Дали девојките сакаат срамежливи дечки?

Дали девојките сакаат страмежливи дечки?

• Да

Гласови: 66 26,6%
  • Не

Гласови: 182 73,4%

• Вкупно гласачи
    248

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Нејќам. Кај јас на почетокот секогаш сум срамежлива,уште и типот уста да не отвара и сме завршиле работа. :) Ми треба некој што ќе ме замуабети,ќе си се понаша природно. Само со таков човек можам да функционирам и да се опуштам и јас максимално.
Мистериозноста е привлечна,да и не барам уште на првиот состанок да ми каже ко...ј број на гаќи носи,ама мора да биде слободен и да знае барем општ муабет да прави,затоа што сите добро знаеме дека добрата комуникација е клучна за секоја успешна врска. Башка срамежливите дечки никогаш не се спонтани,а ние паѓаме секогаш на тоа(кога машките иако можеби претходно ги испланирале работите сепак со ништо не го покажуваат тоа и се однесуваат најнормално,едноставно од нигде-никаде да го погодат моментот). И не сакаме премногу комплименти. Да,сакаме да слушнеме дека вредело што сте се мрзнеле чекајќи не,затоа што изгледаме прекрасно,ама одвреме навреме можете слободно да не спуштите од пиедесталот,да си бидете искрени и да го кажете тоа што навистина го мислите.

Несигурност во себе,пасивност,индиферентност,константно барање дозвола да направи нешто и согласување со се што ќе каже девојката=not cool & annoying

Сума сумарум-мажи останете си мажи. Колку и да викаме дека сте шовинистички неандерталци знаете дека ве сакаме и дека не можеме без вас. :icon_lol:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Има и такви кои што сакаат посрамежливи, но процентот е мал, сепак жени се палат на самодоверба.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
хехе што не ке чуе човек од вас.... :pijan:

Ние па се натпреваруваме кој ке биде по алфа-мажјак и коа ке слушнам нешто вака.... :nesvest:
Па добро, ако јас сакам вакви, не мора да значи дека сите сакаат :) Сепак, повеќето шо се со голема самодоверба и шо се најбучни, се најлесни за „читање“ и ми е веќе видено. Алфа мажјаците, оние висинските, се ретки, свикај им малце и предат ко мачиња и знаеш дека глумат лудило.
Оние што се посрамежливи на некој начин ме потикнуваат да „поработам на случајот„.
Освен тоа, кај срамежливите обично се дознаваш постепено, нема на прва средба да ти каже се и да ти биде досаден.

Барем мене така ми е :)

П

Пепси_

Гостин
Не викам лош, и јас сум понекогаш срамежлив...туку неинтересен, јас обично не ги заприметувам срамежливите, не намерно. Зборувам за претерано срамежливи.
Ногу јасно бидејќи се срамежливи и се по повлечени по малце разговараат скоро ич посебно во поголема група кога се.Секогаш има некој што повеќе доминира во некое друштво е поистакнат од другите што и не е баш најдобро.

I

IBIZA SOUND

Гостин
Сакам и не сакам. Сакав еден кој беше срамежлив а се гледаше дека му се допаѓав и јас. Ама од што беше толку срамежлив не можеше да ме праша да ми биде дечко. И имам еден совет до срамежливите машки - Ако сакате некоја кажете и, не чекајте да замине со друг.:smir:
i ti so napravi posle
mu prejde ti ili.... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Да бидеме искрени никој не сака срамежливи машки женски што и да е...
Јас обожавам, поинакви се и пореални, не се воопшто извештачени нити искомплексирани.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Посрамежлив од мене нема, се додека не добијам доверба од некоја личност. Иначе потешко е да стапам во контакт со некоја девојка што ми се бендисва, но кога ќе стапам се отворам и се осеќам поудобно ( барем некогаш ). :smir:

O

Orion.

Гостин
Па добро, ако јас сакам вакви, не мора да значи дека сите сакаат :) Сепак, повеќето шо се со голема самодоверба и шо се најбучни, се најлесни за „читање“ и ми е веќе видено. Алфа мажјаците, оние висинските, се ретки, свикај им малце и предат ко мачиња и знаеш дека глумат лудило.
Оние што се посрамежливи на некој начин ме потикнуваат да „поработам на случајот„.
Освен тоа, кај срамежливите обично се дознаваш постепено, нема на прва средба да ти каже се и да ти биде досаден.

Барем мене така ми е :)
Одма една психоанализа им удираш а?:) Кој предизвик е да имаш девојка психолог чоече незнаеш дали ти праи муабет или те анализира:pos:(no hard fillings:smir:)
Он топик - Кај срамежливо машко постои онаа инфериорност, пасивност, ригидност која јас лично сметам дека не им се допаѓа на девојките. Од друга страна дечкото со самодоверба е по отворен, флексибилен и има далееку повеќе успех и во наоѓање нова љубов, и во градење на сериозна врска. Никој не сака да биде срамежлив но срамежливоста може да се надмине преку поинтензивна социјализација.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Требало да биде ЈАВНА АНКЕТА (да се види кој за што гласал :P)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ја кога бев мал, значи од 10 до 19 години бев многу срамежлив, и многу девојки ме сакаа, се заљубуваа у мене, ми свиркаа по улица, врескаа кога поминував низ кумановско З’дче.... и ја така си живеев срамежливо и девојките ме сакаа али ја како? Срам, неможам да бекнам, превише размислувам.
И пораснав некако.....
поминав низ некои ситуации и ме научија дека нема што ја да се срамам од било што, зашто секој си има по нешто од што се срами, ја не сум совршен нити па другите се, и тоа е тоа. И како го изгубив срамот така ги изгубив девојките. И сега никоја ни вика по мене, ни прашува за мене, ништо... ништо. Или можда ова само на мене ми се случува.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Ја кога бев мал, значи од 10 до 19 години бев многу срамежлив, и многу девојки ме сакаа, се заљубуваа у мене, ми свиркаа по улица, врескаа кога поминував низ кумановско З’дче.... и ја така си живеев срамежливо и девојките ме сакаа али ја како? Срам, неможам да бекнам, превише размислувам.
И пораснав некако.....
поминав низ некои ситуации и ме научија дека нема што ја да се срамам од било што, зашто секој си има по нешто од што се срами, ја не сум совршен нити па другите се, и тоа е тоа. И како го изгубив срамот така ги изгубив девојките. И сега никоја ни вика по мене, ни прашува за мене, ништо... ништо. Или можда ова само на мене ми се случува.
Друже сега како што не си срамежлив ке земеш сега ти ке фатиш да викаш по нив, да се распрашуваш, да се запознаваш, да им сврикаш, да им врескаш... хехе :back: Не да им свиркаш и врескаш не тоа вистина.... :smir:

Нема што да чекаш ти треба да одиш да си најдеш нешто.... :motor:

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
И пораснав некако.....
Така ти се чинело.... :)

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Срамот е сосема непотребна особина и не знам еден на кого му донел корист. Поврзан е со страв да не бидеш разбран или исмеан (или со недостаткок на самодоверба) и сосема те спречува да се претставиш таков каков си во суштина. Најчесто дури откога ќе го загубиш сфаќаш колку те кочел во минатото и тоа од банални па до побитни животни ситуации.

И додека за женско е некако прифатливо да биде срамежлива за машко е погубно така да што побргу се загуби толку подобро.

Он. Некои девојки може на почеток да сакаат срамежливи машки но само е прашање на време кога ќе сфатат дека не е тоа тоа :).

Kajgana Shop

На врв Bottom