Скопје се гради. Добро ли е тоа?

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Тебе изгледа ти се спие. Знаеш која година му доаѓа пред 50 години?
Не знам што пишувавме до сега. Слики, линкови. Се расправаме со страници и денови, очи си копаме... и сега-СЕ ПОЈАВУВАШ ТИ!

Си слушнал за Потемкиново село? Ај, побарај си, корисно е да знаеш што тоа значи.
Секој си има право да си пише мислење на темата. Не е темава наменета за неколку души. Како што гледаш дечкото не реплицираше никого и не е должен да ја чита вашата дискусија туку само си кажа свое мислење на темата и одговор на пост #1. И да, кога пишал 50 години најверојатно не мислел буквално 50 години... Фала и кај вас :smir:

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Секој си има право да си пише мислење на темата. Не е темава наменета за неколку души. Како што гледаш дечкото не реплицираше никого и не е должен да ја чита вашата дискусија туку само си кажа свое мислење на темата и одговор на пост #1. И да, кога пишал 50 години најверојатно не мислел буквално 50 години... Фала и кај вас :smir:
Па што? И јас давам мислење за неговото мислење ;)
"50 години ништо не се градело а сега се гради" е добро позната фраза НА СИТЕ ЗНАЕМЕ КОЈ. Ако некој реши да се вклучи во дискусија и да биде сфатен озбилно, стварно треба да ја одбегнува, бидејќи се што ќе напише во продолжение е ко да стиска на Backspace.

И од кога ТИ кажуваш што некој мислел? Напред си или назад?

...И кај вас исто!

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Па што? И јас давам мислење за неговото мислење ;)
"50 години ништо не се градело а сега се гради" е добро позната фраза НА СИТЕ ЗНАЕМЕ КОЈ. Ако некој реши да се вклучи во дискусија и да биде сфатен озбилно, стварно треба да ја одбегнува, бидејќи се што ќе напише во продолжение е ко да стиска на Backspace.

И од кога ТИ кажуваш што некој мислел? Напред си или назад?

...И кај вас исто!
Ти не даде мислење за неговото мислење туку го осуди зашто воопшто пишал на темава. И не се вклучи во вашата дискусија затоа што не реплицираше никој од вас (за која ти го обвинуваш дека ја нарушил) туку фино си пиша свое мислење за ,,Скопје 2014‘‘. Најпаметно ќе беше да го игнорираш. Е сега тоа што е контра твојот став е негова работа...

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ти не даде мислење за неговото мислење туку го осуди зашто воопшто пишал на темава. И не се вклучи во вашата дискусија затоа што не реплицираше никој од вас (за која ти го обвинуваш дека ја нарушил) туку фино си пиша свое мислење за ,,Скопје 2014‘‘. Најпаметно ќе беше да го игнорираш. Е сега тоа што е контра твојот став е негова работа...
А да ставеше свое мислење за Скопје?

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Дај де линк. Нема сеа да те барам од прва страна ;)
Премногу е назад некаде на почетокот. Еве пак ќе пишам. Мислам дека е убаво тоа што се прави нешто после толку време. Дали се краде или не е дискутабилно така да ова нема да го коментирам. Исто така не сум некој архитект и немам познавања на таа тема така да и стилот нема да го коментирам. Пак ќе кажам среќен сум што се гради и по толку години ќе се измени изгледот на градот. Среќен сум што конечно на некој му текна да стави споменици од луѓето кои за Македонија го дале својот живот. Среќен сум што кога некој ќе дојде во градов ќе може да ги види најбитните личности од нашата историја. Некои објекти не ги оправдувам како што се триумфалната капија и споменикот на Јустинијан на пример но што е тука е. Лично мене нео-класицизмот како стил на градба ми се допаѓа, а дали се вклопува во градов нема да коментирам затоа што реков не сум стручен на таа област. Ете ти малце поопширно мислење од мене на оваа тема :)

--- надополнето ---

И да, од цел проект највеќе ми се допаѓа споменикот на Александар и постаментот со фонтаната на која ќе стои.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Премногу е назад некаде на почетокот. Еве пак ќе пишам. Мислам дека е убаво тоа што се прави нешто после толку време. Дали се краде или не е дискутабилно така да ова нема да го коментирам. Исто така не сум некој архитект и немам познавања на таа тема така да и стилот нема да го коментирам. Пак ќе кажам среќен сум што се гради и по толку години ќе се измени изгледот на градот. Среќен сум што конечно на некој му текна да стави споменици од луѓето кои за Македонија го дале својот живот. Среќен сум што кога некој ќе дојде во градов ќе може да ги види најбитните личности од нашата историја. Некои објекти не ги оправдувам како што се триумфалната капија и споменикот на Јустинијан на пример но што е тука е. Лично мене нео-класицизмот како стил на градба ми се допаѓа, а дали се вклопува во градов нема да коментирам затоа што реков не сум стручен на таа област. Ете ти малце поопширно мислење од мене на оваа тема :)

--- надополнето ---

И да, од цел проект највеќе ми се допаѓа споменикот на Александар и постаментот со фонтаната на која ќе стои.
Е тек сега пази се, ќе те поплави со триста линка од а1 и утрински.. не смее да ти се свиѓа..сваќаш..несмее !
а тоа што си се дрзнал да ти се свиѓа, ти си партиски полтрон и моментално пишуваш од штабот на власта !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Е тек сега пази се, ќе те поплави со триста линка од а1 и утрински.. не смее да ти се свиѓа..сваќаш..несмее !
а тоа што си се дрзнал да ти се свиѓа, ти си партиски полтрон и моментално пишуваш од штабот на власта !
Гледате и по 39 страни што Цитро заклучил од дискусијата. На некои им требаат години за да те разберат.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Се надевем нема да ме натепате оти не ги прочитав сите 40 страни наназад:)
Ама мене многу ми се допаѓа споменикот на Гемиџиите!! Мислам дека е многу впечатлив. Мислам дека се заслужни за еден таков споменик, блиску до Вардар.
Се знаеше дека околу проектот ќе се набилда негативна енергија, уште кога се појави спотот, со тоа колку е нереален и дека нема шанси да се исполни, после со црква или џамија на плоштад, ама најсмешно беше ,,тајното’’ поставување на првите два споменика, демек никој нема да види дека ги поставиле:)) И сето то сервирано од најдобрите и најнеполитизираните новинари во земјава, кои немаат плата земено а за викенд се во хотел од 5 * , драгите а1.
Сепак, мене иако а1 викаат дека не е убав градот, мене ми се допаѓа. Кога ќе дојдам, има што да видам. Одвај ја чекам финтаната со Александар Македонски.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И овој е внатре полн со глина ко другите споменици? :icon_lol:

Член од
20 септември 2008
Мислења