До кога ќе ни го мерат интернетот во бајти?

• Креатор на темата Креатор на темата Durga
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 април 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
До кога интернет провајдерите во Македонија ќе ни ја мерат нивната интернет услуга во бајти? Во целиот свет, дури и во посиромашните држави, е веќе пракса интернет услугата во смисла на количина на download да нема ограничување. Единствениот променлив параметар во услугата е само интернет-брзината (bandwidth).

Џабе ми рекламирате некакви скапи пакети со ептен голема брзина кога најголемиот пакет ви е со ограничување од 100GB. Дајте интернет без лимит, срамота е ова во 21 век да не ограничувате во комуникацијата. Не пијаме нафта.

:nenene:

До кога интернет провајдерите во Македонија ќе ни ја мерат нивната интернет услуга во бајти? Во целиот свет, дури и во посиромашните држави, е веќе пракса интернет услугата во смисла на количина на download да нема ограничување. Единствениот променлив параметар во услугата е само интернет-брзината (bandwidth).

Џабе ми рекламирате некакви скапи пакети со ептен голема брзина кога најголемиот пакет ви е со ограничување од 100GB. Дајте интернет без лимит, срамота е ова во 21 век да не ограничувате во комуникацијата. Не пијаме нафта.

:nenene:

Ти ја ограничуваат брзината, не гигата :)
Али да, во право си... Треба некој протест за ова хаха :smir:

Па јас и онака не трошам повеќе од 7 GB... замене нема потреба од интернет без лимит. :)

Iako se slozuvam so tebe vo celost, sepak imas mala greska. Najgolemiot paket iznesuva 250 GB

најубаво мерење е во поминат ТРАНСВЕР а брзината треба да ја кренат сте провадејери. 100 гига не е највеќе што нудат - иам и повеќе ко на пример ја шо иам кабелтел 200 гига или неограничено шо нудат Т хоме.

Сегде се прави да плаќаш за брзината, а не за гигабајтите и брзината, јас барем плаќам за 150 гигабајти + 8/4 брзина ама пак не е толку добро колку шо имам видено со 20/10 брзина :-)

Не само што треба да има неограничен лимит,него треба и да ги зголемат upload брзините а не со 500kb/s...2 дена праам upload за филм од 2 GB.Срамота!

Вака гласи брзината на интернетот на мојот пакет 3 мах старт... > До 6 Mbps/768 Kbps < а досега само со 600кбс иам симнувано најбрзо :Ѕ...
инаку тоа.. за да протестираме.. никој не те присилува да бидеш нивен корисник... имаш и други услуги.. така да... би било смешно протестирањето...

Дај не заебавајте, нормално дека е добро да имаш Unlimited Traffic али па од друга страна мене ми се сосем доволни 50 GB...али ете има некои што само симињаат и тоа им е на некој начин занимација :)

Па јас и онака не трошам повеќе од 7 GB... замене нема потреба од интернет без лимит. :)
ти си еден и единствен

Iako se slozuvam so tebe vo celost, sepak imas mala greska. Najgolemiot paket iznesuva 250 GB
од Оне има пакет со 500 гб за 1900 ден и со телефон мислам, ама не знам дали има некој со таков пакет

на т хоме да,250 е најголем пакет иако има од оптичкиот со 500 гб,за бизнис корисници да не збораме (тие имаат 800 гб)

само заебанцијата е шо има само во 2-3 згради и затоа не се смета

и мене ме нервира многу оти вака не заебаваат

само до кога??????

зошто не дозволат и други компании (со оптика) да дојдат кај нас па да има дури тогаш флет и евтин интернет (како во блгарија)

:tapp:

Вака гласи брзината на интернетот на мојот пакет 3 мах старт... > До 6 Mbps/768 Kbps < а досега само со 600кбс иам симнувано најбрзо :Ѕ...
инаку тоа.. за да протестираме.. никој не те присилува да бидеш нивен корисник... имаш и други услуги.. така да... би било смешно протестирањето...

Па ти друже си го вадиш максимумот :)

Јас имам практично неограничен нет (1000+) гигабајти што нема никакви теоретски шанси да ги потрошам.Плус 5 саати месечно бесплатен телефон кон сите мрежи и плаќам 1800 денари,што му доага по 900 денари и двете.Штета што го нема веќе Duo Extreme пакетот,симињам со 1024 кб (1 мб) кога торентот располага со сидери,или песна обично од некој профи сервер со 800-900 кб .Е сега што пуштија поголеми брзини на другите корисници осеќам некое отежнување на линиите,кај мене и уште 2ца другари на ист начин се поебаа рутерите....ама ај би требало да го средат и квалитетот на линиите. :)

А не ми е јасно шо се жалите малку да не се 100 гига месечно? Па мене толкав ми е хард дискот, и да имаше поголем лимит ќе немав место за downloads.

шо се жалите бе не ми е јасно. колку трошите месечно сообраќај ај бнаш кажете ми?? ја имам 200 и никад не сум поминал 40. МАКСИМУМ ми е оа а симињам СЕ И СВАШТА !!!

Јас имам практично неограничен нет (1000+) гигабајти што нема никакви теоретски шанси да ги потрошам.Плус 5 саати месечно бесплатен телефон кон сите мрежи и плаќам 1800 денари,што му доага по 900 денари и двете.Штета што го нема веќе Duo Extreme пакетот,симињам со 1024 кб (1 мб) кога торентот располага со сидери,или песна обично од некој профи сервер со 800-900 кб .Е сега што пуштија поголеми брзини на другите корисници осеќам некое отежнување на линиите,кај мене и уште 2ца другари на ист начин се поебаа рутерите....ама ај би требало да го средат и квалитетот на линиите. :)
на што си?
:)

требаше да прашам на што оператор си?

дај линк

А не ми е јасно шо се жалите малку да не се 100 гига месечно? Па мене толкав ми е хард дискот, и да имаше поголем лимит ќе немав место за downloads.
па ќе си земиш поголем хард

или лап топ имаш?

инаку јас не сум единствен дома кој сурфа,имам еден дома кој гледа ју тјуб (јас многу ретко не оти неќам) и спуштаме по некое филмче и пак не стигаат 50 гб

моментално 35 гб заминаа туѓина јабана

а за ХДД имам дури и отпоќе (2,5 тб) :vozbud:

ако ми е малку ќе си прикупам и така цените паднаа и уште ќе пагаат.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom