ЛеоЛе07
Не биди трол
- Член од
- 8 октомври 2010
- Мислења
- 879
- Поени од реакции
- 375
Која ти е поентата?
Која ти е поентата. Дали човекот на сликата го изденачуваш со сликата на кучето кое си го прикачил?
Која ми е поентата? Паа си личат искрено.Богот во кој веруваш никогаш и никаде немам прочитано да бара од луѓето или пак свештениците негови )незнам ни дали барал свештеници да има) да се облекуваат така и да прават работи кои ги правеле оние со пагански обичаи и кои верувале во повеќе богови.Овој на сликата не го разликувам по ништо од оние египетски свештеници, или грчки и римски кои принесуваше жртви на боговите нивни и правеле триста адети и обичаи измислувале за да го слават нивниот бог.Мене ова ми е смешно искрено да ти кажам.Требало и пиратска марама да стави и пиц пец е..Која ти е поентата?
--- надополнето ---
Која ти е поентата. Дали човекот на сликата го изденачуваш со сликата на кучето кое си го прикачил?
Јас немам поента. Само прашање до Party Van. Си чекам одговор.Која ти е поентата?
Па да се потрудиш малку ќе најдеше. Еве набрзина од еден дел од Библијата, од 3 Книга Мојсеева:Која ми е поентата? Паа си личат искрено.Богот во кој веруваш никогаш и никаде немам прочитано да бара од луѓето или пак свештениците негови )незнам ни дали барал свештеници да има) да се облекуваат така и да прават работи кои ги правеле оние со пагански обичаи и кои верувале во повеќе богови.Овој на сликата не го разликувам по ништо од оние египетски свештеници, или грчки и римски кои принесуваше жртви на боговите нивни и правеле триста адети и обичаи измислувале за да го слават нивниот бог.Мене ова ми е смешно искрено да ти кажам.Требало и пиратска марама да стави и пиц пец е..
Прво никој не рече такво нешто, не измислувај. Толку ли си ограничен? Читаш онака како што то одговара и што ти одговара?Општо, не е за тебе. Зарем моралот и човечноста на некои атеисти оди до таму да оние кои веруваат во Бог, во Иус Христос се животни кучиња и спрема нив треба да се постапува како со кучињата. Дали тоа е став на сите атеисти?
Ако не е став, тогаш кој е вашиот коментар на тоа дека верниците, оние кои веруваат на Исус Христос се кучиња и према нив треба да се постапува како со кучиња?
Доброто дрво дава добри плодови. Плодовите се гледат.Прво никој не рече такво нешто, не измислувај. Толку ли си ограничен? Читаш онака како што то одговара и што ти одговара?
Ај врати се на претходната страна и види го постот бр. 131
Дали тоа е и твојот став? Дали сите верници мислите така за атеистите?
Јас тоа тебе те прашвам.Дали правиш онака како што кажал исус? Имаш икона аватар ставано.Што беше со тоа дека не треба да се прави слика на земјата на тоа што е на небото?Или ти си исклучок а?Или пак бог се прилагоди на вашите потреби за правење икони и триста амајлии и такви работи превземени од други религии само колку да сспечалите нешто?Вие се прилагодувате на бог и живеете како што тој ви кажа или очекувате тој да ви прости зашто сте негови деца па се однесувате вака разгалено?Доброто дрво дава добри плодови. Плодовите се гледат.
А на постирачите на наведните постови кои се сметат за христијани, јас би им поставил едно прашање: Дали тој став што го изјавуаат е ставот на Исус Хростс? Дали Исус така правеше?
Не се срами можеш и да пишеш нештоХо-хо-хо
Шубо за читање муабетов...
не ги чепкај за иконите, мора да се спечалат пари.Јас тоа тебе те прашвам.Дали правиш онака како што кажал исус? Имаш икона аватар ставано.Што беше со тоа дека не треба да се прави слика на земјата на тоа што е на небото?Или ти си исклучок а?Или пак бог се прилагоди на вашите потреби за правење икони и триста амајлии и такви работи превземени од други религии само колку да сспечалите нешто?Вие се прилагодувате на бог и живеете како што тој ви кажа или очекувате тој да ви прости зашто сте негови деца па се однесувате вака разгалено?
Богородица, света Дева Марија НЕ Е БОГ. Таа се роди како човек, живееше како човек и го знаеме нејзиниот лик. Исус, Единороден Син Божји, се објави како човек роден од Дева Марија. Живееше на земјата 33 години и умре и беше погребен.Јас тоа тебе те прашвам.Дали правиш онака како што кажал исус? Имаш икона аватар ставано.Што беше со тоа дека не треба да се прави слика на земјата на тоа што е на небото?Или ти си исклучок а?Или пак бог се прилагоди на вашите потреби за правење икони и триста амајлии и такви работи превземени од други религии само колку да сспечалите нешто?Вие се прилагодувате на бог и живеете како што тој ви кажа или очекувате тој да ви прости зашто сте негови деца па се однесувате вака разгалено?
Од истата причина што ти си на подфорум за фудбал а не си фудбалер, од истата што ти си на форум политика а не си политичар, од истата причина што си на форум автомобили а не си автомобил..... и да не редам натамуБогородица, света Дева Марија НЕ Е БОГ. Таа се роди како човек, живееше како човек и го знаеме нејзиниот лик. Исус, Единороден Син Божји, се објави како човек роден од Дева Марија. Живееше на земјата 33 години и умре и беше погребен.
Во врска со иконите, фреските, киповите, имаше неколку Расправии, па и одлуки на Вселенски Собор, со кои е ДОЗВОЛЕНО ВО ХРИСТИЈАНСТВОТО да се фрескописуваат црквите. Верата на светите оци, на тие собори дава гаранција дека тоа е правилно.
Она што е хереза, (различното толкување на верата во Бога и вистината за Бога, од она која Бог го објавува) и нејзиното искажување на разни начини, пишани документи, фрески, икони, кипови итн. во Католичката Црква НЕ СЕ ПРИМЕНУВА.
Но за расправа по ова мислам дека е потребна нова тема, затоа што тоа е навистина големо поле на кое може да се дискутира.
А искрено кажи, ако си атеист, што те привлекува на овој форум за религија?
Искуството што го имаат верниците, запознавање со теологијата и верата на христијанството?