Како да заклучам партиција? ПОМОШ

• Креатор на темата Креатор на темата Dee_Jay
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
2.646
Со цел побрзо да ми одговорите ако можите, ја отворив темава, па после одговорот, слободно бришете ја.

ПОМОШ
Значи вака, пошто татко ми боледува од болест што не знам како се вика, а симптомите се, се шо че види ми бриши во компјутеров(најчесто најбитните работи), со цел да имало повеќе простор во компјутеров ( а појма неам зошто), сакам да прашам, како да го поделам компјутеров на 2 некако. И во мојот акаунт да не можи да влези никако. И пример, има три партиции компјутеров. C: нека ни биди заедничко, D: нека биди негово и Е: да биди мое. И да НЕ МОЖИ да ми влегува во E: и да ми бриши рабти...
ИМА ЧАРЕ ЗА ОВА?

Де бе, едноставно е... Направи му обичен user, ти биди администратор.
На фолдерите што сакаш да ти останат недопрени, скини го modify пристапот за обични јузери. За администратори дај full пристап.

Тоа е тоа. Креирај го јузерот, среди со привилегиите, па логирај се како него и тестирај дали ќе можеш да избришеш нешто... :)

A че можи тој да си инсталира програми од неговиот User? Оти пробав да прам User, ама ако не е админ, ми вика дека можно е да нема да можи да инсталира програми. Оти ако е така, е дури тогаш не знам што ќе му се случи на компјутеров...или че најди начин цел да го форматира, и да ги избриши Userite, или че лета низ пенџере компјутеров :) Заебано е, шо татко ми појче се разбира од мене :(

А не постој начин само D: пример да го заклучам, со пасворд пример? Барав на google не можам да најдам начин...

Неизлечлива болест пријателе купуј нов компјутер и на раат прај си шо сакаш ...

A че можи тој да си инсталира програми од неговиот User? Оти пробав да прам User, ама ако не е админ, ми вика дека можно е да нема да можи да инсталира програми. Оти ако е така, е дури тогаш не знам што ќе му се случи на компјутеров...или че најди начин цел да го форматира, и да ги избриши Userite, или че лета низ пенџере компјутеров :) Заебано е, шо татко ми појче се разбира од мене :(

А не постој начин само D: пример да го заклучам, со пасворд пример? Барав на google не можам да најдам начин...
А да седнете и да направите муабет? Што и да ти кажам, нема да помогне зошто нели - секогаш може да ти го фрли компјутерот низ прозор.

Нема врска Acid, 1000 пати е праен муабето. џабе е. Туку нема врска, ако нема решение, бриши темава....

барај на гугл password protect partition има програми за тоа

Диџеј, мислам дека е полесно да се сокрие и заклучи фолдер него партиција. Тргам од себе, ако дома некој проба да ми сокрие партиција, таа сама ќе испадне у некој од секјурити софтверите (ја-параноик :) ) или софтвер за одржување или во најмала рака со run команда. Многу побрзо би се открила него фолдер. Можда би ти послужило да имаш приватност на ниво на фолдер. Пошто гледам низ нетов има такви програмчиња.

Отепај го татко ти!
Не ти е жал за Микио? :)
П.С
Бришете темава...

--- надополнето ---

Диџеј, мислам дека е полесно да се сокрие и заклучи фолдер него партиција. Тргам од себе, ако дома некој проба да ми сокрие партиција, таа сама ќе испадне у некој од секјурити софтверите (ја-параноик :) ) или софтвер за одржување или во најмала рака со run команда. Многу побрзо би се открила него фолдер. Можда би ти послужило да имаш приватност на ниво на фолдер. Пошто гледам низ нетов има такви програмчиња.
Топ идеа ми даде :)
Пример во E: си отварам фолдер, и СЕ че наакам во него, а за фолдеро полесно е да го заштитам. Фала ти многу Lurtz, не знам како не ми текна...

Па во краен случај, иако може ќе ти е глупав советов, снимај ги работите на DVD а во РС нека ти стојат само најбитните.
Јас така правам, затоа што секогаш сум кусок со disk space :)

Па во краен случај, иако може ќе ти е глупав советов, снимај ги работите на DVD а во РС нека ти стојат само најбитните.
Јас така правам, затоа што секогаш сум кусок со disk space :)

А бе така прам, ама не можам се да клавам на DVD, и па како ги гаѓа, НАЈПОТРЕБНИТЕ работи ми ги бриши...

Нема врска, ќе направам ко што рече Lurtz.
Бришете темава, и фала многу што се потрудивте да ми помогните :)

Ај и од мене една сугестија, решение демек де:

WD-2-TB-USB-External-Hard-Drive-2TB.jpg

Затоа што вакво нешто ќе земам наскоро, па ми текна. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom