Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

V

VeniVidiVici

Гостин
Да не праам антиреклама,ама стварно немој да го користите wash n go,поготово на оние кои им опаѓа косата.
venividivici,баш ќе го пробам тој minoxidil штом гарантираш.
А може да објасниш во каква форма е и како се нанесува и колку пати. И ко што напиша пред некој пост погоре дали да земам од 2% или 5%. И кај може да го најдам и колку пари е?
Фала поздрав.
Minoxidil кај нас го има во секоја аптека под името Pilfud. За мажи препорачливо е 5% бидејки има подобри резултати при обновување на опаднатата коса. Но долколку си помлад од 20 години ти советувама да започнеш прво со 2%. Pilfud е со цена од 470 денари - 2% и 560 денари - 5%. Едно пакување е доволно за 1 месец.Запомни дека за да заклучиш дали е ефикасен мора да го употребуваш најмалку 6 месеци. Се нанедува 2 пати дневно навечер и наутро. Pilfud e лосион кој се нанесува директно на главата. Како и секој третман против опаѓање на коса мора да се употребува се додека сакаш да ги задржиш резултатите од него.После престанувањето сите резултати ке исчезнат после 3-6 месеци.
Јас лични користам Rogaine кој е истотака minoxidil но произведен во САД, за разлика од Pilfud кој е произеден во Босна. Но, ова и немора ништо да значи, можеби е само стереотип од моја страна. Доколку си заинтересиран да употребуваш Rogaine тогаш ќе треба да го нарачаш преку интернет и ќе те чини околу 1400 денари со вклучен транспорт.
Се надевам дека ова помогна.

50.000 eu i ne e mn za pocetok ako se zeme vo predvid deka vo US iskusen doktor za transplantacija ti zima do 5$ od graft a dodeka dokazani doktori kako Armani i do 15$ so edna trasplantacija od 3000-5000 grafta veke mine nad 50.000$. Slikite so se na Histogen ne e transplantacija tuku nesto najverojatno tretman kako propecia/rogaine. Rezultat na kloniranjeto bi bil e ist kako i na transplantacija samo so imash na raspolaganje ne limitiran broj na folikuli. Ako ima objaveno negde sliki pusti da dzirneme.
Сега баш барам кај ги гледав оние сликите од HM. Доколку ја најдам интернет страницата ке ги пастирам. Поздрав

Сакам да споделам нешто што го пронајдов пред малце. Се работи за Minoxidil 5% произведен во САД од познатата компанија Kirkland Signatures Inc. Тие продаваат Minoxidil 5% во пакување од 12 шишиња кои се доволни за 1 година и тоа по неверојатна цена од 48$ или 1900 денари. Замислете ова е приближно иста цена која јас ја издвојувам за Minoxidil(Rogaine)l секој месец. Овој пост го напишав поради тоа што знам и разбирам дека за некои корисници парите претставуваат голем проблем. Колку за информација доколку купувате преку www.amazon.com тогаш добивате бесплатна испорака до дома во дискретно пакување. Кога ке се прорачуна цената на едно пакување на овој Minoxidil кој е доволен за еден месец е 4$ или околу 150 денари месечно, што е далеку поефтино и од Minoxidl-от кој може да се купи кај нас кој е со цена од 550 денари, и тоа произведен од Kirkland а не од BosniaLjiek како овој што е достапен кај нас. Се надевам дека овој пост помогна. Поздрав.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Пак ке речам вие будалисте или какви сте море ејјјјјјјјјјјј, да трошиш цела плата за да не ти паднат влакна. Па треба да си болен да го прајш то. Па нека ми паднат ебате влакната ќе си шетам без коса ама со полн џеб :baeh:

V

VeniVidiVici

Гостин
Пак ке речам вие будалисте или какви сте море ејјјјјјјјјјјј, да трошиш цела плата за да не ти паднат влакна. Па треба да си болен да го прајш то. Па нека ми паднат ебате влакната ќе си шетам без коса ама со полн џеб :baeh:
Секој има право на свое мислење и секој донесува одлуки во зависност од неговите потреби и од неговите можности. Не верувам дека сме будали јас и уште стотина милиони луге во светот на кои косопадот им пречи и сакаат да направат нешто околу тоа. Поздрав.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Секој има право на свое мислење и секој донесува одлуки во зависност од неговите потреби и од неговите можности. Не верувам дека сме будали јас и уште стотина милиони луге во светот на кои косопадот им пречи и сакаат да направат нешто околу тоа. Поздрав.
Не реков дека сте будали за тоа што пробувате. И мене ми паѓа косата ама си користам еден шампон кој чини 450 денари, и ми е доволен за 1 месец.

V

VeniVidiVici

Гостин
Не реков дека сте будали за тоа што пробувате. И мене ми паѓа косата ама си користам еден шампон кој чини 450 денари, и ми е доволен за 1 месец.
Па дај сподели со нас каков е тој шампон и дали си постигнал некакви резултати во обновувањето или спречувањето на косопадот. Да бидеме продуктивни малце. :) Поздрав.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Па дај сподели со нас каков е тој шампон и дали си постигнал некакви резултати во обновувањето или спречувањето на косопадот. Да бидеме продуктивни малце. :) Поздрав.
Алпецин се викат шампончето, и да помагат.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Daj bidi poprecizen so rezultatite. Inaku i Propecia bi te kostala ne poveke od 500 den ako pocnes da delis genetic proscar tableti. Sho e dovolno da si ja zacuvash kosata barem vo narednite 10 godini.

VeniVidiVici koga pocna da koristis propecia ne pocustuva nikakva promena na organizmot, nitu bolki vo testistie? Gledam nekoj korisnici tvrdat deka na pocetokt pocustuvale no potoa isceznale. Me stavi vo misla da koristam sekoj vtori den po 0.5mg seuste imam dovolno apcija od posledniot pat koga naracav.

V

VeniVidiVici

Гостин
Daj bidi poprecizen so rezultatite. Inaku i Propecia bi te kostala ne poveke od 500 den ako pocnes da delis genetic proscar tableti. Sho e dovolno da si ja zacuvash kosata barem vo narednite 10 godini.

VeniVidiVici koga pocna da koristis propecia ne pocustuva nikakva promena na organizmot, nitu bolki vo testistie? Gledam nekoj korisnici tvrdat deka na pocetokt pocustuvale no potoa isceznale. Me stavi vo misla da koristam sekoj vtori den po 0.5mg seuste imam dovolno apcija od posledniot pat koga naracav.
Ако може да се смета за страничен ефект, после првиот месец осеќав некако како да ми се тесни тестисите. :) знам дека звучи смешно но како да ме стегаа али ептен малце и тоа не ми претставување никаков проблем. И после 2 месеци исчезна тоа и до ден денес немам никакви странични ефекти. А и незнам дали тоа беше предизвикано од Propecia, можеби е и на психичка база зашто бев преплашен да не ми се појават странични ефекти. Можам да кажам и дека сега имам поголем нагон за секс од било кога. Со девојка ми и по 4 пати на ден некогаш.:tapp: Хехе, фраер сум а? Али така е навистина. А тоа секој втор ден по 0.5мг мислам дека е премала доза и незнам дали ќе има некаков ефект.

А еве и еден совет за тебе. Saw Palmetto + Nettle Roots + Beta sitosterol. Можеш да ги порачаш преку амазон,цената им е мала, околу 20$ месечно (800денари) и се распрашав за нив, никој немал сериозни странични ефекти а делуваат исто како и Propecia само што овие состојки се природни. Saw Palmetto e екстракт од еден вид на палма, Nettle Roots се корења од коприви, a Beta sitosterol е екстракт од ориз или авокадо, сите добро познати природни состојки кои го спречуваат создавањето на 5-алфа ензимот и тоа во 2-те форми. Поздрав

Знам за Alpecin има шампон и лосион, содржи кафеин како активна состојка. Доколку ти имаш добри резултати само со тој шампон,што искрено многу ме чуди тогаш пробај да го искомбинираш со Rogaine и ќе имаш далеку подобри резултати. Ако Алпецин ти дава обновување на косата што значи дека твојот скалп е осетлив на стимуланси за обновување, тогаш ти пријателе си ја добил лотаријата. И кажи ми колку пати неделно е пропишано да се употребува и колку пати го употребуваш ти? Поздрав

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Ако може да се смета за страничен ефект, после првиот месец осеќав некако како да ми се тесни тестисите. :) знам дека звучи смешно но како да ме стегаа али ептен малце и тоа не ми претставување никаков проблем. И после 2 месеци исчезна тоа и до ден денес немам никакви странични ефекти. А и незнам дали тоа беше предизвикано од Propecia, можеби е и на психичка база зашто бев преплашен да не ми се појават странични ефекти. Можам да кажам и дека сега имам поголем нагон за секс од било кога. Со девојка ми и по 4 пати на ден некогаш.:tapp: Хехе, фраер сум а? Али така е навистина. А тоа секој втор ден по 0.5мг мислам дека е премала доза и незнам дали ќе има некаков ефект.

А еве и еден совет за тебе. Saw Palmetto + Nettle Roots + Beta sitosterol. Можеш да ги порачаш преку амазон,цената им е мала, околу 20$ месечно (800денари) и се распрашав за нив, никој немал сериозни странични ефекти а делуваат исто како и Propecia само што овие состојки се природни. Saw Palmetto e екстракт од еден вид на палма, Nettle Roots се корења од коприви, a Beta sitosterol е екстракт од ориз или авокадо, сите добро познати природни состојки кои го спречуваат создавањето на 5-алфа ензимот и тоа во 2-те форми. Поздрав
Pa slicni takvi zateganja bea i moite, iako koga koristev propecia vodev prilicno nezndrav zivot cigari i marihuana koj mislam deka imaa udel. Ima mn luge so koristat i po .25 na den ja koristev .50 pa gi dobiv tie efekti. Imashe studija deka 0.25mg dava slicen efekt kako 1mg

A zaboraviv da te prasham dali imash do sega primeteno watery semen?

Eve vo vrska so tvrdenjeta deka Alpecin i Minoxidil ne treba da bidat naneseni vo kratok vremenski period.

http://www.greyhairloss.com/blog/alpecin.html

Since nobody really knows, including the manufacturer of Alpecin, it might be advisable to wait for twelve hours after washing your hair with Alpecin shampoo or after using Alpecin after-shampoo liquid before applying minoxidil.

Hmm vredi da se proba a denovite koga bi se koristel shamponot da se nanesuva minox samo ednash. Sepak ako bi odbrale pomegu ovie dve definitivno minox ima poveke dokumentacija deka deluva. Za aplecin samo dva univesiteta vo germanija imaat napraveno studija nema nekoja nezavisna institucija.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Јас иам прашање до вас.
Значи јас фрлам прилично многу пари за шампони и серуми, а не знам дали има ефект. Користам вела енерџи шампон и серум што ме кошта околу 2300 денари за 2 месеца. Демек е на природна база шампонот базиран на чист б5, а серумот не знам поточно со кои состојки е. Ефекти скоро и да нема а го користам 3 месеца.
Исто така прилично сум мал за да користам миноксидил а и уплашен сум од пропециа така да нема шанси.
Е сега сакав да прашам за алпецин. Читав на интернет некои имаат ефект некои немаат. Дали оди само на рецепта и дали има некои странични ефекти? Џои како ти делува тебе? Има ли обновување и нова коса? Или ти прекина само опаѓањето?
Инаку пиам и витамински таблети и чаеви секој ден.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
OceaN problemi so opaganje na kosa imam od 2002. Uste od privot moment pocnav da citkam za ovoj problem i za zal nemame mn opcii. Ima mn prirodni supstanci koj vo in vito studii dokazuvaat deka mozat da blokiraat dht. Za zal edinstveni dokazani tretmani se propecia, rogane i nizoral. Ima i nekoj drugi ama ovie se top izbor. Redono gi posetuvam forumite vo vrska so ovoj problem i skoro site uspeshni 98% se od Propecia/Rogaine/Nizoral. Uveri se i samiot

http://www.hairlosstalk.com/interact/viewforum.php?f=30&sid=57b352549c301dc31701512a122a4069

Za minixodil nema so da se plasish bidejki kako sekoj lek ima nesakani efekti, a kaj minoxidilot se obicno pruvt i suva koza kade so mozes paraleno da go reshis ovoj problem i da korisits minoxidl. Od druga strana minoxidil trae privremeno najcesto 5 godini ako imash sreka moze da izbutkash i 10, istiot slucaj e i so propecia kade so malku podolgo deluva od minox. Znaci realno gledano ovie dve nesta koj se najefektivni ti go odlagaat problemot za nekoe vreme. Za propecia nema so da se plasish bidejki e bezbedna zaedno so minoxidilot se koristi vo poslednite 20-30 godini. Efektite od propecia se slicni kako kaj cigarite/marihuanata taka i iscezuvaat so prekinuvanje na lekot, vo nikoj slucaj nemoze da predizvika sterilnost. Sega kako so kaza si mlad taka da ne zimaj propecia barem do tvojata 20 godina, mozes da pocnes so minoxidil i so nizoral. Kako za uteha se ocekuva vo naredinve 10 godini da imame uste barem eden do dva tretmani efikasni so tendencija da davaat podobri rezultati i da bidat bezbedni. I kako za kraj imash uste edna opcija kade so spomnav vo predhodnite moi postovi. Mozes da korstis RU, efekt koj deluva kako propecia duri i za nijansa podobar a gi nema nesekanite efekti no za zal ovoj lek ne se prodava komercijalno, mozes da go nabavis kako prav od edna labaratorija vo kina i da si podgotiv sam lonsion so ne e nesto mn slozeno, sepak ovoj zafat moze da te fane i do 100$ mesecno. Za alpecin mislam odi bez recepta no neam sretnato mn pozitivni mislenja za nekoj, a tie so mislat deka im pomognal ne se bash sigurni.

Eve primer za korisnik na propecia + minox

http://img221.imageshack.us/img221/294/progresssmall2fq.jpg

Posle 75 od koristenje

pozdrav

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Сеа купив Нирел шампо па ќе видам, а да не знае некој за каква коса се ампули едни се мачкаат на глата Плацент хаир ликвид!?

V

VeniVidiVici

Гостин
Јас иам прашање до вас.
Значи јас фрлам прилично многу пари за шампони и серуми, а не знам дали има ефект. Користам вела енерџи шампон и серум што ме кошта околу 2300 денари за 2 месеца. Демек е на природна база шампонот базиран на чист б5, а серумот не знам поточно со кои состојки е. Ефекти скоро и да нема а го користам 3 месеца.
Исто така прилично сум мал за да користам миноксидил а и уплашен сум од пропециа така да нема шанси.
Е сега сакав да прашам за алпецин. Читав на интернет некои имаат ефект некои немаат. Дали оди само на рецепта и дали има некои странични ефекти? Џои како ти делува тебе? Има ли обновување и нова коса? Или ти прекина само опаѓањето?
Инаку пиам и витамински таблети и чаеви секој ден.
Како прво со со твоите постови а со овој пост посебно се гледа дека не си компетентен да даваш критики на оваа тема зашто на претходните страници упати многу критики за Propecia и Rogaine, дека биле чисти хемии опасни по животот и незнам што уште. Кажа дека си користел некои природни препарат и ти било супер, но сега пак дојде на моето и викаш дека немаат ефект. Епа пријателе, суровата вистина е таа. Јас никогаш и не кажав дека Propecia и Rogaine не се хемии и немаат странични ефекти. Ако си помлад од 17 години не ти препорачувам Minoxidil(Rogaine) но доколку си повозрасен од 18 започни со Minoxidil веднаш па ќе правиме муабет што ти помогнало повеќе, твоите природни лекови или овие хемии што навистина делуваат, а кај Minoxidil-от страничните ефекти се толку мали што нема ни да ги забележиш. Поздрав. Alpecin содржи кафеин како активна состојка и немој да мислиш дека се е ова е природно. Дури и твоите шампони и препарати кои си ги користел со витамини и незнам што се чисти хемии приготвени во фабрика, со конзерванси, киселини и покрај тоа по некое витаминче-исто така добиено на вештачки начин.Сум пиел и Merz Special Dragees и Vichy и триста глупости кои се "природни" и сум добил само испразнет џеб. Од Merz таблетите и од Vichy витамин B6 се подув во образите како свиња а косата пак ми опаѓаше. Така да пред да постираш било што информирај се прво и немој да шпекулираш и да преовечичуваш работи кои јас претходно сум ги набројал зашто на оваа тема луѓето не доаѓаат за забава туку да најдат решение за својот проблем и се сомневам дека сакаат да слушнат шпекулации или што ти или некој друг гледал на youtube. Слободно можеш да поставиш било какво прашање или да споделиш со нас некој релузтат што си го постигнал со некој третман.Поздрав и се најубаво.

Сеа купив Нирел шампо па ќе видам, а да не знае некој за каква коса се ампули едни се мачкаат на глата Плацент хаир ликвид!?
Каков е тој шампон Нирел? Која му е активната супстанција? Се распрашав за Placent Hair Liquid и тоа се витамини за косата кои ги препишување и Dr.Vais, ефектот е непознат и не се докажани клинички дека дејствуваат против опаѓање на коса, колку што се докажани практично дека дејствуваат против испразнување на џебот. Ако сакаш да превземеш нешто против твојот косопад, размисли и распрашај се за употреба на некој од единствените докажани третмани, како Minoxidil, Propecia, Ketoconazole... Поздрав.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
секој септември/ октомври имам неверојатни проблеми со косата... ненормално ми паѓа косата додека преку година сум си ок... стварно грозна работа посебно ако се има долга коса ко мене па се лепи на облека и на све живо...
може ова некако да се спречи?

V

VeniVidiVici

Гостин
секој септември/ октомври имам неверојатни проблеми со косата... ненормално ми паѓа косата додека преку година сум си ок... стварно грозна работа посебно ако се има долга коса ко мене па се лепи на облека и на све живо...
може ова некако да се спречи?
Тикви4ка, доколку твојата коса опаѓа само наесен и потоа пак се регенерира, не ти препорачувам да започнеш Minoxidil или било каков сличен третман од оние што се споменати во воведот на темата, затоа што овие третмани се долгорочни и несмеат да се прекинуваат. Затоа, отиди во аптека, купи си Merz Special Dragees кои се витамини за косата и испиј само едно пакување. Не претерувај зашто иако се витамини имаат и негативни дејства ако се предозираш. Исто така прашај го вработениот во аптека да ти даде некој шампон кој има состојки кои го зајакнуваат коренот на влакното. Ти несмееш да употребуваш Propecia зашто е замо за мажи. Minoxidil смееш да употребуваш само во форма од 2% раствор, но само доколку забалежиш дека косата ти опаѓа подолго време и на нејзиното место не расте нова. Се надевам дека ова помогна. Поздрав

Димитар, гледам си постирал некоја слика од ефект од Propecia+Minoxidil, но оваа слика е пријавена како измама. На последната слика човекот е ишишан 5 а на другите две само се потскратува со машинка за шишање за еден степен пократко. Нонстоп е со истата бела маица, и ја дискутиравме на еден форум и сите кажаа дека е лажна а и малце е чепната со Photoshop. Но, сепак сум видел и подобри резултати од Propecia+Minoxidil. Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom