Софиja - импресии

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
За држава од два милиони жители Македониjа праќа во бугарските универзитети диспропорционално голем броj студенти. Сигурно има зошто. Прашаj ги за Студентски град. Одма те замислувам како...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
За држава од два милиони жители Македониjа праќа во бугарските универзитети диспропорционално голем броj студенти. Сигурно има зошто.
Има,нема кој да ги одржава бугарките.
Плус и дипломите се џабе,знае Македончето да искористи!

едит:Јас и никаде на друго место неможам да ве замислам освен во Бугарија :)
Секаде ве ребрат настрана,но немате испаднато да видите кој подсмев во светот сте.Ако седете си,седете си таму,не излегувајте,шопингувајте :pos:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сигурна сум,ако не ми веруваш прашај во најблиска околина :icon_lol:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Одиме по ресторани да јадеме,живи гладни,како порачуваме,така оставаме и заминуваме.И викам ајде во пицерија барем да идеме,ваљда капричиоза е капричиоза.!
Па нели само импортен чипс и бугарска милка jадеше?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Софија.....убаво име , за толкууу грд град.. 2 пати имам идено , и никогаш повеќе

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Па нели само импортен чипс и бугарска милка jадеше?
Па нема да изигравам куварка во Бугарија?
За да можам да критикувам треба да пробам,пробав и одбрав,увозно е увозно.
Мислам ако ме сфатиш,ако не јас тебе ќе те сфатам :icon_lol:

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Сигурна сум,ако не ми веруваш прашај во најблиска околина :icon_lol:
Не jа коментираш репортажата. Не ти се бендисва? Инаку коj фактор си ти на тебе да верувам кога имам спротивно искуство башка од наjблиска околина.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Citro запомни ја темава прв пат имаме идентичен став :)))

--- надополнето ---

Не jа коментираш репортажата. Не ти се бендисва? Инаку коj фактор си ти на тебе да верувам кога имам спротивно искуство башка од наjблиска околина.
Имаш,имаш знам.Видовита сум.Чим си се свртел на историја,гарант имаше некој залутан во твоето минато.
Што да ја коментирам репортажата бе не ми се свиѓа и таа.Цитро ќе го цитирам,толку убаво име за толку грд град.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
МЕТРО и Илиенци. Доволно е нив да ги спомнам. А за кола?
Не знам дали уште са популарни. Може и там да пазаруват Македонците, но нема случаj да отида до некоj от новите трговски центрове и да не вида возила од Скопjе или да не чуа македонска реч.
Веднаж дури зо киното до мен беха македонски туристи /сакаха да гледат "Аватар" на IMAX/.
Се пак Солун е поудобен като транспорт за граганите на Македониjа.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
leandra, никако да ти се изначудам. Колку време и внимание му посветуваш на град коj не го сакаш.

Што да ја коментирам репортажата бе не ми се свиѓа и таа.
Па таква е реалността без разлика што ти се бендисва. Божем тоа за некого би значело нешто. Ти во коjа димензиjа живееш?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во моментов гледам една репортажа на Бугарија,Бугаров вели:Прадедо ми ја изгуби првата светска војна,дедо ми втората,татко ми студената војна,јас победив влегов во ЕУ :pos: :pos:
Цареви сте,цареви,ако не ви се тепа вас сеир ќе нема на Балканов на кого да му се смееме.

--- надополнето ---

leandra, никако да ти се изначудам. Колку време и внимание му посветуваш на град коj не го сакаш.
Досадно ми е,а вие сте ми најинтересни на форумов.Па викам дај ќе си се смеам со бугарчињата,во нив лежи смеа :icon_lol:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Во моментов гледам една репортажа на Бугарија,Бугаров вели:Прадедо ми ја изгуби првата светска војна,дедо ми втората,татко ми студената војна,јас победив влегов во ЕУ :pos: :pos:
Цареви сте,цареви,ако не ви се тепа вас сеир ќе нема на Балканов на кого да му се смееме.

--- надополнето ---

Досадно ми е,а вие сте ми најинтересни на форумов.Па викам дај ќе си се смеам со бугарчињата,во нив лежи смеа :icon_lol:

И на нас ни е забавно со тебе :helou:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не додадов:Ако ви ги уривам импресииве да се тргнам од темава?

--- надополнето ---

И на нас ни е забавно со тебе :helou:
Знам,затоа ме дружите овде.Мило ми е што цело време ме читате од збор до збор,за вас и пишувам би било не фер да ме прескокнувате :pos:

--- надополнето ---

Бугарите се таму каде Македониjа сака да се пикне. Алтернатива е друштво со Куба, Беларус, Кина, и т.н.
Ние се пикаме кај што треба,ти реков да прашаш ти пак отвараш муабет за истото :))

Kajgana Shop

На врв Bottom