Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

V

VeniVidiVici

Гостин
Извини ти напиша на еден пост дека месечно заработуваш 70 000 денари, па што ќе ти е коса, со тие пари секоја ќе те сака?
Е ајде сеа де... Воопшто несакав да се рекламирам со тој пост што напишав за моите месечни примања, но од кај ти текна да го напишеш овој коментар и што те натера навистина незнам. Еве да речеме дека ти заработуваш 60,000 месечно па како би изгледал подобро со или без коса? Мешаш баби и жаби. Доколку јас или било кој имаме солидни примања тоа ти е плус за да си оствариш некој работи во животот, споредбата навистина не ја разбирам.Ако од 10 жени 5 те сакаат заради парите, другите 5 те сакаат заради убавината, пример. Келав без пари и келав со пари не е исто. Исто што и бушав без пари и бушав со пари, кога веќе почна да збориш за парите.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
се сложувам Вени, парите најдобро се потрошени ако со тоа себе се правиш подобар, без разлика дали тоа ќе е за надворешен изглед или пак ќе се усовршиш со дополнително образование, патување или слично. Штом можеш да си дозволиш такво нешто, и ако тоа го сакаш и те исполнува, зашто да не??? Инвестицијата во самиот себе е нешто што највеќе ќе ти се врати во животот.
Јас лично на пример имам мали проблеми со вид ( диоптер минус ) ама не носам наочари зашто несакам, а диоптерот го имам можда 10 години, значи може да се тера и со таков диоптер ама сега планирам да дадам околу 2.000 евра за доживотно да си го средам видот, значи да инвестирам во самиот себе што ќе направи да се осеќам подобро. Исто би дал и 5.000 евра па и повеќе за трајно решавање на проблемот со косата (иако сеуште не ми треба тоа ). Парите ги заработуваме, тие доаѓаат и се трошат, ако не ги трошиш на едно нешто, ќе ги потрошиш на друго и тоа е тоа. Сеуште можам да ги трошам парите што ги заработувам на ствари кој јас ги сакам, али тоа ќе важи све додека не се оженам и додека не се роди некој мал јас :) Е тогаш све би продал за да на него му е убаво хехе
Ваквото размислување е еден вид луксуз за некои луѓе, ама пак и за мене е луксуз нешто што купуваат или прават тие што имаат повеќе пари од мене. КОј колку може да си дозволи така си ги поставува и приоритетите..

Бај Д Веј, Вени, колку пати можам да го користам Кетоконазол шампонот? јас би го користел секој ден доколку е тоа добро за мојата коса...сега само што почнав да го користам и ја мијам косата секој втор ден со шампонот. Некакви препораки ако имаш, отворен сум да ги слушнам и искористам.

фала однапред и поздрав,

V

VeniVidiVici

Гостин
се сложувам Вени, парите најдобро се потрошени ако со тоа себе се правиш подобар, без разлика дали тоа ќе е за надворешен изглед или пак ќе се усовршиш со дополнително образование, патување или слично. Штом можеш да си дозволиш такво нешто, и ако тоа го сакаш и те исполнува, зашто да не??? Инвестицијата во самиот себе е нешто што највеќе ќе ти се врати во животот.
Јас лично на пример имам мали проблеми со вид ( диоптер минус ) ама не носам наочари зашто несакам, а диоптерот го имам можда 10 години, значи може да се тера и со таков диоптер ама сега планирам да дадам околу 2.000 евра за доживотно да си го средам видот, значи да инвестирам во самиот себе што ќе направи да се осеќам подобро. Исто би дал и 5.000 евра па и повеќе за трајно решавање на проблемот со косата (иако сеуште не ми треба тоа ). Парите ги заработуваме, тие доаѓаат и се трошат, ако не ги трошиш на едно нешто, ќе ги потрошиш на друго и тоа е тоа. Сеуште можам да ги трошам парите што ги заработувам на ствари кој јас ги сакам, али тоа ќе важи све додека не се оженам и додека не се роди некој мал јас :) Е тогаш све би продал за да на него му е убаво хехе
Ваквото размислување е еден вид луксуз за некои луѓе, ама пак и за мене е луксуз нешто што купуваат или прават тие што имаат повеќе пари од мене. КОј колку може да си дозволи така си ги поставува и приоритетите..

Бај Д Веј, Вени, колку пати можам да го користам Кетоконазол шампонот? јас би го користел секој ден доколку е тоа добро за мојата коса...сега само што почнав да го користам и ја мијам косата секој втор ден со шампонот. Некакви препораки ако имаш, отворен сум да ги слушнам и искористам.

фала однапред и поздрав,
Пријател, ти благодарам за поддршката и пофалните зборови,а за препораки и совети, токму и затоа ја отвотив темава.
Внимателно со кетоконазол шампонот. Тој може да биде одличен и да помогне многу, но гледај да не го уоптребуваш повеќе од 3 пати во неделата. не е проблем да го комбинираш со било кој друг шампон доколку имаш потреба да ја миеш косата секојдневно како мене. ти кажувам од искуство дека секојдневното миење на косата неможе да ти наштети како што викаат бабите, туку може да придонесе за подобра хигиена на скалпот, помалку првут, помалку себум,помалку дхт на скалпот, а со самото тоа и помалку опаѓање. Држи се до кетоконазол само внимателно и не претерувај. тој може да биде одличен доколку се употребува правилно и според пропишаното во упатството.Ти посакувам се најдобро и голем успех во борбата со косопадот од се срце. Чувствувај се слободен за секакви прашања. Ќе ми биде задоволство да помогнам доколку имам искуство или познавање од проблемот. Поздрав.

Шо пари е лосионот?
Ocean, не го користам лосионот од Алпецин но се распрашав за цената со цел да ти помогнам. Цената варира драстично од аптека до аптека и се движи во просек од 700 денари. Поздрав.

Член од
6 ноември 2009
Мислења
35
Поени од реакции
1
Шо пари е лосионот?
500 и нешто денари

Сеуште можам да ги трошам парите што ги заработувам на ствари кој јас ги сакам, али тоа ќе важи све додека не се оженам и додека не се роди некој мал јас :) Е тогаш све би продал за да на него му е убаво хехе
Момци (и девојки :) ) не знам колку имате забележено .. но машките шо ја губат косата воглавно се женат порано од оние шо немаат косопад.. шо знам.. веројатно губење на самодоверба или слично

V

VeniVidiVici

Гостин
Момци (и девојки :) ) не знам колку имате забележено .. но машките шо ја губат косата воглавно се женат порано од оние шо немаат косопад.. шо знам.. веројатно губење на самодоверба или слично
Можеби, мене лично кога косата ми беше поретка самодовербата ми опадна за 100% и затоа се трујам до лекови, али ако е ко шо кажа ти, барем со третманиве ке си купам уште 7-8 години дури да се оженам....:pos2:Нека ме види синот/керката со коса па после - коџак...

Член од
5 јули 2008
Мислења
418
Поени од реакции
11
Благодарам за препораката, но тоа "клиника" Др Ваис е најголемата несреќа која може да им се случи на луѓето кои ја губат својата коса во Македонија.
Како прво бев кај "почитуваната госпоѓа" од "клиниката" Ваис. За преглед зимаат 1900 денари.
После тоа ти препорачуваат некои ласери и витамини кои верувале или не чинат околу 1000 евра за 3 месеци и притоа дотичната госпоѓа НЕ ГАРАНТИРА ДЕКА ЌЕ ИМА БИЛО КАКОВ РЕЗУЛТАТ.
Луѓе мои бегајте од таму, немам зборови да ја ошишам нивната дрскот, непочитување и неморал. Тоа со најблаги кажани зборови се АПАШИ, без никаков респект кон вас.
Користат недокажани и непотврдени третмани и притоа не гарантираат ништо, наплаќаат 50 пати повеќе отколку што чинат третманите, и никој ама баш никои не видел аир од нив.
Благодарам ама не благодарам на линкот што сте го постирале.
Да бев администратор ќе го исзбришев вашио%F

Еве за да немора да одите кај Ваис, јас ке ви кажам што ке ви кажат тие.
Ако сте машко, ке ви кажат:
- ВАШИОТ ПРОБЛЕМ Е ОД НАСЛЕДНА ПРИРОДА А И ПЛУС ТОА ВАШИОТ СКАЛП Е ПРЕМНОГУ ОСЕТЛИВ НА ВРЕМЕНСКИТЕ ПРОМЕНИ И НИЕ ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ ПОД ИТНО ЗА ЗАПОЧНЕТЕ СО НАШИТЕ ТРЕТМАНИ.
- Ова го кажуваат на сите машки пациенти и им е научено напамет и малце се бунат додека ви го говорат.
Да го немав моето образование и мојата лична култура ќе ви кажев каде ви е местото и ни Ваис ни свети Ваис немаше да се види.
Идете УПМ.

Еве за да немора да одите кај Ваис, јас ке ви кажам што ке ви кажат тие.
Ако сте машко, ке ви кажат:
- ВАШИОТ ПРОБЛЕМ Е ОД НАСЛЕДНА ПРИРОДА А И ПЛУС ТОА ВАШИОТ СКАЛП Е ПРЕМНОГУ ОСЕТЛИВ НА ВРЕМЕНСКИТЕ ПРОМЕНИ И НИЕ ВИ ПРЕПОРАЧУВАМЕ ПОД ИТНО ЗА ЗАПОЧНЕТЕ СО НАШИТЕ ТРЕТМАНИ.
- Ова го кажуваат на сите машки пациенти и им е научено напамет и малце се бунат додека ви го говорат.
Да го немав моето образование и мојата лична култура ќе ви кажев каде ви е местото и ни Ваис ни свети Ваис немаше да се види.
Идете УПМ.

За залистоци пробај со Emu Oil, при неколку стидии покажал значително обновување на косата во делот на залистоците. Иако не е потврдено од FDA, немора да значи дека не е ефикасно. Еmu Oil е масло од ној, кое најдобро е да го користиш нерафинирано и чисто. Прашај во аптеките кај нас дали го имаат. Ако не секогаш е тука Ebay (God bless America) :) Можеш да го нарачаш по цена не поголема од 10 $.
Поздрав

За залистоци пробај со Emu Oil, при неколку стидии покажал значително обновување на косата во делот на залистоците. Иако не е потврдено од FDA, немора да значи дека не е ефикасно. Еmu Oil е масло од ној, кое најдобро е да го користиш нерафинирано и чисто. Прашај во аптеките кај нас дали го имаат. Ако не секогаш е тука Ebay (God bless America) :) Можеш да го нарачаш по цена не поголема од 10 $.
Поздрав

Поздрав

Друже ми го скрше цел филм за Dr.Vais.Баш сакав другава недела да идам за Скопје и со себапот да одам до таму на преглед зашто имам сериозен проблем со косата.Во најмал случај ако не нешто друго сакав да купам од спрејот кој ја прави густа косата со вештачки влакна се до наредното миење.Сум пробал и Пилфуд и Фитовал и разни ампули,Нивеа регенератори и што уште не али косата пак си тера по свое.Сега чаре?

V

VeniVidiVici

Гостин
Друже ми го скрше цел филм за Dr.Vais.Баш сакав другава недела да идам за Скопје и со себапот да одам до таму на преглед зашто имам сериозен проблем со косата.Во најмал случај ако не нешто друго сакав да купам од спрејот кој ја прави густа косата со вештачки влакна се до наредното миење.Сум пробал и Пилфуд и Фитовал и разни ампули,Нивеа регенератори и што уште не али косата пак си тера по свое.Сега чаре?
Хм. Па вака сеа, за Др Ваис јас го искажав мојот став, а твое е да одлучиш дали ќе ги посетиш или не. Јас како корисно го сметам тоа што со моите искуства ќе ги информирам луѓето за да не губат време на нешто што не функционира, но сепак во глобала и грубо земено секој човек е приказна за себе, и нешто што не функционирало кај некој поединечно може да има ефект кај некој друг иако искрено во светот се знаат работите кои се ефикасни против косопад.
Ти доколку си решен, оди, само не очекувај некое револуционерно помагало или лек да ти дадат. Ако си финансиски добро поткован и имаш околу 1000 евра да одвоиш за некакви третмани кои навистина ми се многу сумливи, тогаш ти посакувам се најдобро.
А да размислиш за Пропециа како алтернатива на ова неиспробаното?

Член од
5 јули 2008
Мислења
418
Поени од реакции
11
Забележав дека најмногу на тема се споменуваат Пропециа и Ревита шампонот.Кажими каково е твоето искуство со овие препарати,дали можат да се појават нус ефекти со нивна употреба,каде можам да ги најдам и колку е нивната цена.позз и фала

V

VeniVidiVici

Гостин
Забележав дека најмногу на тема се споменуваат Пропециа и Ревита шампонот.Кажими каково е твоето искуство со овие препарати,дали можат да се појават нус ефекти со нивна употреба,каде можам да ги најдам и колку е нивната цена.позз и фала
Имам и тоа преголемо искуство со Пропециа, а од поново време и со Ревита.
ДА, од Пропециа можат да се појават страшни нус ефекти. Прочитај подетално во оригиналниот пост(првиот) или информирај се на интернет страната на Пропециа или на некој форум на тема искуства.
А за ревита тоа ти е шампон и нема некој систематски странични ефекти.
Нажалост, овие два производа можат да се набават единствено преку интернет.
Пропециа чини - 3500 денари/месечно
Ревита зависи каде ке го најдеш, но цената варира околу 2,000 денари/месечно.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
pocnav so ketokonazol od 1%(alkaloid) i zabelezav deka ovoj sampon ne pravi pena.zasto e toa taka dali e toa normalno?

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
~~~~ i jas toa zabelezav, pa mislev deka treba da se stavi poveke hahaha...mislam deka e takov samponot, ali i da ima pena, posle 3-4 minuti stoenje na samponot na glava, veke ja nema :) valjda treba taka..:toe:

inaku samponot e ok, ja go koristam sekoj vtor den...pa ke vidime.

V

VeniVidiVici

Гостин
pocnav so ketokonazol od 1%(alkaloid) i zabelezav deka ovoj sampon ne pravi pena.zasto e toa taka dali e toa normalno?
Да, нормално е.

~~~~ i jas toa zabelezav, pa mislev deka treba da se stavi poveke hahaha...mislam deka e takov samponot, ali i da ima pena, posle 3-4 minuti stoenje na samponot na glava, veke ja nema :) valjda treba taka..:toe:

inaku samponot e ok, ja go koristam sekoj vtor den...pa ke vidime.
Внимателно со тој шампон. Немој секој втор ден. Може да ти ја исуши косата. Пробај да го користиш најмногу 3 пати во неделата.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Veni koj sampon mi go preporacuvas vo denovite koga ne koristam ketokonazol??? imam potreba nekogas sekoj den da ja mijam kosata ( premnogu mi se mrsi i kako zejtin da imam na celoto - sto e ova neznam, ako znaes kazi ).

pozdrav i blagodaram

Kajgana Shop

На врв Bottom