Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ААААА НЕ! Темава е само за во ЧДААј добро сите грешно ме сфативте. Затворете ја темава. Не сте за муабет вие.

Дали ќе ти се развива тој бизнис (па да можеш да дојдеш до студио со вработени фотографи) или не, веќе е друг муабет.
14-18 годиниВсушност, тоа е добра идеја за заработка на ситна пара. Но, не би ти советувала веднаш да почнеш со студио и вработени фотографи... се сомневам дека толку брзо би нашол многу девојки кои би се сликале. Џабе инвестиција.
Прво сликај неколку другарки, бесплатно нормално, и објави ги тие слики(најдобрите) на фејсбук. После, консултирај се со другарки - кои девојчиња се опседнати со фб и кои би можеле да си дозволат да фрлат пари за фотосесија... додај ги за пријателки на фејсбук, објави статус дека правиш фотосесии за таа и таа цена, толку и толку слики, и пола од работата(за почеток) ќе ти е завршена.
Некои ќе ти се обратат сами, директно, некои ќе ти вртат од околу, ама би требало да се пројави заинтересираност.
Е сега, како во секој бизнис, така и со ова - ќе треба да си направиш препознатливо име... малце ќе се испотиш ама така треба да бидеДали ќе ти се развива тој бизнис (па да можеш да дојдеш до студио со вработени фотографи) или не, веќе е друг муабет.
п.с. Целна група - малолетнички14-18 години
PROSTO NE MI SE VERUVA IMALO EDEN NORMALEN NA FORUMOV STO ME SFATI !!!!!
ETE TOA SAKAM DA GO NAPRAVAM OD POCETOK DO KRAJ istoto go mislev. ALALUJA.

Те свативме повеќе ама идејава е лоша бате.Денес кој сака слика може да се слика во било кое од многуте дигитални фотостудија и да си побара слика и во електронска форма и да си ја стави на фејсбук.А да имаш студио и да ставиш реклама таква евтини слики за фејсбук или било што слично на тоа околу фејсбук ке бидеш исмеан бааги.Така да не пробувај вакво нешто, ако си имаш средства, опрема и други услови што треба за студио отвори си и работи си.Ама не ова.На фејсбук претежно идат аматерски фотки зашто ти е се поинтересни и обично покрај добрата поза, фризура, шминка, танга, плочки у купатило се рекламира и добра камера на телефонот.Најпопуларни фотки на фејс се секси пози у куптатило и ако ти дојде некоја така да ја сликаш свака ти част друже, good luck with that.Ама мислам дека нема да успее![]()
) Нормално дека нема да напише „Правам фотосесии за фејсбук, 100 лајкови загарантирани во првите два дена“)
Кога кај некоја јака типка што има 4000+ пријатели ќе видат девојчињата попрофесионални слики (кои, да, најчесто убаво изгледаат и нормално дека имаат многу лајкови), ќе сакаат и тие да имаат такви на нивниот профил. Кога под/на сликите ќе прочитаат „Photography by: ______________“ јасно ќе им е каде можат лесно и брзо да стигнат до посакуваните слики.
Да ама тоа можеш во било кое дигитално фотостудио нели?
Не го спорам јас тоа.Mozes ama ajde kazi mi edno popularno niz mladinata na facebook?
Во секој случајНе го спорам јас тоа.
Тој ќе го искористи нивното постојано „сталкање“ по фб, опседнатоста и материјалната благосостојба. Се работи за манипулација на тие девојки. Сите знаеме дека рекламата мноооогу значи... фотостудијата не дека не се рекламираат, но не го прават на тој начин. Уствари, не им ни треба бидејќи се бават со посериозни работи. Ова е само заработка на ситна пара, ама неможе човек да знае како би се развивало сето тоа во иднина.