ISP и блокирање на торенти или познатиот youtube

• Креатор на темата Креатор на темата Nuke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 март 2009
Мислења
212
Поени од реакции
24
Здраво, верувам дека ова заслужува нова тема место да го ставиме во (прашања совети итн).

Од ден на ден во целиот свет се повеќе интернет провајдерите ги блокираат торентите поради големата побарувачка на интернет. Ова е веќе неколку години и во Македонија.

Сите оние кои знаат како да се бориме против интернет провајдерите и да преќинат да ни ги крадат парите, ве поканувам на дискусија.

Со сигурност знам дека Diginet во Струмица преку цел ден ѓи блокира торентие а на вечер после некаде 2 часот ги пушта пак. (јас користам интернет од истите, и кога да се пожалам тие тврдат дека тоа е неточно но јас сум 100% сигурен дека ги блокираат а тие секако секогаш ќе денираат)

Со сигурност знам дека познатиот теле кабел ја лимитира брзината на Youtube барем во Струмица.. youtube брзината 512kbps иако треба да биде 10mbps :/

Значи секакво правно или техничко решение ве молам тука

Со сигурност знам дека познатиот теле кабел ја лимитира брзината на Youtube барем во Струмица.. youtube брзината 512kbps иако треба да биде 10mbps :/

Значи секакво правно или техничко решение ве молам тука
Не верувам дека ја лимитираат брзината, туку едноставно кажано - their buffer SUCKS! Затоа имате споро лоадирање на видеа.

Не верувам дека ја лимитираат брзината, туку едноставно кажано - their buffer SUCKS! Затоа имате споро лоадирање на видеа.
Близок пријател кој работи во теле кабел во Скопје ми кажа за ова

Од замунда и од многу други, немој да мислиш дека немам проверено дали трацкерите се во ред.

Користам телекабел интернет (Скопје) и од замунда симнувам со брзина над 900Kbps (пакет 8Mbps/512Kbps). Кога се префрлив на телекабел користев uTorrent и имав проблем со симнување торенти, па се префрлив на Vuze што сега работи без проблем

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom