Mista93 bravo za trakive.
Fala brat
...
--- надополнето ---
Abe ic nekam da jadam gomna za tug trud .. ama moram da poseram malku ... te gledam go vaj Ace NL ... sekavam se pred nekolku meseci, najveke godina da e, pocna so drug tip na rap i so se sluci ??? Talentiranoto momce so site go zborea po edno vreme od mladive, demek nogu nadezen bil . i so se sluci ?? pocna so eden vid na rap, prodolzi da mutira, vo smisol pocna da kopira .. ne znam zaso ama nogu mi se posrani raperive u mk .. pocnat so eden stil, snimat 2 pesni malku tvrdicki, posle pocnat da kopirat i flow, i stil, i celi tematiki na albumi (ako vsusnost se snima) i spotovi i sve ode u kurac ...Ace Nl, za nekolku pesni sum siguren deka i ke propee.. ebate sramot za makedonskara rap scena .. Uste koga onoj slatkar pocna da pee riblja corba ili sto znam .... nemam zborovi .. ne deka ne sakam riblja corba i jas ?? Ama brat vidi se .. si pocnal so VINAMNIE a stigas do koe nivo, prosto premnogu bledo e toa nivno kurvarsko odnesuvanje i kon publikata t.e. eden malk kup na fanovi, i odnosot kon muzikata i sobstvenot moral ... ne znam ... ama rapov u mk e gnil gnil gnil od sekade .. se pitam za 2 godini koi li rap zvezdi ke ni "peat" na TV ... za zal ......
Macka records ??? Ako ne se lazam imase razni emisii, intervjua i sranja t.e. REKLAMI za toa detence .. i uste nekoi drugi .. CH producentot .. koi li se gi ima ne gi znam ... e aman be, imat po 18 godinki, pijat mleko so seker navecer, nosat SAL PREKU VRAT i se snimaat za na TV ... e sto tolku uspeale be ovie makedonski i producenti i raperi, osven odredeni koi se brojat na raka ...Patetika ne videna ... Mislam premnogu maloumno e nekoi faci u drzavava si praat kur tasak so medijata .. prosto sranje od sekade .. e sto, aj i nie vo stip ke si zememe kamera, ova ona, i ke si snimame nas dokumentarec
??? So ima veza .. ete jas sum producent, imam 150 booom bap bitovi i ke se kurcam na TV ete jas sum mada faka producent ... i ke viknam stara ekipa MCa i ke se napieme i pafneme i ne realno taka ke se kurceme kolku sme tvrdi ????????????? E koja e idejata ??Civa e pozlata ?? Civ e kefot ?? Koj gube a koj dobiva ????? IMA LI SMISoL DENESKA RAPO SE PITAM !!?!?!?!? .....nesto se iznervira voa sabajle ...... zatoa taka seram ... ama nervira me be se okolu mene rap so se vika ... ama dobro e .. ima isklucoci ... retko retko, ama srekavam faci koi razbirat se okolu situacijava ...
Kazite mi onaka prijatelski sakam da ve pitam ... ako vsusnost nekoj i mi odgovori ..
Ete za sebe si ke kazam, pravam rap bitovi od ljubov .. sekojdnevno go pravam toa i od vreme na vreme kacam nekoj takov jazzy/boom bap instrumental.Seto toa pripaga vo Rap umetnosta.
Epa da ve pitam, dali vo drzavava ima poveke od 5 dusi koi pravat takov tip na muzika ?? I pred se od ljubov ??? Ste videle denes, deka site producenti postojat poradi EGO, a site raperi so se vikat, postojat za da bidat cueni, videni, i na scena da se kacat ...
A jas sega se pitam ?ZOSTO NEMA NEKOJ PRODUCENT KAKO MENE (ne sum nisto posebno) , i da sedne od ljubov kako mene da pravi bitovi ... ama samo bitovi bez vokali ? ? ? Razbirate li so sakam da pitam ?? Zosto site producenti go koristat rap bitot za da pridobijat pari, slava, ili ime, ili mesto na TV a ne go koristat rap bitot za da ja pokazat ljubovta i opsesijata kon istoto toa nesto .. ili vo krajna smetka, pravat muzika nekolku meseci i posle vidat deka ne e profitabilno i se otkazuvat .... koj e smisolot i kade e ljubovta ???
Jas pitam ... kazeete mi zosto vo drzavava nemame faci koi davaat tolku ljubov na muzikata kako ete jas so moite bezvokalni bitovi, ili od blgarija ete ke go spomnam violent public disorderaz...
AJDE KAZETE MI ZOSTO NEMA TAKVA KOORDINACIJA NA DUHOVNO POLE MEGU PRODUCENTITE I RAP BITOT BEZ VOKAL ???? ZOSTO SITE SAKAT NA RAP BITOT SAMO DA SERAT I DA TORMOZAT USNI TAPANCINJA ????? Zosto nikoj ete taka ne uziva na bitot ... moe mnenie, e deka denes raperite ne go sakaat rap bitot, tuku ja sakaat sansata koja toj ja dava, a toa e SLAVA, TV, PROFIT ............ da vi se pluknam na ljubovta koja demek ja manifestirate i custvuvate i davate za rapot .. hahahah .... kolku se smao bledi i prozirni nasite raperi denes ....