Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека оние што имаат над 8,5 просек може да пишат повише од 30.
Сите запишуваат помеѓу 30-35 кредити во семестар , а тие со просек над 8,5 можат да запишат до 40 кредити.
Тоа колку кредити вкупно се во цела година нема врска , можеш со просек под 8,5 да запишеш по 35 кредити во два семестари и да завршиш со 70.

sto e skrateno javni finansii
35-48стр (концепциите)
94-103 (вреднување на расходи)
212-240 (оданочување и распределба на доход)
Ова е ја што знам, може има уште нешто. Некој што е поредовен на предавања нека каже. Исто така, асистентката напомена да не учиме се, него само оние работи на кои они се задржуваат на предавањето. Ипак, доста е обемен материјалот.

Сите запишуваат помеѓу 30-35 кредити во семестар , а тие со просек над 8,5 можат да запишат до 40 кредити.
Тоа колку кредити вкупно се во цела година нема врска , можеш со просек под 8,5 да запишеш по 35 кредити во два семестари и да завршиш со 70.

Ама бе колеги, не дозволуваат на студентски!
Не знам од каде ги слушате овие информации вие?
Јас уште и молба поднесов да запишам над дозволеното и ми ја одбија.

Ама бе колеги, не дозволуваат на студентски!
Не знам од каде ги слушате овие информации вие?
Јас уште и молба поднесов да запишам над дозволеното и ми ја одбија.

Сигурно не ти дозволиле да запишеш поголем број предмети над дозволеното, не кредити. За кредити не прават проблем, ама една колешка сакаше да запише еден предмет повеќе овој семестар и не и дозволија.
Како ти го сфатив муабетот... така некако ќе да е... :)

Znae li nekoj datumi na polaganje na prv kolokvium po slednive predmeti: MCR, javni finansii , monetarna ekonmija , finansiski pazari i institucii

Сигурно не ти дозволиле да запишеш поголем број предмети над дозволеното, не кредити. За кредити не прават проблем, ама една колешка сакаше да запише еден предмет повеќе овој семестар и не и дозволија.
Како ти го сфатив муабетот... така некако ќе да е... :)

И во што е разликата?

И во што е разликата?

Освен задолжителните предмети, треба уште еден изборен да имаш во семестарот.Повеќе од тие предмети не.
А сите тие предмети вкупно треба да носат од 30 до 35 кредити, со исклучок на оние кои имаат повисок просек (до 40 кредити).

Боби[Мкд];4102185 напиша:
Што се праеше на англиски денес?

Англиски веќе 2 недели нема час... и имаше соопштение дека неопределено време нема да има настава ... односно до следното известување дека таа ќе продолжи

Kolegi,dali nekoj moze da ni kaze podetalno za predmetite Internet marketing i Marketing komunikacii,na koj princip da uceme i kakvi kolokviumi dava ?
Fala mnogu pozdrav

Освен задолжителните предмети, треба уште еден изборен да имаш во семестарот.Повеќе од тие предмети не.
А сите тие предмети вкупно треба да носат од 30 до 35 кредити, со исклучок на оние кои имаат повисок просек (до 40 кредити).
Нема шанси да е точно ова со број на предмети , во 6 семестар на фин. мен. има само два задолжителни од по 8 кредита , па ако не смееш повеќе од еден изборен , максимум кредити што можеш да ги запишеш се 24 пошто нема изборен со повеќе од 8 кредита.
Мислам дека само бројот на кредити се гледа , а не бројот на предмети.
А колегата што не може да запише 36 , да го прашам дали има повеќе од 8.5 просек , или не?

Нема шанси да е точно ова со број на предмети , во 6 семестар на фин. мен. има само два задолжителни од по 8 кредита , па ако не смееш повеќе од еден изборен , максимум кредити што можеш да ги запишеш се 24 пошто нема изборен со повеќе од 8 кредита.
Мислам дека само бројот на кредити се гледа , а не бројот на предмети.
А колегата што не може да запише 36 , да го прашам дали има повеќе од 8.5 просек , или не?

Не :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom