Новите автобуси (даблдекери, кинески и украински) во Скопје

I

Iblis

Гостин
Абе убаво народот на РМ што го почасти ЈСП ,кое голта народнипари веке со години као ламја, и градот Скопје со нови автобуси, ама тие пари поарно ќе беше да се слеат во други проекти од национален интерес, и ве молам не го ставајте проектот 2014 како тема на дискусија. 500 000 000 потрошени за проекти кои не се инфраструктурни ниту капитални за држава со проценет ГДП од приближно 10 милијарди , по било кој стандард е премногу, па може слободно да се нарече налудичаво.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ајде почекајте до октомври стигаат 67 двокатни :vozbud:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Абе убаво народот на РМ што го почасти ЈСП ,кое голта народнипари веке со години као ламја, и градот Скопје со нови автобуси, ама тие пари поарно ќе беше да се слеат во други проекти од национален интерес, и ве молам не го ставајте проектот 2014 како тема на дискусија. 500 000 000 потрошени за проекти кои не се инфраструктурни ниту капитални за држава со проценет ГДП од приближно 10 милијарди , по било кој стандард е премногу, па може слободно да се нарече налудичаво.
Од кај ги извади 500 милиони евра?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
A zosto nitu edna vlada pred toa ne napravi nisto ????? Ovaa barem skopjevo go napravi stvarno da zali4i na ne6to , od celiot proekt 2014 koj e strasen i mnogu ubav , najgolemiot aerodrom na balkanov so 8 terminala ke go imate , novi stadioni po svetski standardi , novi sportski sali , zicari do Vodno , rekonstruirani ulici i toa glavni ulici , renoviranje na se zivo i divo i pak ne e dobro , pa zosto barem edna od ovie raboti minative vladi ne gi napravi a bea 15 godini na vlast ????

Ajde kazi mi edna , barem edna pozitivna rabota so koja ke gi sporedis site minati vladi so ovaa na Gruevski , realno prajme muabet , ajde barem edna dobra rabota mi spomni !!!!
Па неможе да ти каже..зашто незнае,зашто он не мисли со своја глава, туку смее да мисли само тоа што папата ќе му го сипе у црпката

едит се возев денес со новите Лазови..уба вожња имаат :) тивки и удобни..

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
бумбарска логика

фала богу, уште малку ви остана време да ја “стокмувате“ државата
хаха фала ти за утринското смеење .....и ти си од овие со ви перат мозок а1 и компанијаа...греота за тебее али ќе се слушнеме после избори ;)

--- надополнето ---

Од 1991 дваесет години плус 45 години од 1945-та. Имаше скоро јубилеј -60 години ЈСП

ако ви се допаѓа, тогаш слободно коментирајте :)

Сепак иако новите велат се пуштени во сообраќај, од нив имам видено само два. Другите се стари шолто црвени и жолти или црвени со црвенкаста рѓа...за Скопје се збори, така?
има лек и за тебее на очно има се да прогледаш :)))))

--- надополнето ---

Ова не е митинг па да не коментираме ако нешто не ни се допаѓа :)

Добри се,не се лоши... ама не се тоа што очекував,класа автобуси... некако ефтино изгледаат внатре,али ај... ќе пројде :) 3х 22ки има :)
одлични се барем знам коа се возам не се плашам да седнам до врата за да не ме фати промаја ,потопло е и од кај сите дома

--- надополнето ---

абре греота се овиее неможе да го фатат магарето за оглавот па се обидуваат за к***т ..... се фатиле за тоа донација па донација ....тешко е да се правиш со сила будала алал нека ви е

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе јас имам кола и неможам да се повозам,зашто 70 ден е нафтата е замисли бензинот.Ама некој се радува што ќе се повозел во нов(засега)
автобус.Се надевам ќе се најде излез од овој лавиринт во кој падна патуљакот и неогвата компанија.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ќе оделе у Лондон на обука за миење на автобусиве :pos2:

П

Паспарту

Гостин
ќе оделе у Лондон на обука за миење на автобусиве :pos2:
Еве и од мене предлог да се пратат сите возачи во Лондон на обука за давање на карти во автобус.

Ама ако ни е, додека има овци ќе има и волна, а во ваква држава има волна за најмалку уште неколку генерации...

sheep+7.jpg

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
Ajde veke redno e da se vozime i nie so ubavi avtobusi, dosta se ligavite samo ko babi na pazar.
Inaku edinstveno nesto sto ne mi se dopaga e toa sto samo vo Skopje se investira na veliko i po nesto vo strumica i ohrid, no po barem eden proekt od vakov razmer treba da se napravi za sekoj grad vo R. Makedonija pa i vo poznacajnite sela za da se razvie na primer selskiot turizam.
Lugeto od drugite gradovi mislam deka se pomalku nervozni, po ovaa tema, poradi pricinata koja ja navedov pogore.
Inaku sum od Skopje.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Првите проблеми на новите украинските автобуси

Р’ ѓа на каросеријата, паднат дел од систем за управување, проблеми со сензорите за затворање на вратите. Ова се само дел од 40-тина забелешки кои експертите на ЈСП ги испратиле во Украина веднаш по пристигнувањето на првиот автобус на ЛАЗ во декември. Документот кој е на руски јазик е објавен на форумот на интернет страницата Билд. Од ЈСП ја потврдија веродостојноста, но велат ваквите проблеми не биле страшни. Останатите автобуси кои стигнале подоцна биле речиси без забелешки, токму поради комуникацијата со украинците...

- „ Проблеми не очекувам дека ќе има затоа што како што кажав 70% од деловите кои што се вградени во автобусите се од германско производство. Може да се јават некои мали проблеми во делот кој е произведен во Украина затоа што нели може да се јават таму грешки заради помалку стандарди, но сепак не очекуваме сериозни проблеми.“- изјави директорот на ЈСП, Мишо Николов.

Р’ѓата на спојката на каросеријата која се гледа на сликата од ЈСП ја објаснија со лоша финална изработка на дел од заварувачките зафати. Паднатиот дел од воланот пак со лошо затегнати спојки. Проблемот со сензорите кои погрешно прикажуваат отворена врата, а со тоа и го блокираат тргнувањето на автобусот- каков што се случи и на свечената презентација на автобусите, се решавал тековно.

Експертите и директорот на јавното претпријатие уверуваат дека забелешките се однесувале само на првиот примерок кој дошол во земјава. Недостатоците веќе биле санирани. Останатите 14 автобуси засега не ги покажале проблемите како првиот автобус.

http://vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&eventId=34443

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе... а шо викате да им ги вратиме сите нови автобуси ама баш сите ! и да се возиме со стариве? ви одговара ????

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
You had me at „експертите од јсп“ :)))

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
абе... а шо викате да им ги вратиме сите нови автобуси ама баш сите ! и да се возиме со стариве? ви одговара ????
Или да ги напраеше 11 октомври автобуси шо ќе тераа уште 40 години, и парите да останеа кај нас?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Или да ги напраеше 11 октомври автобуси шо ќе тераа уште 40 години, и парите да останеа кај нас?
не бе брат зашо да ги напраат... сите да ги вратат назад! да немаме ниеден автобус и да се возиме со ова стариве кршови... а може и старите да ни ги укинат.. верувам дека ако ова се направи барем народот нема да има причина да јаде гомна колку се „шит“ новите автобуси.... се изначитав еден куп плукања по автобусите а пола и више од тие плукачи се возат у нив и им се шири гзето кога се внатре на топло а андвор е -10

П.С тоа со 11ти октомври е друга математика. да им ги дадеа нив ке имаше подруга ситуација.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Плукачи на куп автобусите се и повеќе од добри инаку втора пратка стига во Македонија почеток на април уште нови 27 нископодни!

Kajgana Shop

На врв Bottom