Софиja - импресии

• Креатор на темата Креатор на темата PIRIN3
  • Време на започнување Време на започнување
Не се ти доволно репрезентативна да збориш од име на поголема група "ние". Трошиш зборови на форумов, а надвор реалността ептен поинаква.

Ептен е,излезете од тоа дувлото,прошетајте видете до каде сте стасале,па пишете овде.Сами ќе барате да ја затворите темава од што е ѓубре.

Лесно се шета со бугарски пасош, немаj гаjле за нас.

--- надополнето ---

Значи, изминатите 300 години огромен броj на Македонци се преселиле во Софиjа. Наспроти тоа поединци цело време се обидуват да ни кажат колку лошо е таму. Каков е заклучокот?

Богами , за памтење е :) тешко дека на друга тема ќе се повтори :icon_lol:

Еве од еден сајт, Софија на прво место :)

Ги закопа со сајтов! (едно зеленко од мене)
:pos: :pos: :pos:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Значи, изминатите 300 години огромен броj на Македонци се преселиле во Софиjа. Наспроти тоа поединци цело време се обидуват да ни кажат колку лошо е таму. Каков е заклучокот?

Заклучокот е дека ќе ви ја земеме земјата и ќе си чучнеме во вашиот парламент,нели сфати :icon_lol:
После ќе ве шитнеме како старо железо.Паметни сме ние,не сме како вас.Да ни го одберат главниот град за најгрд :pos:

--- надополнето ---

Да не ви ја расипавме темава? :(
Сума сумарум негативни импресии за Софија.

[/COLOR]Да не ви ја расипавме темава? :(
Сума сумарум негативни импресии за Софија.

Немаш грижа!
Штом негативните импресии са от тебе се е ОК.
Ке бидеше лошо ако ти напишеше нешто позитивно.
Но от друга страна си мисла дека имаш некоjа голема мака. Пиjни едно, отпусни се, а ако и тоа не помага - намери си некоj дечко да ти реши проблемот! :wink:

http://matadornetwork.com/trips/best-worst-ugliest-busiest-airports-world
И најгрд аеродром имаат бе :pos:

Attila да ти грицкам потписот грд :icon_lol:

Па имаме еден од грдите аеродроми - ведно со грдите аеродроми во Париж, НjуJoрк и Лондон.:toe:
Ама поне лугето го знаат. Ако знаеха за други аеродроми во регионот сигур немаше да сме во класациjа. Но тиа аеродроми са много мали /ако и со велики имена/.

За грицкане - нема ли што друго да грицкаш :wink:

Апропо, твоjа подпис ми допага. Идеален ти е!

Мојата прва средба со Софија (зборам за период кога веќе нешто и разбирав, т.е. не бев дете) беше во 1993 година. Тогаш се изгледаше некако бедно... никакво... сиво... соцреалистички...
Тогаш мафијата владееше...па имаше секојдневно разни глупости, се пукале, се убивале...
1996 имаше веќе и странски брендови тука таму... ама сеуште беше доминантно она... хммм... социјалистичките продавници разделени на премногу штандови на кои се продава сомнителна стока...
По мое видување, Софија тргна напред некаде после 2001-2...
Последен пат бев таму пред скоро една година.
Доста е изменето се, наспроти оние времиња од средината на 90-тите, се разбира на подобро!
Но, сепак, тоа е сеуште далеку према една Будимпешта на пр...

--- надополнето ---

Македонец си?Ако си(бил),кажи ми колкав временски период бил потребен за да се побугарчиш?Ако ти е толку убава Софија,остани си како другата студентка,имаме доволно отпад по депониите,со се тебе и овие предавнициве од државава.

Македонец си?Ако си(бил),кажи ми колкав временски период бил потребен за да се побугарчиш?Ако ти е толку убава Софија,остани си како другата студентка,имаме доволно отпад по депониите,со се тебе и овие предавнициве од државава.

Не се нервирај..не вреди :smir:

Мојата прва средба со Софија (зборам за период кога веќе нешто и разбирав, т.е. не бев дете) беше во 1993 година. Тогаш се изгледаше некако бедно... никакво... сиво... соцреалистички...
Тогаш мафијата владееше...па имаше секојдневно разни глупости, се пукале, се убивале...
1996 имаше веќе и странски брендови тука таму... ама сеуште беше доминантно она... хммм... социјалистичките продавници разделени на премногу штандови на кои се продава сомнителна стока...
По мое видување, Софија тргна напред некаде после 2001-2...
Последен пат бев таму пред скоро една година.
Доста е изменето се, наспроти оние времиња од средината на 90-тите, се разбира на подобро!
Но, сепак, тоа е сеуште далеку према една Будимпешта на пр...
Обjективно! Инаку имам слушнато дека во раните години од транзициjата Софиjа ептен дива лига била, се осоколиле борците, односно мутрите, праjле крш што сакат. Малце по малце подоцна се поправуваа состоjбите во целата држава па секако и во главниот град. Еве повеќе години уживат во метро, а проектот за експонирање на античка Сердика башка во центар каj Министерски совет и ЦУМ е навистина спектакуларен, нов автопарк на jавен превоз. Па молови, па 3D IMAX, па концерти, базеjни. Ова наjгенерално вака ем шминка, ем функционалност. Инаку комуналните услуги генерално не чинат, не знам што е работата.

Не дај боже да седнеш да јадеш кај нив,на куче да му фрлиш ќе бега од храната.Само бугарски желудник може таа гнасотија да ја извари.Зачини во се,јогурт ти е по нашки матеница ама во уста не се става,пецива за појадок ...Јадеш само чипс и тоа увезен,кока кола и милка.И пивото не им чини!
И за музиката си во право,ако не се нашите староградски песни да ги препеат ќе им остане само планет со еротични спотови.И спот незнаат да направат до толку се на дно.
Разбирам дека сакаш да си контра,ама малце претеруваш :smir:

--- надополнето ---

и то тие од немајкаде шо мислат дека ќе успеат... а одиш таму полагаш на завршен... не ти даваат диплома зашо немаш бугарски пасош. Абе ајдее...

--- надополнето ---

И то ИЧ!... него единствена работа шо ме бендиса шо многу добро се обработува земјата... го видов и беше ок иако со некој стари жолти трактори од СССР
Това коj те излага не знам,ама тука штудират хора и от грциja и от турциja и от почти цела европа има... и на нив не даваме дипломи без пасош?!

За тракторите- жолт трактор от времето на СССР не сум видел. 90% беха црвени.

--- надополнето ---

http://matadornetwork.com/trips/best-worst-ugliest-busiest-airports-world
И најгрд аеродром имаат бе :pos:

Attila да ти грицкам потписот грд :icon_lol:
Уште малце претера тука.
2006 година - мораше да летам от Скопje преку Белград за Париз - во 5 наутро , во 3:30 - аjродрома беше заклучен. Това е првиот аjродром заклучен, коjто некога видов во живота си.

Уште малце претера тука.
2006 година - мораше да летам от Скопje преку Белград за Париз - во 5 наутро , во 3:30 - аjродрома беше заклучен. Това е првиот аjродром заклучен, коjто некога видов во живота си.

Јас овој сајт не го измислив,убаво си пишува нема што да претерувам.Најгрд град во светот Софија со најгрд аеродром.
За храната веќе и да не отварам уста,факт непобиен.Се на се,за Бугарија доминира зборот „најгрд“ :)) Може не ни е аеродромот како во Рим,но барем не не плукаат на светско ниво дека ни е најгрд :pos:

Што има врска тоа кога броj на патници се зголемува, а софискиот аеродром го користат се повеќе Македонци заради поволните услови, односно евтини карти и избор на дестинации. За особа на божемски 28 г. тие работи би требало да ти се jасни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom