Прашања до атеистите

• Креатор на темата Креатор на темата Дмт
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Има многу повеќе од тоа што си програмиран да го мислиш.
Веруј ми, или еве немора...пробај барај, барај и барај.........

Почна пак да забегуваш ти... Да, бев програмиран, како тебе, само јас бев програмиран од мојата фамилија да верувам дека има еден господ кој е горе на небото кој не создал сите и ќе не прати во рај ако сме добри и послушни а во пекол ако сме лоши. Така бев јас програмиран. И почнав, да барам барам и барам и.................... СТАНАВ АТЕИСТ!

Почна пак да забегуваш ти... Да, бев програмиран, како тебе, само јас бев програмиран од мојата фамилија да верувам дека има еден господ кој е горе на небото кој не создал сите и ќе не прати во рај ако сме добри и послушни а во пекол ако сме лоши. Така бев јас програмиран. И почнав, да барам барам и барам и.................... СТАНАВ АТЕИСТ!

Е сега е ред од лав да станеш дете

--- надополнето ---

Ама терај уште знам дека е убаво у лавјо крзно.

Еден ден може ќе разбереш што сакав да ти кажам.

Твоите постови се конфузни (на лош начин), контрадикторен си , прашањата кои не ти се допаѓаат ги избегнуваш или мењаш тема а и секој твој втор-трет пост ти е киша око крагујевца. Озбилно понекогаш неможам да сконтам дали си обичен трол или стварно го мислиш тоа што го пишуваш. Тоа е...

Твоите постови се конфузни (на лош начин), контрадикторен си , прашањата кои не ти се допаѓаат ги избегнуваш или мењаш тема а и секој твој втор-трет пост ти е киша око крагујевца. Озбилно понекогаш неможам да сконтам дали си обичен трол или стварно го мислиш тоа што го пишуваш. Тоа е...

Frankie Yale: Дмт зошто ме болат очите ?
Дмт: ги немаш употребено никогаш.
Ова би требало да ме прашаш некогаш.

Прегледај го приврзокот 40649

Леле леле леле... ако има господ се надевам дека ќе ти помогне. Го молам да ти помогне...

Слабо паметот, слабооо... Отидов јас, не ми е денес денот за глупирање.

Господ ме прати да им помагам на луге како тебе. До сега слабо ми иде ама ќе биде.
До сега не сум утнал ни една задача.

Јас ке ти одговорам
Не. Сите се измислени ликови од прикаски. Никаква разлика нема меѓу тие 5.

Хм, а доказите дека не постојат, дека се?

--- надополнето ---

Ајде за окото - омилениот креационистички пример, во безброј наврати побиен:

Чек чек малце....Не трчај и не носи заклучоци пред време!

Креационизмот не познава никакви еволутивни процеси, кои траеле бесконечно многу години, па во тој јакаааааако долг временски еприод, можела да се случи појава на окото (или увото, сеедно..). Креационизмот се потпира на креацијата од Творецот, на Кого не Му е потреба цела вечност да оформи око: да поедноставам, во креационизмот, окото не е формирано преку еден куп еволутивни операции (од „ова „ кон „она„) туку окото е, напросто, створено како такво!

Така, паѓа Твојата теза дека креационистите го објаснуваат окото како орган створен „фазно„! Така, паѓа Твојата теза дека креационистичкото толкување е побиено!

Што е тука „побиено„?

Од кај го ископа ова жити се? Ова не е постирано сигурно од некој од форумџииве овде. А тоа што е извадено од којзнае каде само ми ја потврдува поентата.
Немај гајле Атеист, јас не патам од тоа да му докажува на атеист во што верувам, зашто многу едноставно сметам дека верувањето и неверувањето се многу лични работи за кои секој сам одлучува. Би било комплетно глупава работа, да те нарекувам глупав, или да гледам со потсмев кон твојот став. Затоа немој да ме обвинуваш за двоен аршин кога не ме познаваш. А сигурно двоен аршин не можеш да протолкуваш од мојон пост. Али види, секој го гледа она што сака да го види, па и ти во случајов мислиш дека секој теист мисли дека треба да бидеш спален на клада. Како тоа јас што сум теист, во ова напредно време имам комплетно послободоумна мисла од твојата? Мене не ми доаѓаат мисли за било чиј линч. Ама гледам тебе напротив....

Жити се, треба да го посетуваш повеќе форумов. Тоа се се изјави на овдешни членови, Членови на овој форум, постирани баш на овој форум. Прочитај малку.

Воопшто не ме познаваш за да изјавиш дека мене ми доаѓаат мисли за линч. И да точно е дека секој гледа она што сака да го види, вклучително и ти

Хм, а доказите дека не постојат, дека се?

--- надополнето ---

Чек чек малце....Не трчај и не носи заклучоци пред време!

Креационизмот не познава никакви еволутивни процеси, кои траеле бесконечно многу години, па во тој јакаааааако долг временски еприод, можела да се случи појава на окото (или увото, сеедно..). Креационизмот се потпира на креацијата од Творецот, на Кого не Му е потреба цела вечност да оформи око: да поедноставам, во креационизмот, окото не е формирано преку еден куп еволутивни операции (од „ова „ кон „она„) туку окото е, напросто, створено како такво!

Така, паѓа Твојата теза дека креационистите го објаснуваат окото како орган створен „фазно„! Така, паѓа Твојата теза дека креационистичкото толкување е побиено!

Што е тука „побиено„?

Пак не читаш. Креационистички пример за тоа дека не постои еволуција - безброј пати дисквалификуван.

Како можеше да не разбереш што мислам? Поготово кога го прочита постот. Којзнае како тебе ти работи мозокот, Мики...

Пак не читаш. Креационистички пример за тоа дека не постои еволуција - безброј пати дисквалификуван.

Како можеше да не разбереш што мислам?

Можев....

А што се однесува до начинот на кој е оформено окото, можеш ли да наведеш и лабораториски опит, преку кој е „докажано„ дека окото е производ оформен „фазно„ а не „одеднаш„? Со маса од убедливи зборови, кои џоа ја „докажуваат„ еволуцијата од окото, не се докажува ништо...особено не „нешто„ кое се случило пред катаљон години а никој не го видел.

Јас велам дека таков опит нема!

--- надополнето ---

Којзнае како тебе ти работи мозокот, Мики...

Еве, јас знам...

Зошто теистите секогаш ги прашуваат атеистите за едни те исти работи, како настанал универзумот, времето, материјата итн итн... Ако некој е атеист не значи дека треба (за теистите: не значи дека МОРА) да има одговор на сите прашања. Ако некој атеист е продавач на пиперки на пазар што нема завршено осмо одделение можеби не го знае одговорот на смислата на животот, но одбива да прифати дека одговорот за се е господ, алах или некој друг бог. Неговото логичко размислување (колку и заостанато да е) не му дозволува тој да поверува во работи за кои што не постојат докази, или барем тој не видел. Но сепак, доколку во текот на животот наиде на логичен, докажан, издржан одговор на неговите неодговорени прашања, тој би поверувал во некоја идна теорија, што можеби сега не е ни откриена.
Затоа што продавачот на пиперки ако не верува во Господ е нормален човек, интелигентен, разумен, Планк му е омилен помеѓу два оброка...ако истиот верува во Бог е затупен, глуп, прост, не знае никаква ука, но мора да ја знае наизуст Библијата сосе предговорот и датумот на печатење...плус колку страни има вкупно и по поглавија.

Можев....

А што се однесува до начинот на кој е оформено окото, можеш ли да наведеш и лабораториски опит, преку кој е „докажано„ дека окото е производ оформен „фазно„ а не „одеднаш„? Со маса од убедливи зборови, кои џоа ја „докажуваат„ еволуцијата од окото, не се докажува ништо...особено не „нешто„ кое се случило пред катаљон години а никој не го видел.

Јас велам дека таков опит нема!

Каков опит, бре, Мики?!? Окото еволуирало низ милијарди години!!! Како може да се направи опит?!?!...уф...ми текна, ти не знаеше што е милијарда.... да не сакаш да научиш :D :D :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom