Христијанството и проблемот на злото

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Преостанатиот дел од текстот е како lemurijanka сака да изгледа светот и Бог и се постоечко...

Поздрав и до тебе...

--- надополнето ---

Читај го упатството за употреба на темата, член 1. Ако немаш нешто паметно да кажеш, поќути бе легендо...
Жално е колку си агресивен и бесен кога не се согласуваат со твоето мислење, став и слично. Немој да бидеш заложник на твоето Его, ти го попречува интелектуалниот напредок

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
ОК, благодарам и за оваа вредна напомена, се надевам дека до крај се изрази. Оди сега размислувај за големината на Србија и Слободан, остави не нас троловите...

Ти снемаа +100 IQ одговори а паметњаковиќ? Бедно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Жално е колку си агресивен и бесен кога не се согласуваат со твоето мислење, став и слично. Немој да бидеш заложник на твоето Его, ти го попречува интелектуалниот напредок
Жален е фактот дека секој се чуствува повикан да каже нешто на апсолутно секоја тема, иако секој нема ни интелектуален капацитет ниту знаење. Меѓутоа јас го прифаќам тоа, ова е јавен форум, па ако сум се решил да пишувам тука, ќе мора да трпам...

--- надополнето ---

Ти снемаа +100 IQ одговори а паметњаковиќ? Бедно.
А бе пријател, одговори на што? Па ти не дискутираш со темата, тресиш глупости...
Навистина би те замолил да не спамираш во оваа тема, сфативме дека не се слагаш, со својот интелект ја осветли темата, сега остави не во темницата на нашето незнаење. Живо сум незаинтересиран за твоето мислење.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Жален е фактот дека секој се чуствува повикан да каже нешто на апсолутно секоја тема, иако секој нема ни интелектуален капацитет ниту знаење. Меѓутоа јас го прифаќам тоа, ова е јавен форум, па ако сум се решил да пишувам тука, ќе мора да трпам...

--- надополнето ---

А бе пријател, одговори на што? Па ти не дискутираш со темата, тресиш глупости...
Навистина би те замолил да не спамираш во оваа тема, сфативме дека не се слагаш, со својот интелект ја осветли темата, сега остави не во темницата на нашето незнаење. Живо сум незаинтересиран за твоето мислење.
Пишуваш со бес и лутина тоа се чуствува! Со какво право се осмелувате да го цените интелектуалниот капацитет на соговорникот!!!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Пишуваш со бес и лутина тоа се чуствува! Со какво право се осмелувате да го цените интелектуалниот капацитет на соговорникот!!!
Девојко, не можам да ти објаснам до кој степен сум олабавен во моментов. А за интелектуалниот капацитет на некој на форум се суди по постовите кои ги пишува, со оглед на тоа дека телепатијата се уште не ми е јасно како функционира...

Би те замолил и тебе, најфино, да не ја разводнуваме темата, ОК?

:smir:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Девојко, не можам да ти објаснам до кој степен сум олабавен во моментов. А за интелектуалниот капацитет на некој на форум се суди по постовите кои ги пишува, со оглед на тоа дека телепатијата се уште не ми е јасно како функционира...

Би те замолил и тебе, најфино, да не ја разводнуваме темата, ОК?

:smir:
Се спрема дожд, пак невреме ќе има како и секогаш, ништо ново

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ниту еден верник нема да биде поколебан со изнесување на научни аргументи против религијата, и
Велиш, „научни аргументи против религијата„? Ајдеее, вака „мудро„ формилиран став, никад у живот немам прочитано. И дај, жив Ти све, кажи ги тија „научни„ аргумнети...

--- надополнето ---

Ова е многу повеќе од умствена гимнастика, затоа што христијаните треба да се запрашаат, на кој Бог му се молат,
Бреееее, па штом упатувам молитва до одреден Бог, значи веќе ми е познато на кој Бог Му се обраќам, во спротивно, молитвата би била gone with the wind....

--- надополнето ---

Тешеќур..

--- надополнето ---

Жален е фактот дека секој се чуствува повикан да каже нешто на апсолутно секоја тема, иако секој нема ни интелектуален капацитет ниту знаење
Е ајде де, дај покажи нешто од Твоето „знаење„, оти на форумов веќе има фаци (да не ги именувам..) кои се „турија„ од самопофални зборови за нивниот јааааак И-КУ и за нивното знаење, кое се сведе на „препишанки„, кои им се познати и на средношколците!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Велиш, „научни аргументи против религијата„? Ајдеее, вака „мудро„ формилиран став, никад у живот немам прочитано. И дај, жив Ти све, кажи ги тија „научни„ аргумнети...

--- надополнето ---

Бреееее, па штом упатувам молитва до одреден Бог, значи веќе ми е познато на кој Бог Му се обраќам, во спротивно, молитвата би била gone with the wind....

--- надополнето ---

Тешеќур..
Мики, ако мислиш дека ќе ти дозволам да тролуваш по темата со глупости, многу се лажеш. Ги имаш таму тезите за дискусија, кажи која мислиш дека е погрешна, или кажи што од што не следи. Поштеди не сите од безвезни коментари, жити леб...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Одговорите на твоите „тези „се катаљон пати елаборирани на форумов, така да би било чисто денгубење ако одново се дава одговор на она кое е веќе одговорено.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Одговорите на твоите „тези „се катаљон пати елаборирани на форумов, така да би било чист денгубење ако одново се дава одговор на она кое е веќе одговорено.
ОК, ти благодарам и тебе. Оди сега запали една свеќа за душа, не гњави овде.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ОК, ти благодарам и тебе. Оди сега запали една свеќа за душа, не гњави овде.
...ОК...Ќе те послушам, што се однесува до свеќата.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ја усравте и оваа тема.

Патетично.
Тоа на Мики и на таквите како него им е единствената цел. Во недостиг на одговори почнуваат да тролуваат, да ја разводнуваат темата, да лупаат глупости. За тоа се платени...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ја усравте и оваа тема.

Патетично.

Не бе, како какање? Еве, биди Ти шизикот кој ќе даде контра-тези на веќе изнесените, од авторот на темава. Патем, тие тези се веќе одговорени, но некој задоцнил со членство на форумов.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.002
Поени од реакции
83.385
Eeeeј стварно бе.
Другиве теми се мрсење муда, али оваа тема е у пичку матер. Стварно. Алал да ти е. На другите не им текнало поставување на вака добра и издржана тема затоа што се со мал коефициент на интелегенција. Kill them all.

П.С. Ја иам 480 интелегенција и прадедо ми бил маркиз.

Kajgana Shop

На врв Bottom