Јувентус - Интер (Derby d' Italia) 13-02 2010 20.30 ч.

• Креатор на темата Креатор на темата сашенко
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке победи на големото дерби?

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прочитај по италјанските весници и ке ти биди јасно дали ке ги вратите или не.
То шо го правел Моѓи го правел и Факети така да немате право да барате ништо:smir:
и трето незнам од кој пичини го бараш скудетото од 98 и да те потсетам 29 се на број :toe:
Па не знаеш, не си знаел што е фудбал во 1998.

29 се на број, и јас сакам весела математика :)

Моџи направи организирана шема на делегирање судии на натпревари на Јуве и неговите конкуренти, што е јасно докажано и за што го јадевте дрвото. Факети и останатите од другите клубови имаа најнормални контакти со судиите, кога тоа беше дозволено.

Не дека ќе помогне ова нешто, човек верува во она што сака да верува без оглед на фактите и доказите.

другар ти и твојата шинтерска екипа треба да ги освојвате сите можни трофеи следните 15 години за да го стигните јуве:smir:

вие имавте каква таква класа
а класата знајш кога ја изгубивте вие?
ко си напорајвте тим од играчите на јувентус 2006 (ибрахимович и компанија што беа окритие на ЈУВЕНТУС) и ко ви поклонивме 2 скудета шо сигурен сум ке ги вратие во мај на судењето :)

оти небевте толку гласни пред 2006 ко немавте трофеј 15 години со ред?

ти ли најде за класа да збораш........

Smeshen si :)

Kade me vide mene da zboruvam za klasa? Kade, te molam daj posochi mi! Jas samo rekov deka taa rechenica ja koristat luzeri.

Za drugoto, preku kur vishe so tie muabeti, kalchopoli? Poznato ti e ova? Ete zoshto ne bevme glasni, a i da ne se otkrieshe vistinata pozadi trofeite na Juve, i do den denes ke molchevme.

I zhiti obrazovanie, shto e tolku navredlivo spored tebe vo zborot shinter? Ozbilno, shinter shto treba da simbolizira? Eve primer, Jube go koristime so cel da ve potsetime deka koga Inter osvoi Serie A, vie ista godina osvoivte Serie B :pos:

Bilan go koristima isto taka, za na Milanezite da im se kurchime deka samo Inter e edinstven tim koj ne igral vo Serie B, ama ova shinter epten me buni, do tolku si nepismen :) shto samo go koristish deka si go slushal/chital drugite koga go koristat?

Zborot koj go barash be dete e: shitter, get it? :)Shit/gomno + I(n)ter, Shitter. Sepak ne e toa toa, ama ajde :)

Celo vreme te mislev za intelegenten, me izlazha :smir:

Eve samo da ti sumiram sve, da ne beshe Kalchopoli, Juve i Milan uste ke caruvaa, Inter/Roma/Napoli/Samp/Palermo/Fiore i site drugi onaka samo, kolku da postoime ke bevme... Ubavo shto izleze vistinata na videlina :) Eh, kazi mi, kako e da znaes deka timot za koj navivash e full of shit? :)

Па не знаеш, не си знаел што е фудбал во 1998.

29 се на број, и јас сакам весела математика :)

Моџи направи организирана шема на делегирање судии на натпревари на Јуве и неговите конкуренти, што е јасно докажано и за што го јадевте дрвото. Факети и останатите од другите клубови имаа најнормални контакти со судиите, кога тоа беше дозволено.

Не дека ќе помогне ова нешто, човек верува во она што сака да верува без оглед на фактите и доказите.

Доказите шо ги криевте сега излегоја на виделина, имавте срека дека тогашните директори на јуве немаја појма со фудбал па не ви се спротивставија.

иначе само да те поздравам
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2011/02/10/2346219/decision-on-juventus-appeal-over-calciopoli-revoked-scudetti

Доказите шо ги криевте сега излегоја на виделина, имавте срека дека тогашните директори на јуве немаја појма со фудбал па не ви се спротивставија.

иначе само да те поздравам
Доказите шо ги криевте сега излегој...entus-appeal-over-calciopoli-revoked-scudetti[/URL]
мислам ако знајш да читаш англиски :smir:
Знам ама не читам crap.com
За греој... :pos:

Smeshen si :)

Kade me vide mene da zboruvam za klasa? Kade, te molam daj posochi mi! Jas samo rekov deka taa rechenica ja koristat luzeri.

Za drugoto, preku kur vishe so tie muabeti, kalchopoli? Poznato ti e ova? Ete zoshto ne bevme glasni, a i da ne se otkrieshe vistinata pozadi trofeite na Juve, i do den denes ke molchevme.

I zhiti obrazovanie, shto e tolku navredlivo spored tebe vo zborot shinter? Ozbilno, shinter shto treba da simbolizira? Eve primer, Jube go koristime so cel da ve potsetime deka koga Inter osvoi Serie A, vie ista godina osvoivte Serie B :pos:

Bilan go koristima isto taka, za na Milanezite da im se kurchime deka samo Inter e edinstven tim koj ne igral vo Serie B, ama ova shinter epten me buni, do tolku si nepismen :) shto samo go koristish deka si go slushal/chital drugite koga go koristat?

Zborot koj go barash be dete e: shitter, get it? :)Shit/gomno + I(n)ter, Shitter. Sepak ne e toa toa, ama ajde :)

Celo vreme te mislev za intelegenten, me izlazha :smir:

Eve samo da ti sumiram sve, da ne beshe Kalchopoli, Juve i Milan uste ke caruvaa, Inter/Roma/Napoli/Samp/Palermo/Fiore i site drugi onaka samo, kolku da postoime ke bevme... Ubavo shto izleze vistinata na videlina :) Eh, kazi mi, kako e da znaes deka timot za koj navivash e full of shit? :)

еве да те поздравам и тебе за вистината
http://www.goal.com/en/news/10/italy/2011/02/10/2346219/decision-on-juventus-appeal-over-calciopoli-revoked-scudetti

Се согласувам, и тоа на три теми плачење истовремено :pos:

вие први се пикнавте на нашата тема да плачите и да кукате за калчополи и да барете вистини

--- надополнето ---

Eh sine sine, ti ja zatvoriv muckata priznaj :)

Aufff...

хахахахах како ја затвори бе ?
а?
хаха
дека сум напишал погрешно ШИНТЕР :smir:

ко ке освојте 29 скудета ке прајме муабет

--- надополнето ---

Ти си смешен! Вистината сите ја знаат, се објавува редовно на crap.com, by Салваторе Ландолина. Информирај се :pos:

добро во ттвојот весник прочитај
како се вика?

Morati.com?

добро во ттвојот весник прочитај
како се вика?

Morati.com?
goal.com не е весник.
Ние немаме весници, не се бавиме со медиумска пропаганда и перење мозоци.

^ 27 скудета :)

А за скудетото од 98 цел свет знае како беше освоено .... барем тие што ја гледале утакмицата Интер Јуве :D

Ти си смешен! Вистината сите ја знаат, се објавува редовно на crap.com, by Салваторе Ландолина. Информирај се :pos:
+Карло Гарганезе, дечкото што краде колумни од форцајуве. + сузи од футбалиталиа со колумните за големиот дух покажан на јубе при поразот од фулам......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom