Само што сакав да пишам за Словенија и Lu пишал!!! Ми беше фаворит уште на почеток, феноменална изведба и песна и гласав неколку пати за нив. Заслужуваат победа дефинитивно, ама покрај гејциве не ми се верува, според google Ирска ќе победи
http://wiwibloggs.com/2011/05/04/googles-eurovision-2011-prediction-tool/10826/... а веќе неколку години го погодуваат победникот... :S, ако се деси ова, штета навистина, овие момчиња-девојчиња со недефинирани однесувања, стварно ми се антипатични.
За нашите... што да кажам освен дека Влатче не знае да пее, песната беше така-така, настап добар, со исклучок на премногу женствените потези на танчерите, точно имаше и полоши песни, но вокалот ептен слабо... Јас сум за Кирил Џајковски да го пратиме, со феноменала музика и таму малку текст некоја од типот на Jungle Shadow... Така што никој не ни е крив, ако навистина бевме добри ќе миневме... Ете и Словенија се мала држава со 2 милиона народ, не беа влегле од 2007 во финале, исто тогаш имаа многу квалитетна песна, Svet Z Juga - Alenka пееше онаа со лед-диодата... сеа си пратија квалитетна пејачка, квалитетна песна и си влегоа... Така наместо да се мислиме кој да се намести секоја година, треба да го испратиме најдобриот пакет! Лани Џоле беше одличен вокал, ама просечна песна, освен солото на Дамјан на гитарата шо беше кулминацијата!!!!!! Ете музиката на песнава само да ја осетите зашо Словенија е одлична, мелодиска линија, хармонија - perfect!