Убиен ученик во тепачка во средното училиште „Здравко Цветковски“ во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нема никакви меѓуетнички "мешаници" не се секирајте.Јас учам таму и некако може да се каже присуствував.Проблем е што Македонци дојдоа да тепаат Македонец ( со мене е во клас )..А Албанецот Мети ни крив ни дужен загина.Бевме во државна на хируршко Дарко е ок а другиов на лице место.Само можам да кажам дека за една глупост,идиотиве сакаат да се покажат јаки и нормално боксирачи,шипки и камења.Тоа е..

За џабе загина, бог да го прости, шо да речам друго, ај тебе како по информиран да те прашам, а Албанецот пробал да го одбрани Македонецот или???

Албанчето го даде животот и скокна за да му помогне на Македонецот кој беше нападнат од Македонци. Самите преиспитајте се, дали наш ќе скокне за Албанец??? Сфатете дека ние сме ѓубрињата.

Така е, и после Албанците ова она , а животот го даде за да спаси македонец. Дали би рипнал ти за Албанец ? не зашто немаш срце , и храброст. тоа не е македонец тоа е друго потекло.
Нека почива у мир албанчето. Нема похрабри и верни другари од Нив.

Седите на компјутер ,тресете зелени , бистрите политика и покажувате мускули ....
А зашто не се организирате и ги мрднете тоа чмаровите и да најдете начин да изразите јавно сочуство за детето и фамилијата.
Да ви свирнат партиските овчари ке ги скршите ногите за да стигнете на некое кале или утакмица.....ебави паметот
Ова е трагедија и не знам дали постои простор за било што друго да се каже освен да се изрази сочуство...
Покажете дека останало барем малку воља за соживот , извадете барем нешто добро од оваа трагедија ...

Јас бидејќи имам многу повеќе од грам мозок, учев во Корчагин каде со години немало инциденти (прашање е дали воопшто имало инциденти во историјата на школово), туку само добри вести од типот: три години по ред најдобри резултати на матура, освоено прво место во тоа и тоа, најдобри во тоа и тоа итн...

Општо познато е дека има многу средни училишта во Скопје (и во Македонија) со лоша репутација, и со право. Овде ми доаѓа на памет и тепачката пред некој месец во Хемиско, школо што исто така е од оние каде што има проблеми. Места каде што постојано се случуваат тепачки треба да се обезбедени од обезбедување, па во екстремни случаи дури и да има полиција да патролира. Ама нееее... Чекаат да се деси некој сериозен инцидент па да превземат нешто.

Срце... си се изнафали и си го изнафали школото... сега радосен си ?
епа сеа вака јас нешто да кажам...
Прво и прво психички си мал...
второ и второ размислуваш како 8мо оделенец,прва година...
почна да понижуваш и навредуваш други училишта...
ти никогаш не си бил во Здрафко Цветковски да видиш како е и што има таму...какви се децата и како се дружат...
Ти од тоа што го пиша за Корчагин во ништо те нема... немаше да пишеш такво нешто ако победуваше на натпревари...
Се замараш со глупости што треба да се замараат деца од основни училишта...
Размисли малце дали е добро да јадеш г*мна за нешто што ти грешиш....
Ти како македонец никогаш нема да рипнеш и одбраниш некој Албанец,Босанец,Турчин итн итн..Они рипнале да одбранат македонец...
Можеш слободно да одиш у Корчагин и да го лижеш подот со јазик и во себе да си го повторуваш тоа дека сте победувале на натпревари и дека никогаш нешто вакво не се случило.
Нас не ни е важно во кое школо си учел... дружбата и сакањето ни се важни...Колку и да учиш без другари ништо не си
Јас сум македонец... имам многу другари албанци... никогаш не ми правеле проблем и се надевам нема да прават... секогаш се тука за мене....се дружам со сите,добар сум со сите,ке бидам добар со сите...оди ти кажувај им на луѓето за Корчагин и гордеј се....
Корчагин е гимназија,Здрафко Цветковски гимназија/градежно ... истото што го учите во гимназија и Здрафко Цветковски го учи.. е сега е до луѓето... ако сака да научи ке седне и ке слуша на часеви и ке знае... тој во здрафко цветковски ке помине одличен а ти во корчагин многу добар... а има исто или појако знаење од тебе.
од многу напнатост и нервоза заборавив пола работи што сакав да ги постирам на овој цитат...нема везе ако си човек со мозок знаеш што сакам да кажам.... поздрав

иначе бог да го прости албанецот... :/

се извинувам за double post но искрено не сум многу многу online на форумов и не знам што како работи... се извунувам... погорното мислење може модераторите да го избришат

За џабе загина, бог да го прости, шо да речам друго, ај тебе како по информиран да те прашам, а Албанецот пробал да го одбрани Македонецот или???

Таму бевме бе брат тоа сме друштвото што пушиме цигара заедно.И да албанец рипна за Даре! Сепак заедно учиме со албанци и се знаеме...Запрашајте се,Дали македонче ке рипне за Албанец?? Никад!!! И да,да разјасниме...Не ни стигна до тепачка,само што излезе од врата више му ги скратија маките..

Таму бевме бе брат тоа сме друштвото што пушиме цигара заедно.И да албанец рипна за Даре! Сепак заедно учиме со албанци и се знаеме...Запрашајте се,Дали македонче ке рипне за Албанец?? Никад!!! И да,да разјасниме...Не ни стигна до тепачка,само што излезе од врата више му ги скратија маките..

Зошто да не рипне ако му е другар ?

Македонец нема да подржи Македонец,не па да го брани......that is OUR history!!!:kesa:

Сеа мене ли ми кажуваш што учам у гуц што гомна сме ние македонците?? Брат,ние за наши не рипаме,ке рипнеме за муслиман? Хах.

Aj бе не се прај глуп со сила.

Минатиот пост ти е дека не веруваше албанец да рипне за македонец, пошо во твојата минијатурно мозоче албанецот не е човек, hence не е способен за нешто човечко. Дете почина денес, мерење курови во песок остајте за во друга ситуација. Ми се гади. Најозбилно.

Причини за тепачката/дали ги познаваш напаѓачите ? Кога веќе си бил присутен дај повеќе информации сигурен сум дека сите сакаат да дознаат повеќе околку случката. Кажав и преходно, ќе кажам и сега стварно е жално тоа што се случи и бог да го прости. Тоа што загинал обидувајќи да го одбрани другарот е уште по трагично...

Сеа мене ли ми кажуваш што учам у гуц што гомна сме ние македонците?? Брат,ние за наши не рипаме,ке рипнеме за муслиман? Хах.

Има и такви пичиња не викам не али еве јас ако имам другар албанец би рипнал за него пред се зошто ми е другар.

п.с 90% од тука што сте пишале жал ми е ова она сте го пишале само онака ради реда ( да бидеме реални :) )

Бог да го прости детето.
Се чудам вака природно луди се раѓаат децата или домашната средина ги прави вакви?
Во секој случај дива лига.

Aj бе не се прај глуп со сила.

Минатиот пост ти е дека не веруваше албанец да рипне за македонец, пошо во твојата минијатурно мозоче албанецот не е човек, hence не е способен за нешто човечко. Дете почина денес, мерење курови во песок остајте за во друга ситуација. Ми се гади. Најозбилно.

90% од албанциве во Македонија не се луѓе и за ова неможеш ама баш никако да ми го смениш мислењето.
Сега ги прајте богови албанците а кога има инцидент на утакмица или како што беше оној на калето се од фамилија им ставате на кур ...И мене ми се гади од ваквите што изигравате Богородица на форум али си ќутам...

Прво: сочуство до фамилијата на детето.

Второ: нема да се прам паметен да бистрам политики и меѓуетнички односи.

Трето: сите треба да го прочитате второто.

Резиме: Иљада посто, пееесеее посто шо сте пишале на темата сте тешки глупаци. Детето ни криво ни должно загина, вие тука ми расправате за то кој почнал, како било во војната, бла бла бла бла. Тешко на умо шо го немате.

Македонец нема да подржи Македонец,не па да го брани......that is OUR history!!!:kesa:

Апсолутно!

П.С.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom