Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам за почеток доста ми е овој 1500 од Фиат па за некоја година да подсоберам некој динар да си порачам гланц нов Ford Racing V8 со фул инџекшн од USA со С4 мануелен 5 брзински менјач и диференцијал од истата фирма па да го РАЗОРУВАМ Кавадарци :D таман школката ке ми биде средена тип топ - само ке го ставам тија комплет и готово :)
форд рејсинг ама башка стај и една кука назад...*

*(за цистерната за бензин)

--- надополнето ---

а башка то мене нешо ми е всадено во главава да набавам мини морис... антички можам каросеријата да ја средам ама шо можам да сторам за моторот... пошо знам прастара кола а нз дали можам саглам делој да најдам... значи од шо би одговарало или кога веќе би менвел и мотор од шо можам да му стам?

Види вака друже на било која кола може да се ставе било каков мотор пр. кај нас у кавадарци на фиќо ставија шестак од БМВ, ама треба пари и мнооооогу добар мајстор, ако си ептен загреан може да прашам шо мотор би одговарало на мини морисот ама мислам дека би можело да се стави оф Фиат Уно 1.4 турбо ептен се јаки и брзи, инаку јас најдов таков мотор како шо барав Ford 2.0 DOHC EFI 16v 150ks чекам сеа цена да ми кажат и состојба

За мини морис има делови колку сакаш а на тоа количе не му треба јак мотор. Најдобро е 1300 со правена глава и двогрли карбуратор просто полетува минито :smir:
Делови нови има во грција и лесно се носат тука пред некој ден донесовме три приколки делови :pos2: се крстеа на граница само проблем ни правеа за гуми не еколошки биле ама ке ги подмачкаш уште малце и си поминуваш :D
Иначе во Србија има минијада почнува мислам во среда а ке трае до недела кога се вози и големата награда на Белград на патеката ушче и ке возат и мини морисите кој ке направи најбрз круг. Доста учесници ке има и од Македонија.

Што се случи со мерцедесот владин црн од Охрид мислам дека беше за 3,000 евра. Може некој да постави слика од него никако да го најдам на форумов :/

Јас имам слики, само не беше 3, мислам 2 да не го даваше. Кажи колку пива ќе частиш па да ти покажам неколку детални слики. :smir:

--- надополнето ---

Ај дур ги броиш пивата да ти покажам....

dsc05051.jpg

dsc05052sjs.jpg

dsc05056.jpg

dsc05053.jpg

dsc05060.jpg

dsc05069.jpg

dsc05061.jpg

dsc05062.jpg

dsc05063klk.jpg

Имам и едно видео од моторот кажи ако сакаш да ти го пратам...

Што пари се уствари мини морисите? Али некој во добра состојба, како овој - бар според сликите изгледа пристојно.

WOW воа ти е едноставно СОН :)

--- надополнето ---

Aaa за овој ке бараат машала минумум 2000 Е

--- надополнето ---

Што пари се уствари мини морисите? Али некој во добра состојба, како овој - бар според сликите изгледа пристојно.

мунимум 2 илјадарки ке бара

--- надополнето ---

http://www.pazar3.mk/ViewItem.aspx?itemId=479009 eve ti uste eden

Инаку за мерџото има интересна историја. Купен и возен како владино возило во поранешна Југославија како министерско возило. Продаден на лицитација купен од механичар и чуван во супер услови. Греена гаража, механички супер состојба, сета електроника во него работи. Доаѓа со оригинален 3 литарски бензин (мислам) мотор но е заменет со дизел од 123 серија. На задниот дел од багажникот беа видливе 2 дупки од прикачена антена за радио врска. Механички стварно беше бомба, само му фалеше автоматскиот греач за палењето, мораше сам да го држиш дугмето...

Момакот беше во криза за пари затоа го даваше, но не знам дали го даде. Инаку и сам го имаше фарбано со свој компресор ама му требаше подобро фарбање дефинитивно.

Acid Тој црвениот мини морис е на амбасадор од Турција премногу пари фрли а го продава 3000е затоа што треба да се врати во Турција а таму неможе да го однесе, таму царинењето е поскапо од тука тродупло. Иначе му се плаче дека треба да го продаде. Буквално се на него е ново само школката што е стара ама немаше нигде кит така да вреди многу повеќе пари.

Невервам дека има поубав мини морис во мк од тој црвениот. Супер количе.
e556f18a-befa-4a3b-abcd-bdab975b14b1.jpg

За мој вкус многу наџиџан е претерано многу хром има. Ги немаш виде сите мини мориси затоа мислиш дека е најубав а најубавите се во гаража и ги вадат ретко :vozbud:

Инаку за мерџото има интересна историја. Купен и возен како владино возило во поранешна Југославија како министерско возило. Продаден на лицитација купен од механичар и чуван во супер услови. Греена гаража, механички супер состојба, сета електроника во него работи. Доаѓа со оригинален 3 литарски бензин (мислам) мотор но е заменет со дизел од 123 серија. На задниот дел од багажникот беа видливе 2 дупки од прикачена антена за радио врска. Механички стварно беше бомба, само му фалеше автоматскиот греач за палењето, мораше сам да го држиш дугмето...

Момакот беше во криза за пари затоа го даваше, но не знам дали го даде. Инаку и сам го имаше фарбано со свој компресор ама му требаше подобро фарбање дефинитивно.
да те надополнам... 280S ознака, што значи 2800 цм кубни 2 карбуратори 6 цилиндричен реден мотор со некаде околу 200 кс.
А греачот на 123-ките го има на 2 модели, рачен и електронски. На мојот Мерцедес е електронски, на други модели е рачен. Така да тоа зависи од модел до модел. Претпоставувам дека го има набавено моторот без делот за греачите, па си ги направил на тастер во недостаток на електрониката... која патем не е баш евтина.

А да. Бараше 2500 евра последно, незнам дали и до кај 2000 ќе слезеше. Зависи колку бил во криза за пари, и како бил расположен. Мада 100-200 евра сигурно ќе намалеше од тие 2500.

ацид дај сеа не буни се ја барам мини ми мешаш муабетов :)
значи да прајме реален муабет неам пари толку многу... можам да издвојам нааајмногу до 300-400 евра... не ми треба ништо само да тераат деловите некое време дури соберам пари да го средам и да има добра школка... ако не друго барем ликот да го има :)

Acid Тој црвениот мини морис е на амбасадор од Турција премногу пари фрли а го продава 3000е затоа што треба да се врати во Турција а таму неможе да го однесе, таму царинењето е поскапо од тука тродупло. Иначе му се плаче дека треба да го продаде. Буквално се на него е ново само школката што е стара ама немаше нигде кит така да вреди многу повеќе пари.

не зезај кој амбасадор од турција работи во комуна ? Се имам јавено за морисов, јави се и ти ако сакаш, дечково ми вика до 6 работам во комуна после тоа може да се види морисот.... :) :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom