So ke napravaat be NISTO ke si sedaat mirni :pos2:Tek sea Amerite ke vidaat koi se AL-QAEDA!
Смешно ми е кога муслиман ги глорифицира Ал-Каеда, кога истата таа организација годишно убива стотици илјади муслимани. Само 10% од нивните терористички напади се врз Америка/Европа, сите други им се во Блискиот Исток/Африка и други муслимански земји каде што се борат за превласт.Tek sea Amerite ke vidaat koi se AL-QAEDA!
А што треба да му направат, да го закачат во дневната соба во Белата Куќа?Ќе го фрлале во море? sound so fishy
Се чека моментот кога ГолемиотБрат и уште неколку, некоја вест нема да ја направат conspiracy theory...
Бидејќи ал-каеда не постои, не може да убива “стотици иљади муслимани“ годишно,да сака власт и нафта, платеници (!?) или било што друго.Смешно ми е кога муслиман ги глорифицира Ал-Каеда, кога истата таа организација годишно убива стотици илјади муслимани. Само 10% од нивните терористички напади се врз Америка/Европа, сите други им се во Блискиот Исток/Африка и други муслимански земји каде што се борат за превласт.
Ал-Каеда им е противник на мирољубивите муслимани и им го расипува угледот. Ал-Каеда единствено сака власт, нафта и повеќе платеници во своите редови, слично како и Американците.
И викаш таква е процедурата, да го фрлат в море...А што треба да му направат, да го закачат во дневната соба во Белата Куќа?
Аха, еве и ти се јави, господин господин знам се ама не се разбирам во ништо.Бидејќи ал-каеда не постои, не може да убива “стотици иљади муслимани“ годишно,да сака власт и нафта, платеници (!?) или било што друго.
Како и птицата Додо на пример, или сибирските мамути...
Американската политка ги следи Американските интереси во оваа реченица е кажано се значи конзистентна политика која на долг рок носи резултати, Блискиот исток бил и од секогаш ќе биде од големо значење и интерес на секој светска веле сила,(Римјаните имале повеќе проблеми со источните провинции одколку со борбата на германските племина и англосаксоните кои биле крволочни), (види само колку американски фирми има на блиски исток па самиот Џорџ буш соработувам со Саудиците си го гледала документарецот Фарехај 9/11)не за џабе Анлиската круна владееше повеќе од 1 столетие на блискиот исток таа улога сега ја презема Сад, Истокот е богат со суровини само да те потсетам 2 наоѓалиште на нафта во Светот.Па штом ќе исполнат една цел логично е да се префрлат на нешто друго. Демократите се повеќе заинтересирани за Латинска Америка, а Републиканците за Блискиот Исток. Следна цел на САД мислам дека е Латинска Америка, таму имаат повеќе интереси, а и потежок орев се за кршење. Блискиов Исток веќе е уништен. Сето културно богатсвто кое го имаа или им го уништија или им го украдоа, ги направија питачи.
Јас сметам дека, ова е некаков договор, ама да бидам искрена освен случувањата поврзани за Македонија не сум заинтересирана за другите случувања низ светов.
Равногорски мудрости...Аха, еве и ти се јави, господин господин знам се ама не се разбирам во ништо.
Кои стотици иљади муслимани убивани од ал-каеда секоја година?Смешно ми е кога муслиман ги глорифицира Ал-Каеда, кога истата таа организација годишно убива стотици илјади муслимани. Само 10% од нивните терористички напади се врз Америка/Европа, сите други им се во Блискиот Исток/Африка и други муслимански земји каде што се борат за превласт.