Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Овакви планови секојдневно фрчат низ градов а нема ни мал дел остварено од нив!

A ова е баш добра и логична идеја...само уште да му ја средеше некој на Ацко листата со приоритети.

Зошто мислиш така?

епа во тој случај само еден дел од градот ке бидат привилигирани

Аце сите инвестиции ги прави на горниот дел од градот,
ние од левата страна уште ако ни ја земе автобуската,
ќе бидеме крајно изолирани,
после сигурно ќе ни го земе и пазарот:P

Што ќар вие имавте од тоа што Автобуската беше во тој дел освен локалните продавници ?

не е логично автобуската и железничката да бидат во близина

Логично и применето во сите светски центри,големи и мали градови:)Автобуската и железничката секогаш се градат во близина,поради можноста да се префрлиш од едно превозно средство во друго,или во случај на каснење да можеш во близина да најдеш алтернативно средство за превоз.
Затоа и во Скопје се префрли автобуската станица,затоа ќе се префрли и во Велес.Финансиски поисплатливо е да се префрли автобуската,него железничката станица (нали пруги,ова она:))После Ацко и хиподром ќе градел.

Oф леле.
А тоа што луѓе на кои на железничка им кажале дека им касни возот 1 саат, и чарето сега им е на автобуска, мораат да го поминат цел град и да платат стотка за такси за да стасаат дотаму, нема веза зар не?
Секаде низ светот железничката и автобуската ги поставуваат блиску, само кај нас е обратно, на двата краја на светот.

Аце коцевски е најголемото зло што му се случило на Велес!
Помеѓу 2 моста мост изгради а не направи таму каде што треба долу кај долни дуќани да ги поврзе со црна џамија или речани да го поврзе кај градскиот парк!
Мост одма до железниот за да го намали ризикот на деца кои одат нашколо!
Од едната страна изгради Кеј на другата чергарите коњи пасат кај малото мовче!
и капак на се е тоа што кога дува малце посилен ветер цел мост се тресе!
и кога сме веќе кај железничката чија пруга мине среде град па кога ке се спуштат на стармост рампите 1 саат се чека додека да помине возот,а во центарот кај нов мост колоната го зафаќа и кружниот ток(да не речам коњот) па неможе да се движи сообраќајот!
радујте се луѓе ја имаме најголемата фонтана во македонија со странски инвестиции кои најверојатно ни ги прати дедо господ!
Да потсетам дека фонтаната троши струја која ја плаќаат велешани ама за сметка на тоа ја имаат честа да шетаат по темни уличи!
наздравје!

Oф леле.
А тоа што луѓе на кои на железничка им кажале дека им касни возот 1 саат, и чарето сега им е на автобуска, мораат да го поминат цел град и да платат стотка за такси за да стасаат дотаму, нема веза зар не?
Секаде низ светот железничката и автобуската ги поставуваат блиску, само кај нас е обратно, на двата краја на светот.

ами па кај нас на секој поласаат па има автобус:pos2:освен за скопје

најверојатно ќе биде на сегашниот паркинг на автобуската, ќе ги дели само улицата (рекордна зближеност у свет:P)

jas mislam dek ake bide polesno za site abtobuskata i zeleznickata da bidat edno do drugo:smir:

абе велешани.....потсетете се каков беше велес пред и со Аце,не туку само го напаѓате чоекот.точно е дека многу работи може не напраи како шо треба,и дека крадел(можда) и друго,ама па многу позитивни работи направи,шо нема да му замерам ич и да украл милион евра.....точно е дека Тунел-от го среди,оти у близина живее,и дека Којник го еба плоштадот...ама пак ќе речам,позитивните работи преовладуваат кај него,и сакам пак да се кандидира,трет мандат по ред да си земе.....го има мојот глас.

се сложувам..добро би му дошле на велес и нова железничка и автобуска бидејки и двете се пред распаѓање :)
која автобуска бе,дуќанчето под мостот?!?-ВЕЛЕС НЕМА АВТОБУСКА....

Аце коцевски е најголемото зло што му се случило на Велес!
Помеѓу 2 моста мост изгради а не направи таму каде што треба долу кај долни дуќани да ги поврзе со црна џамија или речани да го поврзе кај градскиот парк!
Мост одма до железниот за да го намали ризикот на деца кои одат нашколо!
Од едната страна изгради Кеј на другата чергарите коњи пасат кај малото мовче!
и капак на се е тоа што кога дува малце посилен ветер цел мост се тресе!
и кога сме веќе кај железничката чија пруга мине среде град па кога ке се спуштат на стармост рампите 1 саат се чека додека да помине возот,а во центарот кај нов мост колоната го зафаќа и кружниот ток(да не речам коњот) па неможе да се движи сообраќајот!
радујте се луѓе ја имаме најголемата фонтана во македонија со странски инвестиции кои најверојатно ни ги прати дедо господ!
Да потсетам дека фонтаната троши струја која ја плаќаат велешани ама за сметка на тоа ја имаат честа да шетаат по темни уличи!
наздравје!
ne treba da go vregas covekot
kako taka ima mnogu golemi izmeni vo veles i dosta raboti se smenija
koj gradonacalnik drug ima napraveno nesto barem edno nesto sto e izgradeno i napraveno vo veles
kradel ne kradel GRADI i se e na videlina
a orce GALAPCAROT da ne napravi nesto za veles
ili so kurvite sedese po cel den kaj parmakot
kazi fakti za nekoj gradonacalnik
ace napravi mnogu
znam deka krade ama neka krade site kradat ama barem ovoj dava nesto
imame najubava fontana najubava crkva
pionerski go sredi bombonce likoven salon fasadite gi sredi po glavnata ulica ke gradat teatar ultra moderen
dete malku gledaj gi rabotite realno a ne samo da dzavkas tuka
igraliste ,most ,tunelot go sredi
na se mu ide vremeto sto ti fali sega,gimnazija ja sredi
kaj pazarot samo nema nisto cepnato neli
pa movceto i okolu nego se sredi
pa kolkav e veles od taa strana kade da gradi na juria ili crna dzamija
po sokacinjatakojnik go sredi.gledaj sto se ima napraveno i posle kazi
se e cekor po cekor a da znaes deka kaj nas vo veles ima mnogu opasni luge i ne moze on se da sredi nie kako sto si mislime

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom