Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не се жести момче. Гледаш. Јас те прашав колку си ја сакаш својата мајка и ништо повеќе. Единствено што ме уверува дека ја зборуваш вистината е доказот. Докажи. Но не се докажува со зборови.
А колку ти докажа и што докажа?

F

Frankie Yale

Гостин
Мојот живот треба да има смисла затоа што не сум животно. А зошто сум толку посебен? Па ќе се обидам едноставно да ти одговорам.
Вака: Еден човек извршува злосторство, пример убиство или обид за убиство. Фатен е од власта и однесен на суд. Судот пресудува дека е виновен и пресудата е 10 години затвор. Но доаѓа еден господин кој вели, овој човек се обиде да изврши убиство, но не го изврши. Еве јас ќе платам пари за него колку треба ослободете го. Судот донесува условна пресуда за ослободување. Овој човек после втората пресуда, со која е условно ослободен, дали е должен нешто на оној кој платил за неговото ослободување? Како резонираш?

п.с. моралот не е обврзувачки.

--- надополнето ---

Живот вечен.
Но ти си токму тоа - животно. Ние сме само уште еден вид кој ја населува оваа мала планета. Не сме ние ништо посебни.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Што ти направи тебе Буда и компанија со неговите разни надри глупости и прискаски за мали деца. Запнал со реинкарнации, органски портали и разноразни глупости човекот и запнал дека ние сме мрчатори и пореметени а всушност ти си тој што тропа глупости. Барај го проблемот во себе не во мене... не сум јас тој што не е разумен и не прифаќа докажани работи на сметка на спиритуални глупости.
Хахахах абе си чул ти за Буда и компанија(друг и не знаеш).
И кои докажани работи у спиритуализам .....цццццц.
Наука е спротивно од спиритуално.
Едното е dialectical opposition на другото и обратно.

--- надополнето ---

Но ти си токму тоа - животно. Ние сме само уште еден вид кој ја населува оваа мала планета. Не сме ние ништо посебни.
И може си бетер и од животните, си се запрашал тоа ?

F

Frankie Yale

Гостин
Хахахах абе си чул ти за Буда и компанија(друг и не знаеш).
И кои докажани работи у спиритуализам .....цццццц.
Наука е спротивно од спиритуално.
Едното е dialectical opposition на другото и обратно.

--- надополнето ---

И може си бетер и од животните, си се запрашал тоа ?
Ај браво. вреѓај. И не ми ги вади речениците од контекст токму тоа и го кажав, дека нема докажани работи во спиритуализмот, научи да читаш.

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Животно си, дечко. Прекрасно, но и многу подло и заебано, ама скроз животно. Што е тоа што те одделува од животните? Можеш ли да ми дадеш пример?
Момче, човекот од животните се раликува по разумот. Ако немаш разум, постапуваш како животно, но не си животно, сепак си човек. И растенијата се форма на живот, но дали буката е човек? Човекот може да биде бука, ако не го користи разумот, но буката и после 1,000,000,000 години пак ќе биде бука, или сакаш друг пример?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Момче, човекот од животните се раликува по разумот. Ако немаш разум, постапуваш како животно, но не си животно, сепак си човек. И растенијата се форма на живот, но дали буката е човек? Човекот може да биде бука, ако не го користи разумот, но буката и после 1,000,000,000 години пак ќе биде бука, или сакаш друг пример?
Се мислев на долго да ги разглобувам нијансите на разумот, интуицијата и навиките. Чисто сумњам дека ќе прочиташе. Затоа се одлучив за едно видео кое ќе те замолам да го изгледаш.

Ако ти се свиѓа, после ќе го залепам и Бонобо-то кога оди на кампување.

После, ќе можеш слободно да зборуваш за човекот како уникатно разумно битие.

F

Frankie Yale

Гостин
Човекот кој не го користи разумот е неразумен човек, тој никогаш нема да стане бука :)... А и зашто го споредуваш човекот кој е животно со растение. Различностите меѓу животните и растенијата се поголеми од разликите меѓу два вида на животни. Човекот е животно, можеш да заклучиш по тоа дека тој има доста сличности со другите животни и кога го кажувам ова не зборам само за човеколиките мајмуни кои се директни предци на човекот.

Ќе направам споредба меѓу моето куче и мене.
8191W.jpg dog-anatomy(1).jpg

Кучето ќе се разбесни ако го подбуцнуваш, ќе записка ако си суров спрема него, ќе стане љубоморен ако даваш поголемо внинамие на друго куче итн. Иако кучињата немаат никаква директна еволуциона врска со луѓето ние не сме толку различни од нив.

Имаме нервен систем , дигестивен, имаме нос, две уши, две очи, желудник, срце, мозок, бели дробови бла бла бла. Истото го имаат и они. Впрочем единствени разлики се градбата и фактот дека ние имаме совест и разум додека они се потпираат на животински инстинкт. Тоа не значи дека ние сме подобро развиени од нив, тоа значи дека ние сме поразлично развиени од нив... Сепак факт е дека разликите меѓу човекот и животните а особено цицачите не се толку големи.

Заклучок: ЖИВОТИЊА СИ БЕ БРАТ :pos2: :P

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Се мислев на долго да ги разглобувам нијансите на разумот, интуицијата и навиките. Чисто сумњам дека ќе прочиташе. Затоа се одлучив за едно видео кое ќе те замолам да го изгледаш.

Ако ти се свиѓа, после ќе го залепам и Бонобо-то кога оди на кампување.

После, ќе можеш слободно да зборуваш за човекот како уникатно разумно битие.
Озбилно, дали ти веруваш дека постои некоја сила, или дека постојат духови кои на некои луѓе им се јавуваат некогаш?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Озбилно, дали ти веруваш дека постои некоја сила, или дека постојат духови кои на некои луѓе им се јавуваат некогаш?
Јоан, нема вака да праиме муабет.

Ако дебатираш, држи се на муабетот. Многу е педерски кога некој во отсуство на аргументи или одговор, се обидува да го однесе муабетот во друга насока.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Па ако верува тогаш како може да биде атеист? :toe: Малку ти е прашањево нелогично нели! :helou:

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Јоан, нема вака да праиме муабет.

Ако дебатираш, држи се на муабетот. Многу е педерски кога некој во отсуство на аргументи или одговор, се обидува да го однесе муабетот во друга насока.
Темата е: прашања до атеистите. Дебатираме, јас поставувам прашања до атеистите за одредени работи како тие гледаат на тоа, а тие одговараат. Нивниот одговор е поселеден. Потоа поставувам ново прашање. Што има тука нејасно. Ако имаш прашања за верата, и тоа христијанската, оди на прашања до христијаните, и таму прашувај се што не ти е јасно.
Барем према темата, овде главни се атеистите. Тие се повикани да одговорат на прашањата, а дали оној кој поставува ќе продолжи со дискусијата тоа е негово право. Јас не ги одредувам правилата на игра.

А сега, прашање до атеистите: дали некој од вас верува во духови или нешто слично, во некоја виша сила?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
А сега, прашање до атеистите: дали некој од вас верува во духови или нешто слично, во некоја виша сила?
Абе ова му доаѓа како да прашуваш вегетаријанец дали јаде прасечко на скара! :pos:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Темата е: прашања до атеистите. Дебатираме, јас поставувам прашања до атеистите за одредени работи како тие гледаат на тоа, а тие одговараат. Нивниот одговор е поселеден. Потоа поставувам ново прашање. Што има тука нејасно. Ако имаш прашања за верата, и тоа христијанската, оди на прашања до христијаните, и таму прашувај се што не ти е јасно.
Барем према темата, овде главни се атеистите. Тие се повикани да одговорат на прашањата, а дали оној кој поставува ќе продолжи со дискусијата тоа е негово право. Јас не ги одредувам правилата на игра.

Епа, друже лепи, ако си дошол да се едуцираш од нашите одговори, кажи едно фала, да му е*ем матер!

А сега, одговор то теистот: Јас не верувам во духови.

И сега едно прашање за разјаснување на вториот дел: Што подразбираш ти под поимот „виша сила“?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ипсимус, ти не си атеист, ти си верник - сатанист. Твојот одговор не важи.
Не сум ни верник ни атеист нешто помеѓу сум, но забелешката е на место. Ако некој верува во виша сила, духови и слично, тогаш не е Атеист....размисли!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom