Јас бидејќи имам многу повеќе од грам мозок, учев во Корчагин каде со години немало инциденти (прашање е дали воопшто имало инциденти во историјата на школово), туку само добри вести од типот: три години по ред најдобри резултати на матура, освоено прво место во тоа и тоа, најдобри во тоа и тоа итн...
Општо познато е дека има многу средни училишта во Скопје (и во Македонија) со лоша репутација, и со право. Овде ми доаѓа на памет и тепачката пред некој месец во Хемиско, школо што исто така е од оние каде што има проблеми. Места каде што постојано се случуваат тепачки треба да се обезбедени од обезбедување, па во екстремни случаи дури и да има полиција да патролира. Ама нееее... Чекаат да се деси некој сериозен инцидент па да превземат нешто.
Срце... си се изнафали и си го изнафали школото... сега радосен си ?
епа сеа вака јас нешто да кажам...
Прво и прво психички си мал...
второ и второ размислуваш како 8мо оделенец,прва година...
почна да понижуваш и навредуваш други училишта...
ти никогаш не си бил во Здрафко Цветковски да видиш како е и што има таму...какви се децата и како се дружат...
Ти од тоа што го пиша за Корчагин во ништо те нема... немаше да пишеш такво нешто ако победуваше на натпревари...
Се замараш со глупости што треба да се замараат деца од основни училишта...
Размисли малце дали е добро да јадеш г*мна за нешто што ти грешиш....
Ти како македонец никогаш нема да рипнеш и одбраниш некој Албанец,Босанец,Турчин итн итн..Они рипнале да одбранат македонец...
Можеш слободно да одиш у Корчагин и да го лижеш подот со јазик и во себе да си го повторуваш тоа дека сте победувале на натпревари и дека никогаш нешто вакво не се случило.
Нас не ни е важно во кое школо си учел... дружбата и сакањето ни се важни...Колку и да учиш без другари ништо не си
Јас сум македонец... имам многу другари албанци... никогаш не ми правеле проблем и се надевам нема да прават... секогаш се тука за мене....се дружам со сите,добар сум со сите,ке бидам добар со сите...оди ти кажувај им на луѓето за Корчагин и гордеј се....
Корчагин е гимназија,Здрафко Цветковски гимназија/градежно ... истото што го учите во гимназија и Здрафко Цветковски го учи.. е сега е до луѓето... ако сака да научи ке седне и ке слуша на часеви и ке знае... тој во здрафко цветковски ке помине одличен а ти во корчагин многу добар... а има исто или појако знаење од тебе.
од многу напнатост и нервоза заборавив пола работи што сакав да ги постирам на овој цитат...нема везе ако си човек со мозок знаеш што сакам да кажам.... поздрав
иначе бог да го прости албанецот... :/
се извинувам за double post но искрено не сум многу многу online на форумов и не знам што како работи... се извунувам... погорното мислење може модераторите да го избришат