Софиja - импресии

Член од
15 декември 2010
Мислења
197
Поени од реакции
87
Krajno vreme e da se prekine so toj lokal lajepatriotizam. Vistina e deka dobri luge ima i u BG i u MK, kako i gjubre ima i ot dvete strani na granica. Nie sme mnogo bliski narodi i trebe da se pochituvame!!! Chovek treba da gleda realno na neshtata. Nekoj sa zagubili potpolno vraska so realnosta, kako leandra kako primer. :smir:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ајде да се вратиме на реалноста.Има ли некој што сака да ја посети Софија и да ги разгледа нејзините „убавини“?
Дали некој воопшто ја има во својата мапа Софија? :)

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ајде да се вратиме на реалноста.Има ли некој што сака да ја посети Софија и да ги разгледа нејзините „убавини“?
Јас би одел, кога немам каде да одам :P

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ако мене ме прашуваш од тоа што го гледам многу повеќе ме анимира Пловдив барем од сликите што ги видов. Инаку ако дојде до посета на главните градови од соседството на прво место ми е Истамбул или Будимпешта. Софија ми е на одличното трто место од позади, пред Приштина и Тирана.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
^ :)
Мене Тирана ми е убав град,Приштина се гради сеуште. И верувам дека ќе биде поубав од Софија.
И какво јадење има во Тирана,каков однос,какви специјалитети во рестораните,печења мх мх. Град кој вреди повторно да се посети.
Ова една компарација со Софија ќе му дојде,да не биде оф топик мислењево :)

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Определено има и това можеш да го видиш летото,ако се завртиш по центара. Многу пати ке видиш групи со водичи. Това дали им бендисало е друго прашане,но грепи има се повеке и повеке.
Иди пред НИМ во недела и ке видиш автобуси со туристи.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Определено има и това можеш да го видиш летото,ако се завртиш по центара. Многу пати ке видиш групи со водичи. Това дали им бендисало е друго прашане,но грепи има се повеке и повеке.
Пу пи машала,нека ви се множат да ви го видат главниот град :icon_lol:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Пу пи машала,нека ви се множат да ви го видат главниот град :icon_lol:
Пупу поне знаат каде да ги заведат и што да им покажат, а поверваj има што да видиш,но многу зависи и што бараш :)
Аjде Леандра да ни кажеш,дали беше во един музеj,дали беше во една галериja,дали беше во един театар,дали беше на една опера ... што бараше ти от Софиja - кафани, дискотеки или нешто друго?
Заштото от зборовите ти гледам дека нито си посетила ни един музеj,а пази во Софиja ги има многу и има што да видиш внатре. Като те гледам не си посетила ни една галериja, а примерно во галериjaта за чуждестрано изкувство има една от наjголемите колекции на Балканот. Като гледам не си отишла ни на един театар, а пази ги има многу во Софиja и са на светско ниво голем дел от нив. Като гледам не си била и на опера заштото ке знаеше доста извесни иминja и значението на софиjската сцена за този сегмент от културата.

Член од
19 февруари 2010
Мислења
537
Поени од реакции
1.720
IMG_9774.jpg 1(155).jpg

2.jpg
showimg.php?filename=zx480_306352.jpg
showimg.php?filename=zx500_515999.jpg
44_tyrgowski_tcent_1.jpg
image.jpg
bee%20garden_0028%20(600%20x%20400).jpg
zx450gy250_1012770.jpg

bcdrcankov.jpg

бизнис згради во Софија, а инаку да се спореди Приштина и Софија, е смешно како споредба-и двата града имаат добри и лоши страни-ама Софија е главен град со 2 милиона луге , а Приштина е албанско село со целиот колорит:mist:
а за албанската храна-:pos2: во Европа не паѓаат на манджи со овча лоj:pos2:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
пак почнаа со трговските центри :OMFG:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пупу поне знаат каде да ги заведат и што да им покажат, а поверваj има што да видиш,но многу зависи и што бараш :)
Аjде Леандра да ни кажеш,дали беше во един музеj,дали беше во една галериja,дали беше во един театар,дали беше на една опера ... што бараше ти от Софиja - кафани, дискотеки или нешто друго?
Заштото от зборовите ти гледам дека нито си посетила ни един музеj,а пази во Софиja ги има многу и има што да видиш внатре. Като те гледам не си посетила ни една галериja, а примерно во галериjaта за чуждестрано изкувство има една от наjголемите колекции на Балканот. Като гледам не си отишла ни на един театар, а пази ги има многу во Софиja и са на светско ниво голем дел от нив. Като гледам не си била и на опера заштото ке знаеше доста извесни иминja и значението на софиjската сцена за този сегмент от културата.
Не сум по културните настани,не сум по опери и балети. Не се возам во тој филм,ниту ме интересираат. Знаеш немам потреба да глумам во овој живот.Има кој да оди по тие настани,некој што се разбира во тоа.
Кога одам некаде да прошетам го разгледувам градот,одам на појадок/ручек/вечера,на кафе во кафич и вечерта во дискотека.Додаток е односот на луѓето,дали во хотел,дали во ресторант,дали во кафич.Не ми треба водич,имам очи или ме воодушевува градот или не.Нема средина.Од сите овие работи кој јас како турист ги барам Софија доби минус. Сум видела многу поубави места,поубава храна,подобар вкус за облека,однос итн.Значи постои градација,некои градови се многу поубави од Софија и имаат душа.Таму се чувствував како да сум на депонија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не сум по културните настани,не сум по опери и балети. Не се возам во тој филм,ниту ме интересираат. Знаеш немам потреба да глумам во овој живот.Има кој да оди по тие настани,некој што се разбира во тоа.
Кога одам некаде да прошетам го разгледувам градот,одам на појадок/ручек/вечера,на кафе во кафич и вечерта во дискотека.Додаток е односот на луѓето,дали во хотел,дали во ресторант,дали во кафич.Не ми треба водич,имам очи или ме воодушевува градот или не.Нема средина.Од сите овие работи кој јас како турист ги барам Софија доби минус. Сум видела многу поубави места,поубава храна,подобар вкус за облека,однос итн.Значи постои градација,некои градови се многу поубави од Софија и имаат душа.Таму се чувствував како да сум на депонија.
Абсолутно, не сум рекол,дека Софиja е наjубавото место-това да го средиме уште сега, ама ти сама отговори што си барала, jaс ти наброив нешта со кои се одликува от почти сите балкански престолнини. Еве затова ти препорачувам другиот пат кога одиш некаде,да добиеш прво представа не само за кафичите и дискотеките,а за малце поинтелектуални места.
Мора да признаам,дека првото место кадето посаках да идам во Скопjе след полициската станица за регистрациja беше музеja во старата железничка станица.Последното кое видов беше дикотеката Колизеум,ако не се лажам се викаше во градската градина. Еве тамо е големата разлика мегу нашите вкусове.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ќе ја имаат..овие што земаа бугарски пасоши..кај и да е очекувам на некој да му текне и да им укине мак државјанство , па кутрите да си се преселат у Софија ..јака им душа :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абсолутно, не сум рекол,дека Софиja е наjубавото место-това да го средиме уште сега, ама ти сама отговори што си барала, jaс ти наброив нешта со кои се одликува от почти сите балкански престолнини. Еве затова ти препорачувам другиот пат кога одиш некаде,да добиеш прво представа не само за кафичите и дискотеките,а за малце поинтелектуални места.
Мора да признаам,дека првото место кадето посаках да идам во Скопjе след полициската станица за регистрациja беше музеja во старата железничка станица. Еве тамо е големата разлика мегу нашите вкусове.
Не реков дека ја класифицирате како најубава престолнина,само немате претстава каде се наоѓа во тоа скалило на споредби.Значи ако некој видел неколку престолнини,Софија неможе да ја смести ни во споредба.Јас незнам зошто се лутите,кога навистина не вреди ни едно евро да се фрли таму.Има милион места каде може да се потрошат парите и да се ужива.Но добро е за секој случај да се посети,за да се има претстава до каде оди кичот во некои земји.
Инаку кога одам некаде одам да се одморам и разонодам,а не да глумам некој филм. Секој со својот вкус.

--- надополнето ---

Ќе ја имаат..овие што земаа бугарски пасоши..кај и да е очекувам на некој да му текне и да им укине мак државјанство , па кутрите да си се преселат у Софија ..јака им душа :)
Тоа би било „наградата“ за нив :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom