Зимбабве ја призна Македонија под уставното име

• Креатор на темата Креатор на темата Liberation
  • Време на започнување Време на започнување
Не биди баш сигурен, според попис само 100 000 Македонци живеат таму, а гејците се повеќе. Како и да е, одлична вест и ако мапава е точна треба да се излобира и Египет да биде нареден што ќе ја отфрли смешката на ЕУ и ОН.
Добро, 100 000 не се малце. Е сега ако грци има повеќе - океј тогаш :)
Повеќе има Грци во Австралија :)
Во пописот 2006 имало 0,42 Македонци, а 1,84 Грци...
и само 32 % Австралијци :pos:
Абе австралијци си се само Абориџините - а кутрите малку ги има. Туки 32% австралијанци се луѓе кои се преселени таму пред долго време од цел свет:)

Cudno za Germanija. Skoro site mediumi kolku sto imam primeteno ne narekuvaat Mazedonien :)

Листа со земји кои ја признале Македонија под уставното име, привремената референца, кои немаат став или немаат дипломатски односи со нашата земја.

Тиркизна: признати под уставното име, Македонија (130)
Црвена: привремената референца (17)
Зелена: нејасен став (61)
Сива: немаат дипломатски односи со Македонија (27).

Macedonia_name_dispute.png

Незнам што да кажам освен секоја чест и ФАЛА !!! ( до тиркизните )

Cudno za Germanija. Skoro site mediumi kolku sto imam primeteno ne narekuvaat Mazedonien :)

Да, Германија секогаш не нарекувала Mazedonien, но сепак правела дистинкција со Makedonien.

Германска карта од Прва светска војна
map_german.jpg

Да, тоа мора да го искористиме за истиот став да се пренесе и на германската влада.

Би спомнал дека и амбасадата на Франција во Македонија ни се обраќа со Македонија (Macedonia), а не со референцата, што можеби (а можеби не) е некаква увертира за идно признавање под уставното име.

Инаку браво за Зимбабве и за нашите што се избориле за ова признавње! :)

Koga treba da go smenat Sarkozi? Po antipaticen politicar od nego nema :(

Znaci moze da se reci deka izdvoivme diplomatska pobeda so ovie priznavanja, iako Francija, Egipet i Spanija da ne priznaat ke bide bas dobro :)

Фала ви многу ! Мора некако да се раздужиме за ова :) Еве летоска ќе се собереме сите Кајганџии и ќе им идеме на одмор таму. Што викате?

Мислам дека и Мексико не има признато под уставното име :/ но како и да е, кога бевме на европско младинско таму никој не ни се обрати со фиром.
ја повлекоа одлуката пред некое време, мислам дека е единствена земја која го има направено тоа.

А шо чекаат Австралија? Пола население таму се македонци...
Се шушка дека пролетва со смената на влада не чекаат позитивни вести и одтаму, дај боже, живи били па видели викаат србите.

Инаку мислам дека Австралија и Германија треба да ни бидат приоритет, како посилни и поголеми земји, ама не смеат да се изостават нити овие афричкиве, какви такви, диктаторскии или демократски и они се членки на ОН и нив им се брои гласот.
Браво за Зимбабве!

Браво Зимбабве!Треба да им се оддолжиме на Зимбабвците со една палата во Паљурци и за царо Зимбабвски.

Имам информација дека по признавањето од Зимбабве целата редакција на А1 Телевизија шета низ Скопје и бара крива крушка за бесење...........
Најкритична е со ситуацијата со Боранија од Јовановски кој се дере по улици ...Робеееееееерт јави се !!!!!!!!

Имам информација дека по признавањето од Зимбабве целата редакција на А1 Телевизија шета низ Скопје и бара крива крушка за бесење...........
Најкритична е со ситуацијата со Боранија од Јовановски кој се дере по улици ...Робеееееееерт јави се !!!!!!!!
Стварно. Не е за верување, ама има "Македонци" на кои овие признавањава не им се мили.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom