Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Точно така, добро е што си признавашТоа е доблест: да се признае својата ограниченост...
Точно така, добро е што си признавашТоа е доблест: да се признае својата ограниченост...
Aх, можам да почнам да ти филозофирам сега за мои искуства и моите гледишта кон светот и нашето постоење, ама дека никој друг ги нема не сум баш сигурен како прво, како второ џабе пишувам кога одма ќе ги отфрлиш како трето сигурен сум дека ти немаш непреносливо, неповторливо и уникатно знаење кое никој друг го нема туку имаш само илузија дека тоа е така.Ајде, пак, по трет пат: што Ти лично, знаеш, а што е лично твое, уникатно, неповторливо, непреносливо знаење, кое никој друг го нема?
Не е тоа ограниченост, не е тоа неможност да ти одговорам туку реченицата ти е без смисла и цел и навистина не знам што да одговорам на таква глупост.Тоа е доблест: да се признае својата ограниченост...
Богословијата си го вади лебот од догмата. Не очекувај од нив да зборуваат против, нели?Се чини дека си попаметен и пописмен од цела богословска академија во Петроград. Аирлија работа!
За мене прв ден во неделата е понеделник, а и не познавам некој кој неделата ја посветува на ,,неговиот Господ Бог,,. Обично луѓето неделата ја користат - да поспијат, да прошетаат низ парк, да отидат на викенд негде, да се начукаат, едино децава да напишат домашно, студентиве или да се начукаат или да подучат, да се зачисти куќата (нели у недела не се чисти, епа видиш - Fail)...Зошто не се работи првиот ден во седмицата? Христијаните тој ден не го работат во чест на Христовото воскресение, и успеале овој ден, токму овој ден да и наложат на државата да го направи неработен, не само за нив туку и за тие кои веруваат во други богови, а и за новите нови вери, какви што се јеховите сведоци, атеистите и другите.
Прашањето би било следново: Кога не верувате во Христовото воскресение, покренете процес за промена на неработниот ден од недела - ден во кој се слави Христовото воскресение и христијаните по повод тој настан не работат, во некој друг ден, на пример вторник или среда? Имате ли аргументи за такво нешто да потикнете? Или единствениот аргумент ви е во овој виртуелен свет, каде сте МНОООГУ СИЛНИ да омаловажувате, понижувате, потсмејувате секого кој има вера во Господ Бог Исус Христос, а во стварниот живот се криете, и немате храброст на Велигден да отидете во Црквата со разглас во рацете и да проповедате: Луѓе овие попови ве лажат, не постои Бог, Исус Христос имал љубовница и жена, со вас манипулираат за да ви ги соберат парите, да се возат во џипови, а вие овци за стрижење. Не им верувајте. Ајде вие толку храбрите на интернет, бидете храбри и во стварниот живот.
Тооооо! А бе тоа се вика „оригиналност„ а не ка некои таму!....Aх, можам да почнам да ти филозофирам сега за мои искуства и моите гледишта кон светот и нашето постоење,
Точно! Значи, све си препишал! (ха-ха-ха!)ама дека никој друг ги нема не сум баш сигурен како прво, .
како второ џабе пишувам кога одма ќе ги отфрлиш
Не се „замарај„ со мене, јас Тебе Те прашувам...како трето сигурен сум дека ти немаш непреносливо, неповторливо и уникатно знаење
Значи членовите на Богословската академија во Петроград тврдат дека постои вродена религиозност. Крунски доказ, после кој и Боговите молчат. Има една анегдота, оди вака. Разговарале двајце религиозни луѓе и едниот му рекол на другиот, Мојот свештеник е многу Свет човек, никогаш ништо нема згрешено. А овој другиот му вели, Од каде знаеш? Па тој ми кажа. А ако те лаже? Па како може да лаже толку Свет човек?Се чини дека си попаметен и пописмен од цела богословска академија во Петроград. Аирлија работа!
Тоа и не беше реченица, туку мој заклучок за твојата изузетна способност, со која (способност) не може да се „носат„ ни богословите од православната академија од Петроград, кога е во прашање твоето јако откритие дека човеците немале вродена религиозност, а кое (откритите) ни го покажуваш преку случајот со твоите (недораснати) внуци, разбираш...Не е тоа ограниченост, не е тоа неможност да ти одговорам туку реченицата ти е без смисла и цел и навистина не знам што да одговорам на таква глупост.
Се согласувам де: некои навистина не се способни да го видат лудилото во себе...Никој не го заприметува лудилото дури е дел од него.
.
Тооооо! А бе тоа се вика „оригиналност„ а не ка некои таму!....
--- надополнето ---
Точно! Значи, све си препишал! (ха-ха-ха!)
--- надополнето ---
Нема да биде „одма„ ама денес после пладне, сигурно ќе биде...
--- надополнето ---
Не се „замарај„ со мене, јас Тебе Те прашувам...
^Се чини дека си попаметен и пописмен од цела богословска академија во Петроград. Аирлија работа!
Тоа и не беше реченица
Ти како за Христијанин си поприлично агресивен човек. Наместо да го свртиш другиот образ, очите би ми ги ископал...Тоа и не беше реченица, туку мој заклучок за твојата изузетна способност, со која (способност) не може да се „носат„ ни богословите од православната академија од Петроград, кога е во прашање твоето јако откритие дека човеците немале вродена религиозност, а кое (откритите) ни го покажуваш преку случајот со твоите (недораснати) внуци, разбираш...
--- надополнето ---
Се согласувам де: некои навистина не се способни да го видат лудилото во себе...
А зошто би имале празнина? Чуму потребата во нешто да се верува? Јас барем немам таква потреба.Не верувате во постоењето на Господ ( до душа и јас не сум баш убеден, ама ај.. ), па се прашував во што верувате, што ја пополнува празнината од религијата ?
Мислам дека е најголема глупост. А, ако веќе некој верува, зошто би се ограничувал на поднебјето каде е роден или живее? Зошто да нема право на избор?Исто, што мислите за тоа што "се раѓаме како христијани" ? Мислите ли дека секој треба да избери во што да верува ?
Ноу комент..........А за тие што ги напаѓаат атеистите, не сме ние судии и предвреме да судиме и навредуваме, живееме во 21 век, демократија, секој има право на свој избор !
цел у животот и планско корисење на неделата или било кој ден.да се начукаат, едино децава да напишат домашно,
Ќе "прогресиравме" до степен да уште сега не снема со така доброто познавање и користење на природата -Фукушима, Чернобиљљљ, 3 милес. Ќе имаше војни кои ќе го регресираа човештвото.Каков би бил светот да не беше моќната Католичка Црква и целата регресија на науката што ја предизвика токму таа "Света куќа" ?
Точно. Секој има право на избор.Не верувате во постоењето на Господ ( до душа и јас не сум баш убеден, ама ај.. ), па се прашував во што верувате, што ја пополнува празнината од религијата ?
Исто, што мислите за тоа што "се раѓаме како христијани" ? Мислите ли дека секој треба да избери во што да верува ?
А за тие што ги напаѓаат атеистите, не сме ние судии и предвреме да судиме и навредуваме, живееме во 21 век, демократија, секој има право на свој избор !
ТОП!Што мислите, како би изгледал светот денес без доминантните религии ?
Каков би бил светот да не беше моќната Католичка Црква и целата регресија на науката што ја предизвика токму таа "Света куќа" ?