Декан за настава ќе биде Данчо Давчев. Неофицијално, али така разбрав денес и како што ни кажа и самиот, многу се залагал за новиов факултет.
Владимир Трајковиќ, он ни пренесе дека новиот факултет ќе биде во округов каде што сега се електро и машински. Точно, уште незнаеле.
Што се однесува до идејава, БРИЛИЈАНТНА е и конечно им текна дека информатиката е таа што е најбарана и најцената кај нас, а воедно и тоа што најмногу фалеше на факултетиве. Самите знаете на кои смерови има најголем интерес. Доста не викаат електро, електро кога електро е умрено одамна, сите се палат на информатичките смерови, и чат пат ксиа и тк. И конечно време е да се одвоиме.
Само ако не издвојат нас, на феит ќе останат... колку? 50 студенти вкупно од другите смерови?
На пмф колку ќе останат? 20
Реално, на тие други смерови се запишуваат студенти кои ги одбиле на атрактивните информатички смерови, а тие што стварно се одлучиле да студираат електроники сигнали чуда... мислам дека можат на прсти да се избројат.
Дипломата како за вас, така за сите ќе биде. Кога ќе отидеш да бараш работа, секој ќе знае што е финки и дека е во склоп на уким. Додека да дипломира првата генерација, сите ќе знаат што е финки.
Мене најмногу не ми се допаѓа тоа што не затекна на сред студирање и ќе биде каша попара... Професорот Владимир Трајковиќ рече дека ќе можело да сме бирале каде да сме продолжеле дали феит или финки... малце глупо ми е тоа, каша ќе настане ако едни идат на едното, други на другото... Али ќе видиме на есен тоа