- Член од
- 5 јануари 2008
- Мислења
- 2.806
- Поени од реакции
- 3.062
Мислам дека Војо сака да каже дека го искористува потенцијалот на земјината тежа и нашол начин за нејзино конвертирање во механичка сила. Така ми има највеќе логика .. бидејќи земјината тежа односно гравитацијата е константна и таа никогаш не се троши. Исто како што има обиди да се направи перпетуум мобиле искористувајќи ја константната сила на магнетите, односно наоѓаат начин на промена на магнетната сила во механичка.Samata gradba na mashinata bidejki e napravena od tvrd materjal pretstavuva energija ili ne stanuva zbor od nishto bidejki takvo neshto ili nishto nema nikade vo prostorot.E sega-znachi samata nejzina sopstvena tezina rekovme e energija a taa energija ili tezina koga ja postavish na oska ili osovina lesno mozesh da ja kontrolirash ili mozesh so nea da pravish shto sakash ili .... ponatamu e mnogu ednostavno ili ushte malku fali za se da bide jasno.E sega i toa da znaesh na silata se kontrira so ista sila da se stopira sprotivnata sila ili ako na sozdadenata sila i pristapime so po mala sila togash ne nastanuva blokiranje na procesot tuku taa ostanata sila vrshi nekakva rabota.Ili ne ja unishtuvam sozdadenata energija tuku ja pushtam vo rabota i do krajniot moment gi sovladuva site otpori i ostanuva tolku kolku nie potrebno za obavuvanje na potrebnata rabota ili vo sluchajot da go vrti generatorot.POZDRAV
--- надополнето ---
Imajte na um deka sozdadenata sila na oska nee ednakva ili e mnogu razlichna od silata koja ima pravo ili krivo linisko dvizenje,ili ne znam kolku e poznato na naukata no osovinskata sila moze da bide mnogu po golema od pravo liniskoto ili drugo dvizenje na edno telo bez razlika na negovata specifichna fizichka velichina i negova tezina.E sega i tuka moze da se najde razlika ili vo pravo liniskoto dvizenje moze da bide i obichen naj mal predmet ili telo a kaj osovinskata sila trebe prvin da se vlozi odredena tezina ili nekakva naprava i sekogash taa mora da bide soodvetna ili da odgovara na potrebite ili da ja dobieme potrebnata sila ne smetajki go opteretuvanjeto bidejki ono e vlezeno vo dobienata rabota.
--- надополнето ---
Ajde malku vie okolu prenosite ili barem toa ste go uchele vo mashinstvoto i ke dojdete do osoznavanje na funkcioniranjeto na mojata Mashina.
И во првите години на 19 ти век било несфатливо како може два објекти кои се движат со различни брзини да измерат иста брзина на светлината, што до тогаш било невозможно според галилеевиот принцип на собирање на брзините. Физиката е наука која е флексибилна, секој ден се дополнуваат некои закони
И да не успее идејава на Војо е големо искуство и поттик за понатамошно барање "баг" во досегашната физика.
На ваквите луѓе им треба поттик, мотивација, помош не осуда за тоа што имаат храброст да ја реализираат нивната замисла.