смртта...и кога ќе погледнев надоле, да видам колку високо сум се качил.

За жал, со секое ново продолжение играта губеше од шармот, за на крај тотално да се изгуби со Prince of Persia (2010).

Аиде, вие сте на ред, отидете малце по memory lane.... :)

Дефинитивно серијалот Dawn of War. Првин ја пробав Dark Crusade, (пред едно 4 години) тогаш сеуште незнаев ама баш ништо за играта. Но, по 2-3 дена, ептен се заразив. Самиот гејмплеј те тера да ја играш играта од поново и од поново, а и самите единици на расите, некои од нив беа доста оригинални. После ја свртев и оригиналот и Winter Assault, па кога искочи и Soulstorm...
Со DoW2 само ја подобрија механиката на играта. Голем удел има и енџинот (истиот оној од CoH) самошто овдека е подобрен и дизајнот на карактерите изгледа ептен добро. Ја свртев оригиналот, пред некој ден и Retribution, а дупката во приказната што ја имам со тоа што не ја играв Chaos Rising ќе ја попунам кон крајот на месецов :)

Ретко кога имам време да играм игрици, а и ретко некоја да ме заседне пред компјутер и да не можам да станам од неа. Сакам игрици кои ќе ти треба барем месец дена да ја завршиш, а не некои за еден викенд. Последната таква игра ми беше Assassin`s Creed 2, да знам нефер е што не ја играв кецот прво, ама 2јката ми ја дадоа и некако не успеав да го најдам кецот.. или пак ми беше као „еј сигурно ќе ја свртам одма.. или некое срање е, па што ќе ја барам кецот“.. Нејсе... од играта не можев да станам и пред самиот крај на истата... ми се заеба кракот и не сакаше да се уклучува веќе. Пробував да најдам друг, не успеав. Пробував и со реинстал, пак неќеше... и баталив... Assassin`s Creed 2 мојата не прежалена и не завршена игрица... :(

Assassin's Creed.Премногу ја сакам играва.Кога испадна првиот дел не сакав ни да замислам да ја играм играта бидејќи воопшто не сакам игри од трето лице.Но по година дена откако излезе си реков дај да ја пробам.Не очекував многу од играта дури и мислев дека по 1 час играње ќе ја баталам.Но откако почнав не сакав да ја оставам.Се заљубив во играта.Но бидејќи ја имав „заебаната“ верзија од играта неможев да влезам во Ерусалим па по 3-4 дена трчкање низ Дамаск и Акре престанав да ја играм се до пред 3 недели.Еден пријател ја пронашол на ЦД па ми ја позајми.И повторно се навлеков на неа.Откако ја завршив ја симнав двојката која ја свртев вчера и моментално ја играм Brotherhood.Одлична игра.Иако мразам игри од трето лице оваа ја обожавам.

Хмм! Ако одиме од оние првите шо ми оставиле најголем впечаток , тогаш: Се горенавенедото од Mac , Serious Sam и една Hogs of War! :)
На Prince of Persia ме воодушеви тогашната графика ,физиката и сите нови елементи во играта кои првпат ги сретнав тогаш! И се сложувам , Sands of Time e убедливо најдобрата во серијалот!

Serious Sam беше мислам од попрвите кои ги играв! Ауу човече, кои оружја , предели , адреналин до максимум , па моментите кога ќе ти скокне некое од тие морничавите и необични суштества , имаше баеги скокање од столица!

А Hogs of War ја добив се сеќавам од еден братучед од Србија! Па со месеци се слушаше низ дома: Ајде стани од компјутер по цел ден си на него!

Добри времиња беа тоа!

Counter Strike, пред негде една година играв како луд. Сеуште знам да седнам да испукам едно 20-30 минути, ама зарѓан сум веќе.

На многумина им е омилена игра. Ете, без некоја си посебна причина, ретко кој не ја пробал.
Сеуште ми се во сеќавање часовите поминати играње на припреми, cw и ред други работи :)

Pro_Evolution_Soccer_2_Ps2.jpg

PES и порано Winning Eleven, ги играв од 8-9 години негде на ps1, За после на ps2, па сега pc. Како да ја не памтиш играва (освем тоа што сеуште ја играм), после толку искршени рачки и кој знае колку провокации со брат ти... :)

title.jpg

И другите серијали на Мортал Комбат, но ова ми остаде онака најголем белег во детсвото од серијалот. Главна фаца бев во мало со тоа шо бев најдобар на MK4 и + само јас ги имав научено сите fatality од сите, ама од баш сите фијтери. :pipi:

Crash_Team_Racing_Pal.jpg

Немора да пишам за ова игра. :) И самите незнаете колку сати имате остаено на ова игра. Уште знам да си ја пуштам некогаш на комјутеров и да си возам со докторот...

street_fighter_2_01.png

Кој ја нема играно играва, изгледа никогаш не бил на флипери т.е. играчница, најозбилно. Една од најомилените серијали, ever! И на ова, и на SF4 сега, ми нема рамен со Ryu. :icon_lol:

sheep-dog-wolf_1.jpg

Па незнам дали ми е една од најомилените, ама сигурно ми останала белег и ја памтам играва, бидејќи ова беше буквално единсвената игра на ps1 шо не сум ја поминал. Дури пред 4-5месеци ја свртив на pc, ама пак ќе си ја памтам секогаш играва... :)

Имат уште неколку, но другпат ко ќе ми текнит ќе пишам. :icon_lol:

А од поновиве игри шо никогаш нема да ги заборавам: GTA 3, Half Life (сите), Assasian's Creed 1/2, Devil May Cry 4, Warcraft т.е. DotA, Portal 1/2, Counter Strike 1.6, Onimusha (скоро сите дела), Super Meat Boy, Mass Effect 1/2, Oblivion IV, Fallout 3 ...

Mortal kombat-никако не пропуштав ден да ја играм со другар на флипери.Нормално,во времето на МК имаше доста фајтерски класици,но МК ми остана убедливо најомилен,и не можам да му простам на Ед Бун што се реши последната игра да ја исклучи од PC светот.

Half life-не можев да го смислам Кантерот.Едноставно не можев,и од некоја причина имав одбивност кон се што излегува од Valve.Но пред една година ја добив Orange box и за неколку дена да изиграв HL2 сосе епизодите.Единствен ФПС кој ме воодушеви со јака атмосфера,приказна,гејмплеј и секако Аликс Венс.Признавам грешка направив што прво не почнав од кецот,но и таа грешка ја исправив.

Assassins creed-кецот има предност во поглед на приказната(периодот на крстоносните војни е многу подобар сетинг за разлика од ренесансна Италија),двојката за гејмплејот(кој е многу подобрен во Brotherhood и се надевам на ист континуитет,ако не и подобро да се покаже во Revelations).

Mass effect-сај фај опера раскажана на филмски начин ала Блејд Ранер?I'll take it.

King's bounty:The legend-одличен спој на RPG и потезна стратегија+хуморот.

NBA Live 2001

%5Ctn%5CNBA%20Live%202001%20%5BSLUS%2020102%5D.jpg

Никогаш нема да ја заборавам оваа игра. Кога го појачав компјутерот (од P2 на P3 рипнав), прва ја земав неа. И така тренирав баскет, бев попален по Шек и Коби - па ова беше совршената игра за мене. Прекрасна графика, неверојатно детална публика (3D публика ееееј!), како прва 3D NBA за мене...ми остави преголем впечаток.
Беше и првата игра која ја модирав, висејќи на разни сајтови после 6 саат (ви текнува, dial-up-от беше поефтин после 6), симнувајќи дресови, патики и реклами. Уште ги имам сите извадени скриншоти, од кои си правев стрипови.

За жал, тоа беше прва и последна NBA љубов за мене. Од непознати причини, EA не ја извадија NBA Live 2002 за компјутер...а јас секој ден одев до Џокер во Капиштец (позади Беверли она, кој го знае) и прашував кога ќе излезе NBA Live 2002. :/

Кога излезе NBA Live 2003, јас веќе ја имав цели 2 години владеено претходната верзија - а воопшто не ми се допадна новата. Потапа графика (публиката беше 2D, wtf), срање гејмплеј и не ни можеа да се вадат скриншоти.

Оттогаш, жарот ми го има вратено само NBA 2K серијалот...одлична графика и гејмплеј. Ама за жал, прекомплицирана за совладување, сериозно, попрво ќе отидам надвор и ќе научам баскет во живо да играм толку добро, отколку на играва. :)

marc-eckos-getting-up.jpg

Igrata koja mnogu ja sakav, za mene posebno draga pso se furav na Grafiti koa ja igrav, a i pred nekoe vreme ja igrav pak. Najdobra e :)

Јас се заљубив во Assassins Creed :)
Бев кај другар ми еден ден и гледам игра некоја игра со човек во бел пешкир како се моли со сколарите заедно и му викам „Абе овој твојот ич не се истакнува со тие ножевите што ги има закачено по него“ :)
Тогаш прв пат ја видов играта и почнав и јас да си ја играм. Ги имам играно и 1 и 2, сега ќе ја симнам и тројката, само не верувам дека ќе е толку убава како ќецот. :)

half life definitivno iako ne gi imam igrano najnovite delovi igrata e neverojatno dobra

Најдобра игра на сите времиња ( според мене ) - Heroes Of Might And Magic 3. Трошев по цели денови на времето... крај на 90-ти - играва ја играв прв пат на Pentium 166Mhz MMX, 32 MB ram, 2.3 GB HDD, S3 virge 2MB + 3dfx voodoo, Windows 95 i 15' ADI CRT монитор :). Малце кочеше ама беше игрива. Игра со подобар gameplay, со милион ајтеми и магии, милион стратегии, што те тера да размислуваш како оваа - уште немам играно. Времиња......

Homm3boxart.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom