- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 593
- Поени од реакции
- 28
Има веќе ваква тема и + во таа тема има додадено и како се лечи.
Јас пак користев DUCRAY за сабореа, и ALPECIN за обновување, помогнаа..Сите што имате проблем со себореја или воопшто со мрсна коса и првут, купете си РЕКОНАЗОЛ , ефикасен е 100% за такви работи, само со трпение, за 2 недели ке ви помине. После тоа ке го мешате со Фитовал , значи прво шампонирање реконазол па фитовал и ке немате мака, а косата ке ви се обновува.
Точно така. Јас употребувам таков шампон повеќе од 1 година. Резултатите со првутот се супер. Немам повеќе првут. Инаку шампонот немора да биде РЕКОНАЗОЛ, туку може да биде од било која фирма доколку шампонот содржи KETOCONAZOLE(која е активна и најважна состојка и во РЕКОНАЗОЛ шампонот) Јас лично користам Nizoral 2% и сум многу многу задоволен. Штета што овој шампон го нема во Македонија, но секогаш е тука интернет купувањето, иако драстично поскапо. Но, тоа е тоа, во Македонија се стигнува последно. ПоздравСите што имате проблем со себореја или воопшто со мрсна коса и првут, купете си РЕКОНАЗОЛ , ефикасен е 100% за такви работи, само со трпение, за 2 недели ке ви помине. После тоа ке го мешате со Фитовал , значи прво шампонирање реконазол па фитовал и ке немате мака, а косата ке ви се обновува.
Можеш ли да ни кажеш нешто повеке за ALPECIN, во каква форма ги употребуваш нивните производи и какви резултати си остварил, зашто колку што јас знам постојат шампони и лосион чија активна состојка е КАФЕИН, кои иако непотврдено од FDA, сепак кај некои луѓе покажале резултати. Однапред благодарам.Јас пак користев DUCRAY за сабореа, и ALPECIN за обновување, помогнаа..
Моментално го користам шампонот само, поради тоа што дукрејот е доста јак, па почна да ми ја гори косата, немаше првут ни црвенила, ама ми се проретчи доста, па отидов и ми дадоа алпецин а2+ мислам. Доста добро се покажа, за недела и нешто ми се врати назад 80% од косатаМожеш ли да ни кажеш нешто повеке за ALPECIN, во каква форма ги употребуваш нивните производи и какви резултати си остварил, зашто колку што јас знам постојат шампони и лосион чија активна состојка е КАФЕИН, кои иако непотврдено од FDA, сепак кај некои луѓе покажале резултати. Однапред благодарам.
Аааа не така. Пријателот да не ми го чепкаат. Со Rogaine сум стар пријател и постигнав неверојатни резултати со него, па ако треба да се скараме заради Alpecin кусо нека е.:nenene:I jas sakav da go probam Alpecin samo cuv deka ne bilo preporaclivo da se kombinira so Rogaine bidejki koga ovie dve bi doshle do kontakt se gubi efektot na obete.
Uff neli e mn brzo da se sluci toa. btw za kloniranjeto za zal godinava imashe nekoj vesti od niv kako demek imalo rezultat ama ne bile dovolen i treba da ima usovrshuvanje taka da dajboze da gresham ama ne veruvam deka ke ispadne pred 2020. Kako i da e toa mislam deka ke bide konecno vistinsko reshenie za lugeto koj imaat problemi.Се се враќа на почетното ниво. Поминаа 7 дена откако престанав со Propecia и мојата коса почна да опаѓа повторно. Денеска кога го нанесував Rogaine на мојот скалп, од мојата глава опаднаа повеќе од 30 влакна, што не беше случај кога користев Propecia и обично опаѓаа по 4 до 5 влакна. Ме чуди што состојбата со мојата коса се влоши толку брзо по престанувањето со Propecia. Но тоа е тоа. Денес повторно го испив Propecia апчето. И еве пробав на природен начин со чајот кој го опишав и сакав да изигрувам некаков експерт по медицина, но излезе дека не сум бил јас најпаметниот. Но, прочитав дека Hair Multiplication (клонирање на коса) процесот влегол во третата и последна фаза од тестирањата и дека за најмногу 5 години ќе биде готов и достапен за корисниците, па така да Propecia ќе мора да ја употребувам уште 5 години, а не целиот живот како што си мислев порано.
П.С.
Можат да плукаат по неа, да ја оспоруваат, да ја забрануваат и да ја критикуваат, но Propecia НАВИСТИНА ДЕЛУВА И ЕДИНСТВЕНО ТАА ДЕЛУВА!!! Се уверив во тоа денеска.