Зошто атеистите му се лутат на Бог

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Му се лутат на Бог ваљда затоа што не им дал мозок да размислуваат,јас друга причина не гледам,и непотребно се испишаа 26 страници за "атеистите" :)

Мислиш на атеистите не им дал мозок да размислуваат. Докажи.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Мислиш на атеистите не им дал мозок да размислуваат. Докажи.
Полесно ми е да докажам дека атеисти не постојат(туку една група не знам ни како да ги наречам а да не повредам некого и немаат попаметна работа па и покрај толку докази се прават слепи и се сомневаат во постоењето на Бог),а ти потоа сам да си сфатиш дека немаат мозок :)

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Чудо. Човек без мозок да се лути на Бог. Ооооооооооо, Боже!!!!!!!!!!!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Полесно ми е да докажам дека атеисти не постојат(туку една група не знам ни како да ги наречам а да не повредам некого и немаат попаметна работа па и покрај толку докази се прават слепи и се сомневаат во постоењето на Бог),а ти потоа сам да си сфатиш дека немаат мозок :)
Кој се тие докази? Еве ти бидејќи имаш мозок а ние немаме, посочи ги тие докази!

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Кој се тие докази? Еве ти бидејќи имаш мозок а ние немаме, посочи ги тие докази!
Тоа што на некој му представува доказ,на друг можеби не му представува доказ затоа и не посочив.
Мене доволен ми е Кур'анот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа што на некој му представува доказ,на друг можеби не му представува доказ затоа и не посочив.
Епа тогаш со кое право тврдиш дека некој немал мозок?! Постираш тврдење дека имало "толку многу докази" и кога те прашувам кој се тие, ми кажуваш дека тоа што за некого било доказ, за некој друг небило?!:uvo:
Се знае што е доказ, нешто за кое сите се согласни! Според твојава логика, ниеден суд, ниеден адвокат неможе да докаже ништо! Затоа што нели, ако за обвинителот е нешто доказ, за обвинетиот не е! Тебе ти е доволен Куранот, на христијаните им е доволна библијата, на евреите им е доволна тората, на хиндусите им се доволни ведите.....и сите се "докази", кој се контрираат!
Гледам мозок невиден сте имале, нема што!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Добро, зошто не кажувате дека има организирано такмичење за најглупав пост на месецот?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
колку и некој да тепал луѓе, да злоставувал или којзнае што друго, ако е ктитор на манастир, сигурно има фреска негова во манастирот каде што е прикажан како светец.Дури може и некого од нив да го прогласат за светец.
YOU CAN'T EXPLAIN THAT!
Навистина, некои од нив се и светци, оти направиле многу за јакнеењето на Црквата како институција, или пак дале многу пари и имоти на одредени манастири и сл.
Некои од нив се кралеви и цареви, кои до тоа место дошле преку повеќе трупови (а некои од тие трупови се и нивни деца, родители и браќа, некогашни пријатели и сл.)

Бог е љубов. Тоа е вистина. Човекот е слободен. Може да ја прифати оваа љубов или да ја одбие. Ако ја одбие, живее без неа. Слободата ја користи спрема својата совест. Ако совеста му налага да се осветува за нешто, тогаш се осветува. Ако совеста му налага да постапува ѕверски, да „ужива“ во маќите на другиот тогаш така прави. А кажи ми ти во што е несовршеноста на човекот? Кој го брани на човек да не прави зло? Ако јас тебе ги одземам да речам чуствата, и те програмирам како машина да работиш само одредени работи, дали ќе си човек или машина? Ти си човек, во тебе постои закон за добро и зло. Многупати не сакаме да правиме зло, знаеме дека е лошо кога некому му нанесуваме бол, но го правиме. Знаеме, а правиме. Имаме сила да се спротиставиме, но не ја користеме. Полесно ни е да некому му нанесеме некаква тешкотија, отколку да се воздржаме од неа. Во човекот живее, освен љубовта, која е ограничена, и злото. Секој од нас може да биде ѕвер, но не е секој. Имаш прекрасна ситуација, сам да го креираш својот живот. Таа протекција ја нема никој. И како ќе го креираш, како ќе го осмислиш ти си самостоен во својата одлука. Имаш можности, да работиш така или онака. Твоја воља. Ти како создание си совршен. Самостоен си. ти одлучуваш. Што ќе избереш, твое е.
т
Не сме совршени како созданија. Секакви не има. некои се родени со тешки мани и со големи маки го тераат животот. Не го креираме сами животот (не можеме во целост, често општеството е тоа што диктира каде, како и колку ќе живееме). Значи имаме ограничена слобода. Дали тоа значи дека и одговорноста ни е ограничена?
Слободната волја е една голема измама, совршена илузија.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Чудо. Човек без мозок да се лути на Бог. Ооооооооооо, Боже!!!!!!!!!!!
Koga ke ti umre nekoj blizok ne places? Ne se lutis? Ne mislis deka ne e pravedno nekoj mlad da umre a da ziveat onie koi se losi i prodolzuvaat so grevovite ...e pa toa ogorcuvanje taa lutina taa prirodna reakcija e lutenje direktno upatena kon Bog bidejki Se e od nego, kako Semoken ne moze da se amnestira od odgovornost!

F

Frankie Yale

Гостин
Е браво бе, од "толку докази" ти реши да посочиш една книга за која се вика дека е напишана од Мухамед преку зборовите на Алах и мора да е точна зошто во книгата пишува дека тоа е божји збор. Тоа ти се вика циркуларна логика и не е никаков доказ. Дај друг доказ, зошто нели рече имало толку многу докази...

Г

Господ

Гостин
Куранот,2 каиши,8 килограми експлозив и детонатор.
Да доволно е...

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Куранот,2 каиши,8 килограми експлозив и детонатор.
Да доволно е...
Не се сите такви. Не ги ставај во исти кош. А впрочем дали поради тоа ти се лутиш на Господа? Само поради тоа? Или има и нешто друго? Еве почнаа атеистите да размислуваат со своја глава. И конечно некои успееја да излезат од канџите на заслепеноста на квази науките и да резонираат со соптсвен разум. И навистина, имаат право. Зошто Бог кој е семоќен, си „игра“ со човековата судбина? Еве, еден напиша дека имал комшија кој бил инвалид, а тој инвалидот со што му згрешил на Бог, па Бог така да го „казни“? или кога умират деца? Што се децата криви? Зарем имаат толку грев да заслужуват да умрат?
Почнувате да дискутирате рационално и можам да кажам, дека веќе дискусијата станува озбилна. И покрај неколкуте „зелени“ постови на некои поединци, некои нависитна озбилно сакаат да ја дознаат причината. Ако има озбилна и сериозна дискусија, ќе биде доста запрепастувачќи кога ќе се открие вистината.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не се сите такви. Не ги ставај во исти кош. А впрочем дали поради тоа ти се лутиш на Господа? Само поради тоа? Или има и нешто друго? Еве почнаа атеистите да размислуваат со своја глава. И конечно некои успееја да излезат од канџите на заслепеноста на квази науките и да резонираат со соптсвен разум. И навистина, имаат право. Зошто Бог кој е семоќен, си „игра“ со човековата судбина? Еве, еден напиша дека имал комшија кој бил инвалид, а тој инвалидот со што му згрешил на Бог, па Бог така да го „казни“? или кога умират деца? Што се децата криви? Зарем имаат толку грев да заслужуват да умрат?
Тие што размислуваат на тој начин не се атеисти! Ако во нешто неверуваш, не му се лутиш, ова беа и твој зборови! Ти текнува зошто ти не го мразиш алах? Што напиша? Дека неможеш да мразиш нешто во што не веруваш! Што се правиш со сила мутав по незнам кој пат?!:toe:
Ако има озбилна и сериозна дискусија, ќе биде доста запрепастувачќи кога ќе се открие вистината.
Епа ајде да ја видиме таа причина! Што чекаш, запрепастине!

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Тие што размислуваат на тој начин не се атеисти! Ако во нешто неверуваш, не му се лутиш, ова беа и твој зборови! Ти текнува зошто ти не го мразиш алах? Што напиша? Дека неможеш да мразиш нешто во што не веруваш! Што се правиш со сила мутав по незнам кој пат?!:toe:
Епа ајде да ја видиме таа причина! Што чекаш, запрепастине!

А зошто се лутиш ти на христијаните?

Kajgana Shop

На врв Bottom