Зошто атеистите му се лутат на Бог

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А зошто се лутиш ти на христијаните?
Христијани нема, постојат само испрани мозоци кој се лажат себеси и останатите верувајќи во безсмислици затоа што несакаат да прифатат дека еден ден ќе умрат и нема да постојат повеќе. Таа помисла за вас е толкав ужас, поради кој сте спремни да верувате во било што, колку и да е безсмислено.
Јас ги сметам за зло не само христијанството, туку и исламот и јудеизмот!
Туку......што стана со вистината која ќе не запрепастеше?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Христијани нема, постојат само испрани мозоци кој се лажат себеси и останатите верувајќи во безсмислици затоа што несакаат да прифатат дека еден ден ќе умрат и нема да постојат повеќе. Таа помисла за вас е толкав ужас, поради кој сте спремни да верувате во било што, колку и да е безсмислено.
Јас ги сметам за зло не само христијанството, туку и исламот и јудеизмот!
Туку......што стана со вистината која ќе не запрепастеше?
Е, сега си вистинскиот. Така пријателе, испукај се.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е, сега си вистинскиот. Така пријателе, испукај се.
Јас сум секогаш вистинскиот, туку што стана со вистината? Зошто сега одеднаш менуваш тема? Чекам да ме запрепастиш!

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Па како може атеистите да му се лутат Бог, кога тие не ни веруваат дека постои такво нешто...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.100
Поени од реакции
12.082
Не знам само како на некој му текнуваат вакви проѕирни наслови на теми кои немаат за цел да покажат нешто!
Атеисти се лутат на богови или демони... Не е сето тоа апсурдно?

Како што се гледа од читањето на постови полни со омраза и навреди, сета таа енергија е насочена помеѓу поединци, човек на човек... ни трага од богови...
Која е поентата со темата?

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
А до некаде и јас скоро и да не верувам во ниедна религија... Само луѓево велат добро било да се верува во нешто, и да се има надеж... А иначе во животот ако не си помогнеш најмногу самиот себеси... не очекувај никој друг да ти помогне (мое мислење) !

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А сатанизмот?
Сатанизмот е противник и обвинувач на христијанството и воопшто на сите три монотеистички религии, а веќе ти кажав дека нив ги сметам за зло!:toe:
Сатаната за мене е симбол на непокорот, мудроста, интелектот.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не постои зло или Сатана, ѓавол.

Многу вон контекст се користи таа персонификација на злото во Ѓаволот и доброто во Бога.
Многу вон контекст се користат и туѓите агли на гледишта околу прашањето што е зло а што е добро.

Тие фиктивни појави не содржат дел од апсолутната вистина.

Наместо секој со своја глава, многумина се робови на таа туѓа вистина.

Мислам како разумни битија дека немаме потреба да подпаѓаме или да имаме влијанија од туѓи и наметнати морални и етички вредности и норми, кои се создадени со задња намера од оние кои сакаат да ја контролораат нашата свест, за полесно да владеат.

Сигурно не е тоа Бога, колку што знам се е создадено тука, на земјата, од луѓе од месо и крв.
Изборот е ваш.

Агностите добиваат 50% попуст.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Повеќе луѓе се убиени во името на Христа отколку во името на Сатаната, толку.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Сатанизмот е противник и обвинувач на христијанството и воопшто на сите три монотеистички религии, а веќе ти кажав дека нив ги сметам за зло!:toe:
Сатаната за мене е симбол на непокорот, мудроста, интелектот.
Сатанизам - Википедија http://mk.wikipedia.org/wiki/Сатанизам

Анализа на Антон Лавеј на „Сатанистичката Библија“ од која може да се извадат следниве важни особини.

>Цел на човекот исклучиво максималната лична среќа и уживање во овој живот на земјата.
>Ако нешто направи за други, сатанистот тоа го прави само заради тоа што моментално чувствува задоволство.
>Абстинацијата е спротивна во сатанизмот.
>Силните можат и треба да ги уништат слабите („Смрт за слабакот, богатство за силниот!“)
>Сатанистите во целост ја одрекуваат грижата на совест поради своите сторени дела, без разлика какви биле
>Сатанистите се противници на сите религии а особено на христијанството
>Сатанистите имаат врховен бог Луцифер и го именуваат со различни имиња
>Сатанистите одржуваат свои специфични верски обреди
>Сатанистите ги повикуваат " легија на пеколот " и мртвите од куката на мртвите како би завладеале со овој свет
>Жртвување луѓе на олтарот во верска работа во некои случаи е дозволена

F

Frankie Yale

Гостин
Сатанизам - Википедија http://mk.wikipedia.org/wiki/Сатанизам

Анализа на Антон Лавеј на „Сатанистичката Библија“ од која може да се извадат следниве важни особини.

>Цел на човекот исклучиво максималната лична среќа и уживање во овој живот на земјата.
>Ако нешто направи за други, сатанистот тоа го прави само заради тоа што моментално чувствува задоволство.
>Абстинацијата е спротивна во сатанизмот.
>Силните можат и треба да ги уништат слабите („Смрт за слабакот, богатство за силниот!“)
>Сатанистите во целост ја одрекуваат грижата на совест поради своите сторени дела, без разлика какви биле
>Сатанистите се противници на сите религии а особено на христијанството
>Сатанистите имаат врховен бог Луцифер и го именуваат со различни имиња
>Сатанистите одржуваат свои специфични верски обреди
>Сатанистите ги повикуваат " легија на пеколот " и мртвите од куката на мртвите како би завладеале со овој свет
>Жртвување луѓе на олтарот во верска работа во некои случаи е дозволена
Имаш повеќе видови на сатанизам и овој не е тој. Мислам дека за овој се работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom