Убиен е Осама бин Ладен!

• Креатор на темата Syn
  • Време на започнување

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Член од
5 април 2011
Мислења
334
Поени од реакции
142
Прва конспираси теорија во случај никогаш да не го фатеа: Абе никад он не ни постоел како таков, се е тоа една игра на Циа затоа и не го најдоа.
Алтернативна теорија во случај да го фатеа жив: Абе сеа демек ќе го осудат на смрт за да лажат јавност па ќе ја лажираат неговата егзекуција зошто он е агент на Циа.
Трета, сегашна теорија на заговор: Абе не е мртов, он е агент на циа и го лажираа неговото убиство.

Краен заклучок, Осама бин Ладен е агент на ЦИА... Од каде тој заклучок мислам дека ни сами не знаат. А овие го фрлија во море па, со што уште повеќе ги потпалија осталиве truthers со тоа што го фрлија во море што значи мора да е заговор. Америве викаат дека демек го фрлиле во море за да ги испочитуваат муслиманските традиции а колку го правеле тоа порано знаеме со егзекуцијата на Садам Хусеин кој го убија на Бајрам. Не знам што да кажам, не знам веќе во што да верувам и на кого да му верувам, сите се некако пуни со гомна.

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
Телото на Хитлер е однесено од советската армија и растурено, со една цел, да не преставува култ за делата сторени... Е сега мисли за Осама...
ama sepak ima nekoj del so mozes da napraves nekakvi istrazuvanja a so osama to ti e ako se pojavat use nekolku fotki ili klipcinja koi po obicaj koga se raboti za vakvi raboti se so slaba rezolucija

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
ПС остајте сеа бин ТОПОЛ нека почива во мир , туку ке ви велев... кој е следен сеа да го килнат? Гадафи?

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
мене ми стои како правење причина за нова војна...ке видиме..

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Според ДНК 99,9999% е мртов, а со ДНК нема играње.
Аха. А анализата ја вршеле...?

Нема шанси, више по кој пат го убиваат. Дури не излезе видео не верувам. Сликите... ептен сигурен доказ ми се. Доказ дека постои фотошоп. Ајт.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Прво да се задржиме на фејлот.
Хитлер го глорифицираат и без да има гроб, од неговото пронаоѓање до уништувањето на јагленисаните остатоци поминал четврт век. Тука имаме наводна ликвидација, па прошетка до Афган со лешот...и на крај фрлање на лешот во морето...за еден ден...:) Чак Норис feels redundant...
никакви снимки и докази и на крај некакво повикување на некој шеријатски закон...америте се повикуваат на шеријатски закон...oh yeah...
Ич ништо не ти делува нелогично во ситуацијава? :) нешто барем...
Нема проблем се е убаво во светот на бајките...
Во врска со глорифицирањето... мислам дека стравот од „земен“ гроб на Осама Бин Ладен околу кој ќе се собираат разни терористички активисти и ќе „црпат“ сила за некаква конечна пресметка повеќе е поради религиозните, културните и цивилизациските разлики.
Гроб на Осама во Ријад би било далеку поразлично од гроб на Хитлер во Браунау или незнам каде во Австрија или Германија...
Во Саудиска Арабија муслиманските џихадистички спиритуални водачи местото би го користеле за регрутација на млади бомбаши самоубици и за покажување на „лицето на џихадот“, додека тоа во западна Европа не би бил случај.

... А нормално... на крајот на краиштата.... за американците ова сценарио е е далеку полесно и поедноставно... :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Нема шанси, више по кој пат го убиваат. Дури не излезе видео не верувам. Сликите... ептен сигурен доказ ми се. Доказ дека постои фотошоп. Ајт.
Ако сакаш да го изрежираат сеа видеото ... Добро чим би поверувала ти.. Кај бараш видео ти во една ГОЛЕМА акција за убивање на Осама Бин Ладен? Мислиш ќе снимаат таму ... No way! :salut:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Ако сакаш да го изрежираат сеа видеото ... Добро чим би поверувала ти.. Кај бараш видео ти во една ГОЛЕМА акција за убивање на Осама Бин Ладен? Мислиш ќе снимаат таму ... No way! :salut:
Не јас не барам видео, ниту ќе има видео, зашто нема што би се снимило. И така.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795

За тие кои сакаат конспирации ништо не е доволно... ако излезат слики ќе бидат „фотошопирани“, ако излезе видео ќе биде „монтажа од Холивуд“, ако го покажат телото ќе биде „премногу унакажано за да се види кој е човекот“.
Американците соопштија дека со „повеќе методи“ бил утврден идентитетот на Бин Ладен, вклучително и ДНК тест... нема ниту една причина поради која не би им верувал. Скептичноста е во ред, се додека губи секаква смисла.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Краен заклучок, Осама бин Ладен е агент на ЦИА... Од каде тој заклучок мислам дека ни сами не знаат. А овие го фрлија во море па, со што уште повеќе ги потпалија осталиве truthers со тоа што го фрлија во море што значи мора да е заговор. Америве викаат дека демек го фрлиле во море за да ги испочитуваат муслиманските традиции а колку го правеле тоа порано знаеме со егзекуцијата на Садам Хусеин кој го убија на Бајрам. Не знам што да кажам, не знам веќе во што да верувам и на кого да му верувам, сите се некако пуни со гомна.
Од разни покојници како Робин Кук...
http://www.guardian.co.uk/uk/2005/jul/08/july7.development
А уште и ова читни после...
http://en.wikipedia.org/wiki/Carlyle_Group

На шо да веруваш...that`s a tough one...Верувај на телевизијата, cant miss...:)

А од каде ти знаеш што воопшто се случило и на што ги базираш твоите тврдења?
Ау да на си-ен-ен слушна...и изјавата на нобеловиот лауреат за мир...
Е па добро тогаш да си знаеме, когнитивна дисонанца be damned...медиумите и политичарите секогаш ја кажуваат вистината и никогаш не лажат.
Не подлегнувај на еретични параноични теории на завери, млад си...:)
Верувај си, во верата е спасението...

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
abe so vika jofe svetot e kako bajka pred nekoj den obicna devojka stana princeza a potoa e ubien eden los cicko taka da hhhh

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
За тие кои сакаат конспирации ништо не е доволно... ако излезат слики ќе бидат „фотошопирани“, ако излезе видео ќе биде „монтажа од Холивуд“, ако го покажат телото ќе биде „премногу унакажано за да се види кој е човекот“.
Американците соопштија дека со „повеќе методи“ бил утврден идентитетот на Бин Ладен, вклучително и ДНК тест... нема ниту една причина поради која не би им верувал. Скептичноста е во ред, се додека губи секаква смисла.
Како што им веруваш дека шират демократија и човекови права по планетава...
Верувај си...:)

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
a zaso se macele da go zemaat koga ne planiraat da go pokazat vo javnosta ne mi e jasno ako tie go ubija mozea da go ostavat a ovie manupive ke go zeame pa ke go frlime abe gluposti vo boja

Kajgana Shop

На врв Bottom