Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Eдно прашање до атеистите.
Во кои тоа божества и во каков Бог не верувате ?
И нели сте смешни што не верувате у нешто што не ни знаете што е ?
Се рекло атеисти дека не верувале у Бог и божества и ајде сите атеисти ќе стануваме.
ццццццццц
Доборо, бе дете, те игнорирам веќе недела дена, ама не можу више.

Како е можно да поставуваш вака дебилни прашања?!?!

БОГ или Божества не постојат. Луѓето си ги измислуваат онакви какви им требаат. Сите тие споделуваат некои заеднички карактеристики кои смрдат на плитка човечка логика. Замислени се како силен човек, кој/а е моќен, кој може се да види, кој знае се'. Тоа се желбите на човекот!!! Сите Богоби се замислени во овие рамки. Сите понови Богови/божества се градени врз мотивите на постарите од нив.

Мислам.... колку треба да си дебил за да не можеш да го разбереш ова... еееејјј...

Земи прочитај нешто историја, да му ебем матер...

Јас не верувам. Јас знам дека нешто како Јахве е не-воз-мож-но да постои. Знам дека такво нешто не-ма!!!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Доборо, бе дете, те игнорирам веќе недела дена, ама не можу више.

Како е можно да поставуваш вака дебилни прашања?!?!

БОГ или Божества не постојат. Луѓето си ги измислуваат онакви какви им требаат. Сите тие споделуваат некои заеднички карактеристики кои смрдат на плитка човечка логика. Замислени се како силен човек, кој/а е моќен, кој може се да види, кој знае се'. Тоа се желбите на човекот!!! Сите Богоби се замислени во овие рамки. Сите понови Богови/божества се градени врз мотивите на постарите од нив.

Мислам.... колку треба да си дебил за да не можеш да го разбереш ова... еееејјј...

Земи прочитај нешто историја, да му ебем матер...

Јас не верувам. Јас знам дека нешто како Јахве е не-воз-мож-но да постои. Знам дека такво нешто не-ма!!!
Како е можно да си толку глуп ?!?!
Одговарај ако мислиш дека треба ако не ќути си како и у предходната недела.
У која секта си бе да те прашам, одамна се мислев да те прашам ?

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Јас ЗНАМ дека Јахве НЕ ПОСТОИ.
Од каде знаеш? Ај прочитај го ова

Абе атеисти, еден доказ бе да дадовте? Еден само. Вака значи- атеизмот според вашата дефиниција (Тврдам дека нема богови) не постои. Зошто? Ами од кај знаете дека нема богови? Кој ви рече, кој ви покажа, или како самите дојдовте до тоа тврдење. Како докажувате дека нема богови? Досега не сте дале доказ. Ако може да се докаже непостоењето на богови тогаш тоа сите ќе го прифатат, како што се прифатени и сите други докажани работи. Ама еве вие неможете. Значи нема доказ - нема атеизам (по вашата дефиниција). Атеизмот би бил само едноставно необожавање на религиите. Не ве интересираат религиите, не ви се оди по цркви, горди сте (незнам на што само) за да се молите не некого и сл. Или едноставно сте агностици. Тоа.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Како е можно да си толку глуп ?!?!
Одговарај ако мислиш дека треба ако не ќути си како и у предходната недела.
У која секта си бе да те прашам, одамна се мислев да те прашам ?
Дебилчо еден сладок... :) ..добар ли си, конфузарио ;)

Прашањава ти се ниту-едно-промислено, па затоа и ретко кој те ебе 2% на темиве на подфорумов. И ја сум изглеа малку дебил чим пак ти праам муабет, ама с'ким си с'њим си. То си је.

Ако сакаш да направиш асолен муабет со некого тука, спушти се прво од тоа ликвидот ли, што ли јадеш, и пред да стиснеш на „испрати одоговор“ обиди се да одлучиш (1) кому му се обраќаш, (2) што е тоа што сакаш да го добиеш како одговор и (3) дали ти е прашањето воопшто поврзано со темата.

Овие три проверки би требало да ти помогнат да задржиш некоја од дијадите со членовиве на подолго време, па „дајбоже“ и да научиш нешто ново.

Ја не сум у секта. Ако ги читаш моите постои тоа требаше до сега да ти стане јасно. Јас не членувам во религии, во институции и во организации. Јас сум слободен човек и никому не му ветувам, ниту должам нешто. Сектите се за луѓе кои се чувствуваат осамено и кои очајно сакаат да припаѓаат некаде каде ќе се почувствуваат прифатени и ценети. Мене моето друштво и мојата работа ми се сосем доволни за да ги задоволам своите потреби за припаѓање.

--- надополнето ---

Од каде знаеш? Ај прочитај го ова
Абе на човек еднаш му се кажува... на дебил и 100 пати да му повториш - нема да те сфати.

НЕ ДОКАЖУВАШ ДЕКА НЕШТО НЕ ПОСТОИ!!!

Ако мислиш дека можеш, тогаш, еве, докажи дека НЕ ПОСТОИ розев еднорог со говорна маана!

Докажи дека не постои Дедо Мраз!

Докажи дека не постои Зевс!

Едноставно, не можам да поверувам дека Е МОЖНО да си толку Г.Л.У.П.А.В.!!!

101 страница, а на секоја ти е повторено истово тврдење. НЕ МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ НЕПОСТОЕЊЕ!!!

Можеш само обратното. Затоа, предизвикот ЗА ТЕБЕ е: Докажи дека Јахве постои!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ајде вака: Наместо да ги пишуваме старите одговори по стопати ај да престанеме да се вртиме во круг. Може ли да ми кажеш што се обидуваш да докажеш зошто како што кажав тешко ми е да дебатирам со некој за кого не знам точно какви се неговите ставови, убедувања и (не)верувања. Спомна нешто дека универзумoт е субјективен и дека ние влијаеме на реалноста. Дообјасни :)
Универзумот е објективна (материјална) манифестација на субјективноста (свеста). Без свеста постои само потенцијалот (хаосот), таа е матриксот на кој се темели реалноста каква што ја знаеме. Тоа не е само мое видување, туку и на научници како Макс Планк и Нилс Бор, веќе ти посочив нивни цитати.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Дебилчо еден сладок... :) ..добар ли си, конфузарио ;)

Прашањава ти се ниту-едно-промислено, па затоа и ретко кој те ебе 2% на темиве на подфорумов. И ја сум изглеа малку дебил чим пак ти праам муабет, ама с'ким си с'њим си. То си је.

Ако сакаш да направиш асолен муабет со некого тука, спушти се прво од тоа ликвидот ли, што ли јадеш, и пред да стиснеш на „испрати одоговор“ обиди се да одлучиш (1) кому му се обраќаш, (2) што е тоа што сакаш да го добиеш како одговор и (3) дали ти е прашањето воопшто поврзано со темата.

Овие три проверки би требало да ти помогнат да задржиш некоја од дијадите со членовиве на подолго време, па „дајбоже“ и да научиш нешто ново.

Ја не сум у секта. Ако ги читаш моите постои тоа требаше до сега да ти стане јасно. Јас не членувам во религии, во институции и во организации. Јас сум слободен човек и никому не му ветувам, ниту должам нешто. Сектите се за луѓе кои се чувствуваат осамено и кои очајно сакаат да припаѓаат некаде каде ќе се почувствуваат прифатени и ценети. Мене моето друштво и мојата работа ми се сосем доволни за да ги задоволам своите потреби за припаѓање.

Хахахах абе нешто проблеми со егото да не имаш ?
Сите се дебили а ти си паметњакович.
Или малку дебил како што викаш хехехехх малку дебил си бил.
Ова е тема прашања за атеистите и кој сака нека одговара, ич к*р не ми чуе кој ќе биде.
А сакаш да кажеш дека припаѓаш на работата ? хммммм....
Шириш некое "учење" бе преку работата ?

F

Frankie Yale

Гостин
Универзумот е објективна (материјална) манифестација на субјективноста (свеста). Без свеста постои само потенцијалот (хаосот), таа е матриксот на кој се темели реалноста каква што ја знаеме. Тоа не е само мое видување, туку и на научници како Макс Планк и Нилс Бор, веќе ти посочив нивни цитати.
Не знам дали те сфатив погрешно ама дали ти тврдиш дека всушност се што гледаме е манифестација на нашата свест т.е универзумот таков каков што го знаеме не би постоел ако нашата свест не постои?!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не знам дали те сфатив погрешно ама дали ти тврдиш дека всушност се што гледаме е манифестација на нашата свест т.е универзумот таков каков што го знаеме не би постоел ако нашата свест не постои?!
:) Јас обратно би го поставил тоа што го кажа, нема наша, ваша, моја и твоја свест....свеста е основата....таа е постоењето! Тоа што го доживуваме како "наша" свест, е перспектива, индивидуалност....его! Тоа што го доживуваме како "Јас"! Таа индивидуалност е како грутка која се формира на парче ткаенина и ја снемува кога ке ја растегнеме ткаенината, таа е само едно од нивоата на космичката - апсолутната свест.

F

Frankie Yale

Гостин
:) Јас обратно би го поставил тоа што го кажа, нема наша, ваша, моја и твоја свест...свеста е основата....таа е постоењето! Тоа што го доживуваме како "наша" свест, е перспектива, индивидуалност....его! Тоа што го доживуваме како "Јас"! Таа индивидуалност е како грутка која се формира на парче ткаенина и ја снемува кога ке ја растегнеме ткаенината, таа е само едно од нивоата на космичката - апсолутната свест.
Не би се согласил со ова, се што постои не е свесно. Каменот постои но тој не е свесен.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Не би се согласил со ова, се што постои не е свесно. Каменот постои но тој не е свесен.
Има некое основно ниво на свест, физичките закони што важат за него.
Еве земи ја водата на пример каде што е поизразено.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Каменот е материја а материјата постои во конкретна состојба само доколку има набљудувач (свест).:)

“All matter originates and exists only by virtue of a force... We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent Mind. This Mind is the matrix of all matter. Max Planck

F

Frankie Yale

Гостин
Има некое основно ниво на свест, физичките закони што важат за него.
Еве земи ја водата на пример каде што е поизразено.
Consciousness - an alert cognitive state in which you are aware of yourself and your situation
Kаменот и водата по таа дефиниција нема свест... Какво е тоа ниво? Стварно не ми е јасно :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Consciousness - an alert cognitive state in which you are aware of yourself and your situation
Kаменот и водата по таа дефиниција нема свест... Какво е тоа ниво? Стварно не ми е јасно :)
Затоа ти го посочив примерот со дрвјата и шумата!:) Се додека "гледаш" од една иста перспектива, нема да ја видиш целата слика!

F

Frankie Yale

Гостин
Каменот е материја а материјата постои во конкретна состојба само доколку има набљудувач (свест).:)
Aко нема набљудувач каменот не е во "конкретна состојба" (што и да значи тоа). Не сум саркастичен кога ќе кажам дека стварно ме збуни...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Aко нема набљудувач каменот не е во "конкретна состојба" (што и да значи тоа). Не сум саркастичен кога ќе кажам дека стварно ме збуни...
Материјата не постои секогаш во конкретна состојба....т.е на точно определено место и време! На тоа мислев кога реков во "конкретна состојба"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom