Евровизија 2011 - Дизелдорф, Германија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Сменет текстот на песната :pos2:

од македонец стана балканец

L

Lu

Гостин
Мои фаворити за оваа евровизија се Турците (исто и лани навивав за Турците)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
гледајте ова е срамота

ШВЕДСКАТА ГРУПА "ВТОРА ГЕНЕРАЦИЈА" НЕ ВЛЕЗЕ ВО КОНКУРЕНЦИЈА ЗА МАКЕДОНСКИОТ ЕВРОСОНГ

Шведската група "Втора генерација" (Андра генератионен), чии членови по потекло се Македонци, конкурирала на Националниот избор за песна на Евровизија, но нивната песна била одбиена. Одговорните од МТВ неколку дена по завршување на конкурсот, им соопштиле дека се одбиени, бидејќи песната им била многу "народњачка" и не ги задоволувала критериумите на конкурсот. Тие се чудат на ваквото образложение од МТВ, бидејќи две години по ред учествувале на шведскиот Избор за Евросонг, и за малку им избегала победата. Нивните песни "Ќебап, пица, сливовица" и "Хипаре хопаре" се меѓу најпопуларните песни во Шведска, токму поради народниот мелос во нив.

http://www.vest.com.mk/?ItemID=CB778C4888AEB848BC36CCD715868718

и после сакаме да имаме успех на евросонг, лелел неправда.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
За тие што не ја чуле руската верзија :)

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Мислам од регинов најголем успех ќе постигни Босна и Херцеговина, а Македонија само ќе се пострамоти... ко ќе го слушам Влатко исто како моторка да брчи... катастрофа е и песната и пеачот!

T

Tetro

Гостин
Преслушав скоро 80% од песните кои ќе се пеат вечерта на Евровизија. Мојот фаворит е Maja Keuc. :icon_lol:

Voice of Jericho

Twisted Firestarter
Член од
13 септември 2008
Мислења
301
Поени од реакции
137
Се согласувам со повеќето од вас (скоро сите), евровизија не е тоа што беше... Според мене најдобра евровизија досеа беше 2005 со победничката за тоаш:
:drk:

Али више коа сме кај овој контест, најбоље ми е босанската. Дино Мерлин си е Дино Мерлин :)

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Сменет текстот на песната :pos2:

од македонец стана балканец

е ова стварно не им требаше, овој превод навистина ме изнервира, нема да спијам вечер!
сите македонски песни кога се прведуваат на српскохрватски се преведуваат буквално. ШТО Е ОВА БЕ!

Некому му смета македонец, па дури и на него? да не се срами?!

леле разочарана сум!

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
абе нема да влеземе во финале ало што ви е на вас уште кога го избраја се разочарав :helou:

L

Lu

Гостин
Не верувам дека ќе влеземе во финале, бидејќи оваа година има многу јака конкуренција и многу поквалитетни песни од нашата.

Песната од Словениа е многу моќна и мислам дека Словениа заслужува да победи :wub:

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Taken by a Stranger by Lena ли е за германија? Инаку топ ми е песнава, баш пред 2 месеци на MTV ја слушав.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
мои фаворити за оваа година
тотално разочаран од Македонската, Дино Мерлин можел подобра песна. ама и тој има добри шанси иако не е мој фаворит :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom