Невестата! :))

Член од
5 февруари 2005
Мислења
100
Поени од реакции
121
Просто ме чуди како сеуште никој не отворил тема за ова, а Вест имаше толку убава насловна страница денес! :vozbud:

Со над 500 гости во саботата вечерта во хотелот "Холидеј ин", сопственикот на Европскиот универзитет, Бојо Андрески ја прослави свадбата на неговата помала ќерка Александра Андреска (26) и сопругот Драган Саревски (25).

Свадбената веселба почнала во саботата наутро кога од кај младоженецот сватовите тргнале по невестата а потоа во Матично, каде младоженците еден на друг си ги додале презимињата. Така сега Александра сега е Андреска-Саревска, Драган е Саревски-Андрески. Младоженците црквата "Св. Богородица" ги венчал владиката Стефан ги со уште шест попа. Свадбената веселба продолжила во хотелот и траела до 4. 30 часот.

Александра вели дека татко $ Бојо веќе $ ги исполнил сите желби.
"Сè што ми беше ќејф за свадбата го овозможија родителите. Има ли поголем подарок од тоа? Целото мое семејство, од мајка ми, татко ми, сестра ми и зет ми беа окупирани со моите желби за свадбата. Со Драган ќе живееме во нашата семејната куќа. И навистина благодарни сме на нашите семејства што ни го овозможија сето ова. Среќни сме со нив и драго ни е што дел од таа наша среќа веќе се и семејствата Тарчуловски и Ристовски", ни рече невестата Александра.

И невестата и младоженецот се презадоволни од тоа колку била весела нивната свадба. Покрај "Биоритам" веселбата ја збогатиле и пејачките Соња Тарчуловска, која им е и старосватица и Ребека, која е кума. Но, по нарачка на дел од гостите и родителите на невестата пееле и Миле Кузмановски, Вики Среброва, српските пејачи Биљана Јефтиќ и Александар Илиќ, а имало и ориентална танчерка, која танцувала за цело време додека траела свадбата. Цело време се пееле и песни за Јохан, кој на младоженците вечна љубов им посакал по телефон. Гостинката од Србија Биљана Јефтиќ во негова чест му ја испеала и омилената "Еве ти го срцето на дланка" (Ево ти срце на длану). Додека траела свадбата музиката речиси и да немала пауза, бидејки за микрофонот се фатиле Соња и Ребека. Пееле и младоженците, но најмногу Бојо, таткото на невестата.

Младоженците на свадбата носеле алишта од домашни креатори. Александра била облечена во фустан со 5.000 специјални кристали, кој како што дознаваме чинел илјадници евра. Шминкерот и фризерот за цело време на свадбата биле покрај неа. Младоженецот бил облечен во костум "Пјер Карден".

Младенците веќе се подготвуваат за свадбеното патување во Египет, подарок од кумовите Ребека и Милан.

Некои од коментарите на Twitter:

"Знае некој колку души и го шиеле фустанот? #nevesta"

"sigurno e potroseno 20 rolni materijal! #nevesta :))"

"Твојата невеста е толку дебела што невестинскиот фустан и го сошиле во погон за постелнини, бивша Македонка. #nevesta"

"#nevesta -va oslabela za svadbata!"

"денес Вест во проширена варијанта, на стандардната не ја собираше сликата од невестата #nevesta"

"На прв поглед мислев Боки 13 ни го ќарија #nevesta"

"#nevesta Колку вакви невести се потребни да ја сменат сијалицата? Три! Една да ја држи, а две да ја превртат куќата во која е сијалицата!"

"Има нешто потешко од испит - #nevesta - ta"

"Кога #nevesta шета на обала покрај море, плима и осека се збунуваат #mesecina"

И така натаму... :pos2:

H

HITCH

Гостин
Абе машала, машала невеста се вика, не колку фабрики биле вклучени во шиење на венчаницата. :pos: Малку снобовски изгледа и звучи, ама ако таа така си сакала... Нек` им е со среќа!

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Со над 500 гости во саботата вечерта во хотелот "Холидеј ин", сопственикот на Европскиот универзитет, Бојо Андрески ја прослави свадбата на неговата помала ќерка Александра Андреска (26) и сопругот Драган Саревски (25).

Оваја ако е помала каква е поголемата :pos2:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

:pos2::pos::pos::pos:
malata se omazhila

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278

Оваа ако е полесно да ја прескокнеш отколку да ја заобиколиш, поголемата ниту ќе можеш да ја прескокнеш ниту да ја забиколиш... отприлика така некако

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Сака големи и дебели* малава.

*се мисли на плескавици.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако оваа е помалата ќерка каква е поголемата? :ija:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ех камо среќа јас да сум богата како неа.
Деца глејте и учете што им прават парите на луѓето. Во случајов може и да го употребиме примерот: Види слика :pos:

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
4.600
малото слатко буренце на тато

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Деца глејте и учете што им прават парите на луѓето. Во случајов може и да го употребиме примерот: Види слика :pos:
А читај и ова..младоженецот го зеде презимето на невестата!
Бреее парата го врти светот :pos2:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овие деверушиве изгледа се тука у случај да падне оваа па да ја станат

Kajgana Shop

На врв Bottom