Зошто атеистите му се лутат на Бог

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ништо не е добро ама барем си жив. Со атеизмот(таков како што е во стварноста а не по дефиниција од википедија) си умрен :)
Ако идеме по логика дека цивилизацијава иде надоле атеизмот нема шанси да е подобар од нешто предходно(ова е само доказ повеќе).
А каков е во стварноста Атеизмот? Ќе сакаш вака нас како атеисти да ни објасниш? И како ти го дефинираш (гледаш) различно од општо прифатената дефиниција? И во што е тоа полош?

Ќе ни објасниш која е твојата дефиниција за атеизам? Јас не сум бил атеист, овој не е атеист и не знам кој.... Кои се атеисти, посочи ги.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ти изгледа прејде во Агностици? Ти честитам.
Јас стварно незнам на кој начин ги читате постовите овде? Или си одземате, или си додавате некои зборови на секој пост, од каде инаку некој би го извлекол заклучокот?

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
како може да му се лутат кога атеист е некој кој не верува во тоа.... ако некој му се лути значи не е атеист туку си мисли дека постои господ па му се лути...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А каков е во стварноста Атеизмот? Ќе сакаш вака нас како атеисти да ни објасниш? И како ти го дефинираш (гледаш) различно од општо прифатената дефиниција? И во што е тоа полош?

Ќе ни објасниш која е твојата дефиниција за атеизам? Јас не сум бил атеист, овој не е атеист и не знам кој.... Кои се атеисти, посочи ги.
Абе тоа што се крие позади атеизмот е материјализам, а тоа е ултимативното зло.
Нема поголема глупост од тоа, тоа е крај на приказната.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Глупост на квадрат :pos2:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако ти го перцепираш материјализмот како зло, незначи и дека е зло за сите останати! Еве една мисла која се наметнува на твојов заклучок: Ако материјализмот е зло, зошто постои? Зошто е создаден?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе затоа ти не си атеист ;)
Инаку еве ке направиме анкета, за атеистите на форумов и ќе видиш кој е во право.
Оф леле... Ти ли треба да ми кажеш што сум?
Ајде не туку кажувај само личен став без да го поткрепиш со ништо. Што материјалистичко има во Атеизмот?

Ајде направи анкета.

Ти имаш погрешна претстава за тоа што е атеизам. Симни ја веќе маската. Кажи што е за тебе атаеизам. Кои атеисти познаваш? Кои се тие?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не го хранете тролот...

Аман веќе, гледате дека поим нема од ништо, лупа неповрзани глупости и спори со кој ќе стигне...

Игноријте го, и ќе ви биде симпатичен...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ако ти го перцепираш материјализмот како зло, незначи и дека е зло за сите останати! Еве една мисла која се наметнува на твојов заклучок: Ако материјализмот е зло, зошто постои? Зошто е создаден?
Кога ќе сватиш дека постои систем позади системиве, се ќе ти стане јасно.
Вака нема логика ништо од тоа што го кажувам.
Материјализмот постои за да луѓево не се бунат, роботи кај знаат за слобода бај д веј.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Материјализмот постои за да луѓево не се бунат, роботи кај знаат за слобода бај д веј.
И кај си ти во тој материјален свет. По таа логика ти си атеист, а јас не сум.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не го хранете тролот...

Аман веќе, гледате дека поим нема од ништо, лупа неповрзани глупости и спори со кој ќе стигне...

Игноријте го, и ќе ви биде симпатичен...
Немој да сереш ти и да кажуваш кој е трол а кој тропа глупости.
Од 100 поста на 95 имаш :pos2:- вакви глупости ставено.
Повеќе од очигледно е која е твојата улога на форумов, ама ќе те снема брзо не му се секирам.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Глупост на квадрат :pos2:
Како глупост? Со што ќе го поврзеш атеизмот - со спиритуализам? Атеизмот си се поистоветува само со материјализмот. За атеистот се е материја, се е атом. Ништо повеќе. Не верува во души, не верува во духовност. Да не се лажеме сега.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Како глупост? Со што ќе го поврзеш атеизмот - со спиритуализам? Атеизмот си се поистоветува само со материјализмот. За атеистот се е материја, се е атом. Ништо повеќе. Не верува во души, не верува во духовност. Да не се лажеме сега.
Да не се лажеме, духовност и спиритуалност никаква врска нема со божјиот дух.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не ја стајавај сопствената перспектива како апсолутна вистина! Затоа постојано си во конфликт со сите на форумов. Ок е да критикуваш нешто, но да правиш разлика и да бидеш свесен дека тоа е твое согледување и став, а не апсолутна вистина.

--- надополнето ---

И јас така мислев, затоа и кажував дека не сум атеист, но не мислеле така сите....

Kajgana Shop

На врв Bottom