Предлог за име на портал

• Креатор на темата Креатор на темата RZ
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
enlarge-your-penis-4inches-for-1month.com

И ,20.000 посети дневно!:)

А чим планираш за се-и-сешто да правиш портал од типот, 365, кајгана, точка.ком, жолта.ком, банана.ком, и колку ли ги има сајтови од тој тип во македонија, бадијала ти е.
Сајтови кои успеваат во мк се: On.net.mk, Kajgana.com (најпоќе ради форумот) , Motika.com.mk ,pazar3.com.mk 365.com.mk и idividi.com.mk

Далје нема други сајтови шо успеваат пошо овие се издигнале на врвот, и за пример , меѓу тие наброени сајтови нема ништо заедничко. А имаат конкурентни сајтови еден милион но не може да ги турнат. Така и ти ќе станиш само една досадна копија на сештолошки сајт за сваштарија, а ги има еден милион.
земи направи си сајт, за ЕДНА работа, и ќе биди интересен, на пример, да речиме ХУМОР, али веќе е зафатено тоа, со вицотека.мк.

Можеш да се одредиш за една работа, јас би ти предложил (а нема таков) во врска за убавините на македонија. Стани репортер на твојот сајт, земи добра камера, сликај наоколу македонија, пештери природни убавини прави статии, прави репортажи за села градови планини реки извори итн, снимај видеа, прави ги квалитетни, и сајтот твој ќе биде нај-посетен.
Исто така,за пари да имаш, пр. прајш репортажа некое место , а до него блиску има мотел ,ресторан, кафана, шо и да е, па го препорачуваш низ видеото, сликите да го посетат тој ресторан му прајш реклама а тие ти плаќаат. Напрај си јутуб канал и тоа е тоа.
Ама џабе пишам, али можи на некој ќе му се најди идејата, пошо 90 % шо имаат сајт, земаат готов темплејт, каков ќе го најдат таков, само мењааат фонт, и со копи-паст ги симнуваат содржините од други сајтови.

И ,20.000 посети дневно!:)

А чим планираш за се-и-сешто да правиш портал од типот, 365, кајгана, точка.ком, жолта.ком, банана.ком, и колку ли ги има сајтови од тој тип во македонија, бадијала ти е.
Сајтови кои успеваат во мк се: On.net.mk, Kajgana.com (најпоќе ради форумот) , Motika.com.mk ,pazar3.com.mk 365.com.mk и idividi.com.mk
.

Знам дека се многу од тој тип, сите викаат пропала инвестиција али па види цело време нови никнуваат и сите колку толку ги ажурираат на време своите портали.

Кога викаш за уникатен и ја сум за, но еве пример да ја земеме твојта идеја со убавините на македонија, мислиш дека ја имам време да шетам низ мак и да правам репортажи? не бе друже, мојата професија е друга.
Ја сум усвари програмер, во рани години кој сам ќе го исдизајнира и програмира порталот. Се е тоа ради стекнување искуство и влегување на некој начин во тие води, но покрај тоа од ништо може да испадне нешто добро и интересно, никогаш не се знае....

Така да....интересни предлози сретнав, ма да повеќе бев за нешто кратко од колку за тие долгите некој што ги спомна. Незнам само имам едно прашање колку би било во ред или еве без да кршам некои авторски права но еве на пример дали би било во ред да го користам на пример Опуштено како име за портал со оглед на тоа што веќе постои таква емисија тука кај нас или на пример едно време имаше емисии со имиња на RedHot или BongoBox кои ми се свиѓаа на времето. дали би било во ред да се користат такви имиња

glup.com.mk
gluposti.com.mk
jajca.com.mk
soncogled.com.mk
krava.com.mk
ovca.com.mk

Некоја глупост...за да звучи интересно.

А оние кованиците се голема глупост. Забележи секој портал (успешен) е со некакво глупаво ама сепак интересно име. Hint: Кајгана (no offence)

baravtegledajte.com.mk
filter.com.mk
mojpotpis.com.mk

eve nekolku i od mene koi mi teknaa vo momentov

Знам дека се многу од тој тип, сите викаат пропала инвестиција али па види цело време нови никнуваат и сите колку толку ги ажурираат на време своите портали.

Кога викаш за уникатен и ја сум за, но еве пример да ја земеме твојта идеја со убавините на македонија, мислиш дека ја имам време да шетам низ мак и да правам репортажи? не бе друже, мојата професија е друга.
Ја сум усвари програмер, во рани години кој сам ќе го исдизајнира и програмира порталот. Се е тоа ради стекнување искуство и влегување на некој начин во тие води, но покрај тоа од ништо може да испадне нешто добро и интересно, никогаш не се знае....

Така да....интересни предлози сретнав, ма да повеќе бев за нешто кратко од колку за тие долгите некој што ги спомна. Незнам само имам едно прашање колку би било во ред или еве без да кршам некои авторски права но еве на пример дали би било во ред да го користам на пример Опуштено како име за портал со оглед на тоа што веќе постои таква емисија тука кај нас или на пример едно време имаше емисии со имиња на RedHot или BongoBox кои ми се свиѓаа на времето. дали би било во ред да се користат такви имиња

Ја дадов како идеа реков дека не можи тоа секој да го реализира, најмалце барем тој шо е одговорен за сајтот, нормално потребна е екипа за тоа.
Е сега,гледај направи го по-уникатен, значи помалце сториии “Мадона прдна, џон траволта се обеси итн“ туку некој поуникатни приакзни:)

openhere.com.mk (како на некоја амабалажа, пред да ja отвориш:) )

• Ми се допаѓа
Reactions: RZ
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom