Грозоморно убиство на девојче и дечко (на видео)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Портпаролот на Талибан: “Секој што знае за Исламот, знае дека каменувањето е запишано во Коранот и дека тоа е според исламскиот закон. Има луѓе што го нарекуваат нехумано, но со тоа го навредуваат пророкот. Тие сакаат да внесат туѓо размислување во оваа земја.’’

Ова се сцени од пред 2000 години. Човек како да очекува Исус Христос да излезе однекаде и да ги запраша насобраните: тој што не сторил грев да го фрли првиот камен. Но нема такви реакции кај Талибанците, длабоко се зарибани во Стариот Завет...

article-1350945-0CEFB0C1000005DC-95_634x389.jpg

article-1350945-0CEE9524000005DC-298_634x305.jpg

article-1350945-0CEE9BA4000005DC-882_634x306.jpg

article-1350945-0CEE94E8000005DC-663_634x305.jpg

Бидејќи девојчето не умрело и покрај силното каменување, “судскиот совет’’ на сликата погоре морал да пука во него.

Убиството на видеото (кликни на линкот) е “скратено’’ од разбирливи причини, но сепак вреди да се види шеријатскиот закон во пракса.

Интересно, на ниту една од феминистичките вагини глас не им се слуша кога ќе се обелоденат вакви настани. Ниту на западот, ниту на истокот. Молк. А инаку се многу бучни за се друго...

http://www.dailymail.co.uk/news/art...ning-couple-death-adultery.html#ixzz1CHUqOAyv

Ej koj неарденталци се во прашање, кога ке размислам подобро неарденталците биле попаметни и поцивилизирани од овие со пречки во развој....алааа!!

Главното го испушти сето ова поради:

Stoned to death with her lover: Horrific video of execution of girl, 19, killed by Afghan Taliban for running away from arranged marriage

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/art...ning-couple-death-adultery.html#ixzz1CJTVp97E

Значи поради напуштање односно бегање од договорен брак. :uvo:
Ова е болна работа бе да ти се плукнам и во закон и во се'.

Тие Мисирков што ги бараш феминистките, тие брат се за домашна употреба за тука по Европа и САД. Инаку не ги барај за друго. Исто како за Кина (некој цивилни здруженија) се бунат за смртната казна, а тоа што има смртни казни во други земји нема врска. :tapp:

Ej koj неарденталци се во прашање, кога ке размислам подобро неарденталците биле попаметни и поцивилизирани од овие со пречки во развој....алааа!!

н е а Н д е Р т а л ц и:salut:

Иначе ова се е ненормално...:toe:

Истокот е далеку поназад од западот...и затоа овие неандерталциве праат вакви работи.

Не ги обвинувајте за се муслиманските екстремисти!
Од приложениот материјал очигледно е дека тие што каменуваат се преоблечени агенти на ЦИА и Мосад.

Не ги обвинувајте за се муслиманските екстремисти!
Од приложениот материјал очигледно е дека тие што каменуваат се преоблечени агенти на ЦИА и Мосад.

О боже пак ли . А бе до вчера и кај нас ова го имало пред комунистите да не опраат ( и се вика култура и традиција)

И истото го има во Индија каде палат вештерки и тепаат жени поради тоа што се земале со некој од друга каста

О боже пак ли . А бе до вчера и кај нас ова го имало пред комунистите да не опраат
Па стварно, има тенденција на форумов за се да се обвинуваат религијските фундаменталисти од светот на Исламот. За воља на вистината треба да ги разобличиме оваквите ционистички пропаганди.

Па стварно, има тенденција на форумов за се да се обвинуваат религијските фундаменталисти од светот на Исламот. За воља на вистината треба да ги разобличиме оваквите ционистички пропаганди.

Не бе им верувам америчко пропагандната машинерија која тврди дека сето тоа е резултат на Исламот и дека исламот е закана за светот притоа мавтајќи наоколу со honor killings кои се карактеристични за културно “заостанати“ општества каде начинот на мислење е во средниот век . Јез да кај западниот свет културолошки гледано тоа еволуирало во семејно насилство, убиство- самоубиство итн ( и не викам дека се исти /слични)

But still исламистите се опасни и убиваат жени

Не бе им верувам америчко пропагандната машинерија која тврди дека сето тоа е резултат на Исламот и дека исламот е закана за светот притоа мавтајќи наоколу со honor killings кои се карактеристични за културно “заостанати“ општества каде начинот на мислење е во средниот век . Јез да кај западниот свет културолошки гледано тоа еволуирало во семејно насилство, убиство- самоубиство итн ( и не викам дека се исти /слични)

But still исламистите се опасни и убиваат жени
Мислам дека ова е еден од најголемите проблеми на форумов, кога се во прашање ваквите дебати.
Тоа е поистоветувањето на Исламот со исламските екстремисти.
Кога некој како мене ќе пише нешто против нив, веднаш ќе се јават Муслимани или наводни левичари, како тебе, кои ќе ме обвинат дека сум против Исламот. Симптоматично е тоа што токму вие ги поистоветувате поимите Ислам со исламски фундаменталисти, муслимански терористи со Муслимани.
Најди ми барем еден мој пост кај што говорам против Исламот и Муслиманите.
И кога некој ќе ги нападне малоумниве како на сликите, вие одма скокате дека тоа било против Муслиманите. Кој ги изедначува?

Мислам дека ова е еден од најголемите проблеми на форумов, кога се во прашање ваквите дебати.
Тоа е поистоветувањето на Исламот со исламските екстремисти.
Кога некој како мене ќе пише нешто против нив, веднаш ќе се јават Муслимани или наводни левичари, како тебе, кои ќе ме обвинат дека сум против Исламот. Симптоматично е тоа што токму вие ги поистоветувате поимите Ислам со исламски фундаменталисти, муслимански терористи со Муслимани.
Најди ми барем еден мој пост кај што говорам против Исламот и Муслиманите.
И кога некој ќе ги нападне малоумниве како на сликите, вие одма скокате дека тоа било против Муслиманите. Кој ги изедначува?

Не бе само што до вчера тврдеше дека рама го мрзат зошто е христијанин а бериша го сакаат дека е муслиман ( нажалост избришано)

Плус да не зборувам константното брљање дека луѓето во пештери се поопасни од било што иако статистички гледано повеќе е веројатно да умреш од кокосов орев што ти паднал на глава него ли од терористички напада надвор од воените зони како Ирак и Авганистан

Не бе само што до вчера тврдеше дека рама го мрзат зошто е христијанин а бериша го сакаат дека е муслиман ( нажалост избришано)
Е како бе заклучи дека сум антимуслиман, ако само го констатирам тоа што е очигледно, а тоа е дека Албанците од Македонија го подржуваат Бериша, на сметка на Рама. Нема кај нив некаква лична политичка ориентација (лева или десна). Тоа дека секој има лични политички афинитети, за нив е научна фантастика. Они бате топтан си го сакаат Бериша. Тоа е факт, прашај ги нив - колкумина од нашите Аклбанци се за Рама? Немој само да ми кажеш дека се за Бериша, затоа што +90% се десничари по основна политичка вокација.
И после ти мене ќе ми кажеш дека ја селектирам по религија?

Плус да не зборувам константното брљање дека луѓето во пештери се поопасни од било што иако статистички гледано повеќе е веројатно да умреш од кокосов орев што ти паднал на глава него ли од терористички напада надвор од воените зони како Ирак и Авганистан
Ах, сигурно не си ти толку наивен за да тврдиш дека верски мотивираниот тероризам доаѓа само од афганските вукојебини. Има друже, заедници со свои верски гласноговорници, во срцето на Лондон, да речеме, од кои извираат типчиња што мислат дека ако ги дигнат у ваздух своите комшии каури, ќе идат у рајот и така натаму...
...и тоа и го прават.
Имаш кај нас веќе 4-5 џамии полни со такви фаци.
Тоа што ти и таквите како тебе го спроведуваат тука на форумов, веројатно од заведеност, не е ништо друго, освен давање на алиби на ваквите малоумници, чија мета, верувај, попрво ќе бидат (грубо кажано) либералите како тебе, отколку "верски затуцаните" Христијани како мене. Секако, во крајна линија, ниту таквите ко тебе ниту таквите како мене нема да имаат можност за живот во некој прекрасен калифат, емират or whateva, чие остварување го оправдуваш.

ебави логиката, за Кина можат да се бунат затоа што е организирана држава; за Талибанциве кај кого да се бунат - да му упатат протестна нота на талибанскиот амбасадор во Америка ли?

EDIT

Ова не заслужува коментар ни тие од запад ни тие од исток не се на арно ЃАВОЛОТ управуваа со нас, доколку не се промениме стварно блиску е крајот на СВЕТОТ :toe:

Ова не заслужува коментар ни тие од запад ни тие од исток не се на арно ЃАВОЛОТ управуваа со нас, доколку не се промениме стварно блиску е крајот на СВЕТОТ :toe:

Kako prvo,ova vo Avganistan e katastrofa,site treba da se iscistat,vakvi gnasni luge ne treba da postoi, kako vtoro, islamot,hristijanstvoto a i drugi religii ne dozvoluvaat vakvi grozomorni ubistva,vo nitu edna sveta kniga ne pisuva vaka...
A kako treto
Nekoi clenovi na forumot mnogu lesno zaboravija srbite sto napravea vo ime na verata,vo Bosna,Hrvatska i Kosovo, gi zaboravija tie masakrite sto bea izvrseni vrz civilnoto naselenie,, site do eden bea ubijeni,pocnuvajki od dete pa do naj starijot covek, pa i kako sto znaeme den denes HAG gi sudi niv..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom