Ipsissimus
P.I.
Кој признава, уште „пола„ му се додава....
Ете што била причината за твојата бесконечна тврдоглавост и инает! Ти си се плашел да ни ти се додаде! :pos2:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој признава, уште „пола„ му се додава....
Ц, не...а има и „непоштени„ верници?
Таман работа: ако е субјективна, кај ќе ни беше крајот...
--- надополнето ---
Тууу, ептен сум почестен.
--- надополнето ---
Речиси по правило: да, се прељубници, но тоа никој (ретко кој...) од нив/Вас, го зема за грев.
Левит: 20:10
‘Човек кој ќе прељубодејствува со мажена жена; кој ќе изврши прељуба со жената на својот ближен, нека биде казнет со смрт; и прељубникот и прељубницата.
Кажано е но зборот Негов не се исполнува од религиозните.
Зошто тогаш би се исполнувал од неверните ако нема кој да им покаже праведност, кој да ги прочисти своите редови од гревот...
Бидејќи зборот е кажан...
Матеј: 7:3
” Зошто ја гледаш раската во окото на твојот брат, а не ја забележуваш гредата во твоето око?
еве ти го одговорот доволен и јасен како денНикој не одбира да стане верник, има некои што одбираат т.е се конвертираат од една религија во друга, е тоа е веќе избор а таквите се ретки. Ти ништо не си избрал, таков си се родил и си го примил учењето од твојата фамилија, факт е дека кога би се родил во друго семејство со друга вера ти не би бил христијанин. Зошто си христијанин запрашај се, која е причината? Што те привлекува кај христијанството повеќе од илјадниците религии што ги има во светот?
Христијанско-наци размислување, само ние ке се спасиме пошто веруваме во Христа, а вие сите други ке горите во пеколот.,,,
Tоа под 2 е ептен себично. А да се правеа добри дела just for the sake of being nice and helping another human being? Hhhmmmm?
А она за субјективноста и кај би ни бил крајот - па таа субјективност е причината за нашите различни општества и за развојот на човештвото. Секој во себе има вградено смисла за добро/лошо. Никој не е само штетник и никој не е совршено добар.
Темплари?!еве ти го одговорот доволен и јасен како ден
Нели секоја религија тврди дека таа е вистинската и сите други се неверници и скоро секоја религија тврди дека неверниците треба да се убијат и задолжително ќе горат во пекол, а религии имаш илјадници. Плус христијанството нит е прва религија нит последна... Како дојде до тој заклучок дека твојата религија е правилна и сите други се неверници?многу добро знам за крстоносните војни, и крстоносците во тоа биди сигурен
ми се допаѓа самата идеја да се организира света војна против неверниците иако всушност таа била насочена против Византија
vo niedna religija kolku jas sto znam nema prostor za odmraza omrazata e kaj lugjeto nikade ne pisuva vo bibilijata odi i ubivaj muslimani samata priroda na covekot e taa sto go vodi a ne religijata religijata e utociste od sekojdnevnite nepravdi na ovoj svet .Нели секоја религија тврди дека таа е вистинската и сите други се неверници и скоро секоја религија тврди дека неверниците треба да се убијат и задолжително ќе горат во пекол, а религии имаш илјадници. Плус христијанството нит е прва религија нит последна... Како дојде до тој заклучок дека твојата религија е правилна и сите други се неверници?
Aма ти рече дека ти се допаѓа самата идеја да се организира света војна против неверниците, па од каде испадна ти прав верник со права религија ме интересира, ништо друго.vo niedna religija kolku jas sto znam nema prostor za odmraza omrazata e kaj lugjeto nikade ne pisuva vo bibilijata odi i ubivaj muslimani samata priroda na covekot e taa sto go vodi a ne religijata religijata e utociste od sekojdnevnite nepravdi na ovoj svet .
preska toa so templarite go nametnav samo kako primer da se fatis na jadicata
znaci ni edna religija ne propoveda omrza megju lugjeto pa duri i vo islamot nema takvo nesto