Олдтајмер рели со финиш во Битола 09-10.Април

• Креатор на темата Креатор на темата RCCC
  • Време на започнување Време на започнување
imag0111c.jpg

imag0125g.jpg

imag0119u.jpg

imag0098y.jpg

imag0120o.jpg

imag0128ui.jpg

imag0115g.jpg

imag0099z.jpg

imag0102q.jpg

еве допуна на некој количиња и од мене, убав викенд во Битола! :)

Еве ви од мене... :)

20509720086854572001.jpg

21555420086859772131.jpg

20829720086802170691.jpg

20845220086874172491.jpg

Поздраввввввв :smir:

Штета што немам апарат... возилцата мераци, иако имам една замерка. Претераа со Мерцедесите 115-ки, имаше 5... а и глобално гледано пола од возилата беа Мерцедеси.

п.с. да ми беше и мојот спремен, ќе го паркирав :)

Штета што немам апарат... возилцата мераци, иако имам една замерка. Претераа со Мерцедесите 115-ки, имаше 5... а и глобално гледано пола од возилата беа Мерцедеси.

п.с. да ми беше и мојот спремен, ќе го паркирав :)

Штета не го донесоа годинава W136-ката. А баш права атракција беше. Исто и ZIL 114-ката...ама јебеш то е то...

Е то шо е то е... мада мислам дека општина Битола да организира ваков настан ќе собери слични возилца (со исклучок на Поршето 911 и ферарито). Треба да се направи една иницијатива, можеби и ќе биди успешна.

Е то шо е то е... мада мислам дека општина Битола да организира ваков настан ќе собери слични возилца (со исклучок на Поршето 911 и ферарито). Треба да се направи една иницијатива, можеби и ќе биди успешна.

Има вакво „Ferrari" во Битола бе. На Грофот :))))

А имаше и вакво 928 металик кафеаво ако се сеќаваш. Карши болницата беше...

Има вакво „Ferrari" во Битола бе. На Грофот :))))

А имаше и вакво 928 металик кафеаво ако се сеќаваш. Карши болницата беше...
To на грофот кузнај дали е живо уште... за 928 не се сеќавам, кузнај дали го има уште, за 944 знам дека има 5-6 низ градот, од кој 2 се во возна состојба (она на Спиро со пералната, и едно в населба до Сезам, тој има уште едно за делови).

патем, ајкула има некој? Имаше еден куп низ градот, мистериозно исчезнаа... не остана ни една.

п.с. вчера видов една 132-ка, ама ептен “мотика“ стајлинг...

па и не било неко високо класно олдтајмер рели , ептен ферарито од 25.000 евра праи исклучок , али битно во нашава држава беше :)

Како и да е, супер што има ваква манифестација. Во Скопје се заборави за тоа Рели на олдтајмери во септември што е. Битола го има историското право (официјално) да го држи тоа рели бидејќи првиот автомобил во Македонија бил купен во Битола...1905 мислам ако не се лажам. Има некои инфорации за такво нешто во 1898 во Виница ама до сега нема некој цврст доказ.

Неколку работи :) дали било високо класно или биле многу или малце мерцедеси според мене не е најважното, туку поважно е дека сепак нешто се случи и на плоштадот во Битола беа изложени околу 60 автомобила цела вечер и цел ден :) а за историско право кој го има кој го нема и дали Скопје дали Битола исто е најмалку важно кога знаеме дека за да се организира нешто треба спонзори, а се додека нема тоа со историско право настани не се прават :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom