Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дали слободната воља подразбира исполнување на својата воља, а за другиот баш ме брига, нека прави и нека живее како што сака, а јас ќе правам и живеам вака, како што сакам.
Имаш ли ти свој коментар и свое мислење или како папагал само тоа го знаеш?Ваљда ко што вика јахве/Исус, нели
![]()
Имаш ли ти свој коментар и свое мислење или како папагал само тоа го знаеш?
Читај, бе, друже, јас секој ден постирам по бар 2-30 постови. Ваљда у некој давам мислење...
Еве, на пример, мое мислење во конкретниот коментар беше дека христијанскиот верник треба да се води според насоките дадени во Книгата, а не според свој к*р ќеиф. Мислам дека и ти ќе се сложиш со ова мое мислење.
Или нема?
Не. Ако ја нема Библијата, Господ пак ќе биде присутен. Верникот не се води према пишани закони, туку по верата на објавите Божји.
Верникот не се води према пишани закони, туку по верата на објавите Божји.
Не. Ако ја нема Библијата, Господ пак ќе биде присутен. Верникот не се води према пишани закони, туку по верата на објавите Божји.
Господ ти дава слободна волја да правиш што сакаш а ако не направиш како он што сака ќе те прати да гориш вечно. Каде е слободната волја во тоа?
Алах ти го вика истото и не заборавај дека христијаните го правеле истото (пред неколку века) што го прават муслиманите во државите со шеријатски закони денес,
Ислам = Христијанство или исти курац друго паковање, сличностите помеѓу овие две религии се огромни, верувај, јас знам![]()
А пеколот што функција има? Тунел на стравот во луна паркот наречен задгробен живот?Христијанскиот Господ не вели така. Во Библијата казната за грешниците е смрт, а не вечно горење. Се наоѓаш на автопат. Патот врти десно, а лево има провалија. Христијанскиот Господ ти ставил знак „ОПАСНОСТ: Не врти лево има провалија!“ Ти вртиш лево и загинуваш. Тој ти дал слободна воља да свртиш и лево и десно. Но слободната воља подразбира и лична одговорност. Бог не може сосила да му го зачува животот на некој што решил да си го упропасти.
Ако не е библијата, кај ќе се објави? Во рекламниот блок помеѓу вестите и лисјата паѓаат?
Па нели пишаните закони, во овој случај светите книги (Библија, Куран итн.) се најчистата, кристална форма на Божјото слово пријателе ?
А пеколот што функција има? Тунел на стравот во луна паркот наречен задгробен живот?
Ти си верник? Имаш вера? Во што веруваш?
Немам вера и во ништо не верувам.