Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

V

VeniVidiVici

Гостин
Veke od vtoriot mesec pocnav da custuvam jaki bolki vo testisite iako zimav pomali dozi od lekov .05 (imashe edna studija deka bilo isto efikasen kako 1mg) posle spermata beshe poveke "prodzirna" i na krajot edno glupo custvo kako da mi beshe "isklucen" penisot od organizmot. Go prekinav lekot i sega sum seuste imam pakuvanje od nego.
Благодарам. А што мислиш ако чајов не функционира воопшто што и нема да ме чуди, да започнеме со Avodart (Dutasteride). Сеа баш читам дека е далеку далеку побезбеден од Propecia и дека се користи 0.5 мг препорачано, а ние би можеле да земаме 0.25. Само незнам од кај да го нарачам лекот, во Македонија пошто нема ништо, не очекувам ни ова да го има. Што мислиш за ова?

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Благодарам. А што мислиш ако чајов не функционира воопшто што и нема да ме чуди, да започнеме со Avodart (Dutasteride). Сеа баш читам дека е далеку далеку побезбеден од Propecia и дека се користи 0.5 мг препорачано, а ние би можеле да земаме 0.25. Само незнам од кај да го нарачам лекот, во Македонија пошто нема ништо, не очекувам ни ова да го има. Што мислиш за ова?
Avodart (Dustasteride) e prilicno rizicen imashe FDA warning za nego pred nekoja godina. Obicno nekoj se prefrlat na Avodart koga ke prekine efektot od Finsteride, neznam tocno vo detali ama beshe deka fin blokira eden del od dht dodeka avodart dva. Ja planiram vo bliska idnina da koristam RU+eucapil pa so bide neka bide :) Za avodart znam deka imashe i zgolemuvanje na gradi taka nesto kako negativen efekt mislam deka e pojak od Fin a i posteten

V

VeniVidiVici

Гостин
Не го менувам полот, среќна сум што сум девојка.

Друго, нема потреба мене да ми се правдаш, незнам од каде ти тебе таа потреба.

И за она што рече дека ни пиша состојките, јас со тие состојки можам само магионичар да си играм дома, зошто грамажа и сооднос никаде не сретнав,а кога сакаш да играш на карта дрскост и да го толкуваш во таа насока мојот пост, не очекувај дека сега од мене аплауз ќе добиеш.
Да не бидеме некултурни, би те замолил да не пишуваш повеќе на оваа тема зашто со ништо не придонесуваш за нејзино збогатување туку само за нејзино гнасење. Освен доколку немаш нешто паметно да кажеш на оваа тема. Нема да ти одговарам повеќе на твоите постови.

Avodart (Dustasteride) e prilicno rizicen imashe FDA warning za nego pred nekoja godina. Obicno nekoj se prefrlat na Avodart koga ke prekine efektot od Finsteride, neznam tocno vo detali ama beshe deka fin blokira eden del od dht dodeka avodart dva. Ja planiram vo bliska idnina da koristam RU+eucapil pa so bide neka bide :)
Е ова е веќе корисен разговор. Ти благодарам Димитар, искрено. ајде нешто повеќе те молам за RU и Eucapil. На што делуваат и како се користат, зашто тоа го нема во насловот на оваа тема што го поставив. Однапред благодарам.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Да не бидеме некултурни, би те замолил да не пишуваш повеќе на оваа тема зашто со ништо не придонесуваш за нејзино збогатување туку само за нејзино гнасење. Освен доколку немаш нешто паметно да кажеш на оваа тема. Нема да ти одговарам повеќе на твоите постови.

Кога ќе дојдам кај тебе дома ќе можеш да ме избркаш, за овде потешко ќе ти оди.
Сепак јас добив многу корисни информации од темава, не можеме сите исто да придонесиме, а сите на различен начин комуницираме, штета што ти не ги прифаќаш различните начини од твојот.

Ич нема потреба да ми оговараш повеќе, се ми кажа.

V

VeniVidiVici

Гостин
А за тоа што го кажа дека FDA (Food ad Drug Association во САД - за останатите) јавно се изјаснила против Dutasteride, мислам дека матат некои води со Merck. Како може да не одобруваат никој друг лек за MPB oсвен Propecia и тоа цели 10 години. Мислам дека во голема мера се поткупени од Merck за да го остават да биде монопол и да вршат пропаганда против другите лекови. Држи вода ова, малце од малце а?

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5

Е ова е веќе корисен разговор. Ти благодарам Димитар, искрено. ајде нешто повеќе те молам за RU и Eucapil. На што делуваат и како се користат, зашто тоа го нема во насловот на оваа тема што го поставив. Однапред благодарам.
http://www.eucapil.com
Nema nikakvi negativni efekti edno tipce na Hairlosstalk koristi i po dve ampuli na den zaedno so RU. Treba da go nanesuvas barem 6h pred/posle nekoj drug topical kako rogaine na primer

RU moze da se nabavi od Kina kako prav "za istrazuvacki celi" oti lekot e licenciran a firmata koja ja drzi licencata nema vo plan da go pusti naskoro za komercijalna upotreba. Pricinata e so rezultatite se slicni kako Propecia malku moze podobri a poveke od korisnicte rado bi goltalce edno apce na den nego da stavaat lonsion na glava. Da se dobie FDA dozvola e mn skapo za lek mislam deka okolu edna milijada beshe. Ubavoto e kaj RU so gi nema nesakanite seksualni efekti no ako se drzime na toa so go objavi Merck deka samo 2% od korisnice na Propecia imaat negativni efekti ispaga deka nema biznis da se pusti lekov vo prodazba.

Eve ti studija za RU:

http://www.geocities.com/bryan50001/RU58841a.htm

Moze da se naraca od:
http://www.elitenetpharmacy.com/pd-ru58841-5g.cfm

I edna kineska kompanija koja za duplo poeftino moze da se zeme ovie gore od niv go zimaat samo treba da go pobaram linkot od niv. Dovolno e 100mg-150mg dnevno lotion so ru da stavis na scalpot. RU malku e nestabilen taka da mora da go cuvash vo frizider i da ne go mesas so voda isto taka i visoki temperaturi. Od nova godina planiram konecno da koristam 2xrogaine, 1xtricomin, 1xeucapli, 1xru.

V

VeniVidiVici

Гостин
Благодарам, многу корисен пост за мене, се надевам и за другите читатели. Некако ми изгледаат непознато овие третмани што ги наброја, но го прифаќам твоето мислење. Па не се врти светот околу Propecia i Rogaine нели? А да, и да те прашам уште нешто, да не знаеш од кај може да купам Rogaine или Regaine (за европски пазар) во Македонија за да немора да нарачувам преку интернет( ме дерат за shipping по 20 USD). На веб страницата на регистарот на лекови на Р.Македонија стои дека некоја фирма ИНТЕР ПИНК ДООЕЛ од Скопје дистрибуирала Regaine, но барав секаде и по Златна Книга и по Централен Регистар и ни трага ни глас од оваа фирма. Однапред благодарам и се надевам ќе им користи и на другите членови на форумот.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Благодарам, многу корисен пост за мене, се надевам и за другите читатели. Некако ми изгледаат непознато овие третмани што ги наброја, но го прифаќам твоето мислење. Па не се врти светот околу Propecia i Rogaine нели? А да, и да те прашам уште нешто, да не знаеш од кај може да купам Rogaine или Regaine (за европски пазар) во Македонија за да немора да нарачувам преку интернет( ме дерат за shipping по 20 USD). На веб страницата на регистарот на лекови на Р.Македонија стои дека некоја фирма ИНТЕР ПИНК ДООЕЛ од Скопје дистрибуирала Regaine, но барав секаде и по Златна Книга и по Централен Регистар и ни трага ни глас од оваа фирма. Однапред благодарам и се надевам ќе им користи и на другите членови на форумот.
Kaj nas go ima kako Pilfuld porano 2% sega gledam ima i 5%. Go nemam sretnato kako Rogaine. Ja si zimav od Minoxidil.com nekako kozmeticki nekako po taman e posle aplikacijata. Kako so se sekavam Pifud 2% mi ja praveshe kosata nekako mrsna sea neznam kako e 5% planiram da go probam inace istiot lek e. Od site tie najveke vetuva RU pobaraj na forumot, ja pretezno odam na hairlosstalk no isto dobri forumi za hair loss se:

hairlosshelp.com
regrowth.com

V

VeniVidiVici

Гостин
Kaj nas go ima kako Pilfuld porano 2% sega gledam ima i 5%. Go nemam sretnato kako Rogaine. Ja si zimav od Minoxidil.com nekako kozmeticki nekako po taman e posle aplikacijata. Kako so se sekavam Pifud 2% mi ja praveshe kosata nekako mrsna sea neznam kako e 5% planiram da go probam inace istiot lek e. Od site tie najveke vetuva RU pobaraj na forumot, ja pretezno odam na hairlosstalk no isto dobri forumi za hair loss se:

hairlosshelp.com
regrowth.com
Благодарам за информациите. Ги погледнав веб страниците кои ги предложи и иако некои ми беа познати, сепак се многу информативни и корисни. Информиран сум доста за Pilfud но некако Босна ми звучи како држава која не ветува многу во врска со косопадот, имајки предвид дека Пилфуд е произведен таму. По се изгледа ќе го задржам оригиналниот Rogaine од САД иако цената за транспорт преку интернет е превисока.

Мислам дека за чајот кој го споменав претходно, би можел ти и сите заинтересирани да ја погледнете следнава интернет страница
http://www.endhairlossnaturally.com/hair.loss.ingredients.DHT.htm
каде пишува се за состојките во чајот кои ги одбрав. Оваа веб страница во голема мера ме натера да пробам да се третирам без Propecia бар за 2 месеци да видам дали сеуште ќе ме држи истата состојба како и со Propecia. Многу информативна и корисна содржина за природните состојки за борба против косопадот како и да е.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
ВениВидиВици, како да го нарачам тој чај? Викаш не е во сериска продажба?

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
VeniVidiVici treba da se otkazes i od Rogaine za da dades procenka za cajot. Bidejki teoretski Rogaine deluva kako Grow Stimulator dodeka kaj Propecia ti e uspeh ako go sopre paganjeto znaci ne mu e namentata za rast na kosa. Ako si na Rogaine godina dena ocekuvaj uste bar edna godina da dava rast posle toa si ostanuva barem uste 3 godini ne promeneta situacijata. Nekade posle 5ta godina situacijata da pocne da se vloshuva so retki isklucoci. Site tie reastenija se dobro poznati i do sega neam sretnato nekoj da kaze deka ima uspeh od niv.

V

VeniVidiVici

Гостин
ВениВидиВици, како да го нарачам тој чај? Викаш не е во сериска продажба?
OceanN, јас немам намера да го дистрибуирам чајот од причина што немам регистрирано фирма и не сакам да подлегнам на противправни активности.

Инаку состојките во чајот веќе ги објавив. Нивната процентуална заспатеност е 50% од нормалната употреба на секоја од овие состојки (на пример за една ќесичка чај од коприва се употребува 3гр лист ок коприва, што значи во мојот чај има 1.5г коприва) и истото се применува за сите други состојки, освен за Saw Palmetto чиј што екстратк во обој чај изнесува 5мг. Па така да, можете самите да ги нарачате овие состојки и да го приготвите чајот сами, или можете да се обратите до некоја фармацефтска компанија или компанија за производство на чаеви како што направив јас и тие да ви го приготват чајот наместо вас. Чајот ми препорачаа да го конзумиран 1 дневно поради тоа што со една шолја чај се добива двојна.

VeniVidiVici treba da se otkazes i od Rogaine za da dades procenka za cajot. Bidejki teoretski Rogaine deluva kako Grow Stimulator dodeka kaj Propecia ti e uspeh ako go sopre paganjeto znaci ne mu e namentata za rast na kosa. Ako si na Rogaine godina dena ocekuvaj uste bar edna godina da dava rast posle toa si ostanuva barem uste 3 godini ne promeneta situacijata. Nekade posle 5ta godina situacijata da pocne da se vloshuva so retki isklucoci. Site tie reastenija se dobro poznati i do sega neam sretnato nekoj da kaze deka ima uspeh od niv.
Dimitar, како што знаеш и самиот Rogaine е стимулатор за раст на косата и поттикнување на слабите фолекули да произведуваат поцврсто влакно и влакно кое подолго ке остане во анаген фазата на растење. Мојот успех со косопадот мислам дека 90% се должи на Propecia, затоа што таа го блокира создавањето на 5-алфа ензимот во простатата (истата работа што се надевам дека ќе ја работи и овој чај), па затоа нема да престанам со Rogaine затоа што овие два третмани се целосно одвоени според нивниот принцип на спречување на косопадот.

Член од
25 април 2005
Мислења
162
Поени од реакции
5
Dimitar, како што знаеш и самиот Rogaine е стимулатор за раст на косата и поттикнување на слабите фолекули да произведуваат поцврсто влакно и влакно кое подолго ке остане во анаген фазата на растење. Мојот успех со косопадот мислам дека 90% се должи на Propecia, затоа што таа го блокира создавањето на 5-алфа ензимот во простатата (истата работа што се надевам дека ќе ја работи и овој чај), па затоа нема да престанам со Rogaine затоа што овие два третмани се целосно одвоени според нивниот принцип на спречување на косопадот.
Propecia i treba poveke vreme za da deluva ako si imal rast uste prvite 6 meseca golemi se shansite toa da e na Rogaine. Propecia ne e namenet za rast nego za sprecuvanje od ponatamoshno paganje i podobruvanje na kvalitetot na vlakonoto sepak kaj dosta korisnici se pojavuva rast posle podogolo koristenje min edna godina. Ima sliki so fanscinanten rast na korisnici na Rogaine samo za 3 meseca. Nevozmozno e da znaes od kaj ti e rastot na kosata ako si pocnal so poveke tretmani odednas. Ako pocne da ti paga kosata posle otkazuvanje na Propecia bidi siguren e deka e Propecia, ako nema nikakvi promeni duri i podobruvanje bidi siguren deka Rogaine ima glavna uloga. Cajot so go navede so tie supstanci do seka nema nikakva naucna potvrda kako rogaine/propecia. Imashe edna studija deka Crniot caj navodno unistuval 72% od DHT dodeka Propecia 70% a nemozam nikade da najdam nekoj da go potvrdi toa osven nekoj firmi so gi nudat ovie prirodni "lekovi" za kosopad. Ima uste mn rastenija kade so navodno go sprecuvaat ama nikoj od tie ne bile testirani od nekoja zdrastvena ustanova. Eve ja koristam Emu Oil i Jojoba za emu imashe statii deka imal efekt kako Rogaine isto i za apple polyphenols deka imaat rastecki sposobnost kako Rogaine. Za Emu Oil bi ti kazal deka nema nikakov efekt od toa osven so go podobruva zdravjeto na scalpot so e isto vazno za podobro da deluvaat Rogaine/Propecia. Lavander Oil so e prirodno kaj nekoj tinejdzeri moze da predizvika rast na gradite isto kako kaj Dustaride znaci ima nekoj anti androgenski svojstva sepak nema nikakov efekt pritiv kosopadot kako dustaride.

Kako i da e so da pravish ti pozeluvam mn sreka

V

VeniVidiVici

Гостин
Propecia i treba poveke vreme za da deluva ako si imal rast uste prvite 6 meseca golemi se shansite toa da e na Rogaine. Propecia ne e namenet za rast nego za sprecuvanje od ponatamoshno paganje i podobruvanje na kvalitetot na vlakonoto sepak kaj dosta korisnici se pojavuva rast posle podogolo koristenje min edna godina. Ima sliki so fanscinanten rast na korisnici na Rogaine samo za 3 meseca.
Иако мислам дека зборуваме за истата работа со различен начин на изразување, сепак го прифаќам твојот начин на размислување. Благодарам за одговорот

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
aj баш пошто глеам премногу си стручен за темава да прашам.... косата ми опага тоа го приметувам коа се бањам или на перницата иам мн влакна.. често користам лак за коса... колку е тоа причина за опагање и што препорачуваш ? ( п.с користев едно време еден шампон престана да ми опага ... али сеа го користам истиот и к*р пак ми пага )

Kajgana Shop

На врв Bottom