Додик вели Босна и Херцеговина е во фаза на распад. Дали e?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Pojma nemam? Site imaat pojma sto sakaa Srbite da napravat vo Makedonija. Za zal tesko e da prostam. Srbija i Grcija = oska na zloto...katastrofa. Odime premnogu genocoidno da mislime deka nemalo Bosnjaci i deka bile izmislica, izvini ama toa e moe mislenje.

Sakam da se obedini samo da ne ostani vo Srbija. Malku tie da naucat lekcija da ne go pipat nosot kaj sto ne treba...

Bosna vo vistinskite granici se do Belgrad :)

Greater_Bosnia.jpg

Хахахах незнам овој пат ќе биде стварно гадно пред да си отиде од претседателската функција Стјепан Месиќ кажа за Сител ТВ дека ако дојде до евентуално отцепување на Р.Српска дека тој очекувал од новиот претседател на Хрватска што ќе биде зависно од дејтонскиот договор да распореди 50 000 хрватски војници на територијата на Р.Српска и плус останата тешка машинерија тенкови,оклопни возила.

E сеа, иако Србија е веќе изморена од војни не верувам дека таа ќе остане мирна таа можно е пак да и рипне на Хрватска бошњаците пак ќе почнат да мават по србите во Босна , црногорците ќе застанат на страната на Србите и еве ти пак војна и тоа е тоа.

Али најреално ако сакаат хрватите да одбегната војна со Србија која што доста добро се покажа 1991-1992 (со оглед на тоа дека НАТО беше позади Хрватска) не би требало да ризикуваат и да распоредуваат нивна војска во Босна треба да остават тоа сами да си го решат од една страна босанските хрвати и муслимани, а од друга босанските срби.

Така ќе биде најдобро али сепак ако светот не се замеша мислам дека крајниот резултат ќе биде осамостојување на Р.Српска од БиХ!

Хахахах незнам овој пат ќе биде стварно гадно пред да си отиде од претседателската функција Стјепан Месиќ кажа за Сител ТВ дека ако дојде до евентуално отцепување на Р.Српска дека тој очекувал од новиот претседател на Хрватска што ќе биде зависно од дејтонскиот договор да распореди 50 000 хрватски војници на територијата на Р.Српска и плус останата тешка машинерија тенкови,оклопни возила е сеа иако Србија е веќе изморена од војни не верувам дека таа ќе остане мирна таа можно е пак да и рипне на Хрватска бошњаците пак ќе почнат да мават по србите во Босна , црногорците ќе застанат на страната на србите и еве ти пак војна и тоа е тоа али најреално ако сакаат хрватите да одбегната војна со Србија која што доста добро се покажа 1991-1992 (со оглед на тоа дека НАТО беше позади Хрватска) не би требало да ризикуваат и да распоредуваат нивна војска во Босна треба да остават тоа сами да си го решат од една страна босанските хрвати и муслимани а од друга босанските срби така ќе биде најдобро али сепак ако светот не се замеша мислам дека крајниот резултат ќе биде осамостојување на Р.Српска од БиХ!

Стипе Месиќ при крај можеше се да збори и он ќе распоредел 50. 000 војници, па Србите 100 000 и што пак ќе пукне војна и пајк нема нишшто да се деси кога ќе се умешаат Американците

Треба да се обрне внимание и на спротивните аспирации на ентитетите во федерацијата. Искрено залагање за унитарност, кај хрватскиот ентитет, нема да има, затоа што реално нивните интереси се во спротивна насока. Кога е веќе така, како времево тече, мене ми личи дека Хрватите чекаат Србите да им ја завршат работата со распадот.

Sakam da se obedini samo da ne ostani vo Srbija. Malku tie da naucat lekcija da ne go pipat nosot kaj sto ne treba...

Bosna vo vistinskite granici se do Belgrad :)

Greater_Bosnia.jpg

Од кај испадна сликава хммммм не била нема ни да биди никокаш ова е чиста измишљотина некој седнал дома на тоа паинтинг и си цртал цртежи хммммм никогаш во историјата не сум слушнал босна да граничела со Македонија :nesvest:

--- надополнето ---

Треба да се обрне внимание и на спротивните аспирации на ентитетите во федерацијата. Искрено залагање за унитарност, кај хрватскиот ентитет, нема да има, затоа што реално нивните интереси се во спротивна насока. Кога е веќе така, како времево тече, мене ми личи дека Хрватите чекаат Србите да им ја завршат работата со распадот.

По се излеа така е и на крајот хрватскиот дел ќе се обедини со Хрватска српскиот со Србија и Босна ќе остане колку Црна Гора голема :toe:

--- надополнето ---

Стипе Месиќ при крај можеше се да збори и он ќе распоредел 50. 000 војници, па Србите 100 000 и што пак ќе пукне војна и пајк нема нишшто да се деси кога ќе се умешаат Американците

Епа да тоа го зборам :) точно тоа хрватите го краа стапот од србите еднаш па не верувам дека уште еднаш ќе сакаат!

--- надополнето ---

Srbite da ne se fakaat kakva e Bosna, posto Srbija e po ''raznovidna'' nejkam veke da gi branam Srbite. I Bosnjacite propatija zaradi niv. Kako sto rekov Srbite se ''osudija'' da napravat vojna i masakr vo Bosna, taka da Bosnjacite bi trebalo da go otcepat Sandzak, posto eve gledam na mapite Novopazarski Sandzak bil Bosnjacki.

Нека пробаат да видиш како Тадиќ ќе им пукне 5-6 мига-29-ки тенкови и 100 000 војска да видеш каков масакр на муслимани ќе има па на санџак нека пробаат бе нека пробаат зашо не пробат а ? не е се така бело како што мислиш ти на санџак има едвај 100 000 - 200 000 муслимани а во босна има 1 200 000 срби и плус српската армија е далеку по моќна од босанската 75 % од оружјето од бивша Југославија заврши во Србија !

Sekako, toa e edinstvenata ''zasluga'' sto ja napravil Milosevic vo tekot na negovoto vladeenje. Uspea da ja podeli Bosna. Jas poveke Srbi da branam posle ona sto ni go mislea nas da ni go storat - nikogas...

Додик ги тролује Босанците, ништо страшно. Нема да се деси ништо, а ако некој проба може да „добије по пичици“ од големиот брат.

Босна е протекторат во кој владеат локални шерифи од сите три „народи“ (под наводници е затоа што мислам дека се ист народ со 3 вери) на кои највеќе им одговара да е вака, нерешено и матно за да се богатат.

Уште Додик е најуспешен затоа што во РС платите и вработеноста се поголеми одколку во федерацијата.

Kako prvo ne e toa tema na diskusija so sakale da napravat so nekjele... a vtoro so ova " odime premnogu........ i deka bile izmislica neznam dali mislis na nivnoto ubivanje ili postoenjeto , na prvoto ke ti recam deka sekako deka imalo takvo nesto no ubivani bile i Srbi i Hrvati, a dali postojat kako narod, postojat no od mnogu skoro, toa ne e ideal ili nesto sto jas go tvrdam edinstven, toa e FAKT toa se poturceni Srbi ili Hrvati... :)
Pojma nemam? Site imaat pojma sto sakaa Srbite da napravat vo Makedonija. Za zal tesko e da prostam. Srbija i Grcija = oska na zloto...katastrofa. Odime premnogu genocoidno da mislime deka nemalo Bosnjaci i deka bile izmislica, izvini ama toa e moe mislenje.

Sekako, toa e edinstvenata ''zasluga'' sto ja napravil Milosevic vo tekot na negovoto vladeenje. Uspea da ja podeli Bosna. Jas poveke Srbi da branam posle ona sto ni go mislea nas da ni go storat - nikogas...

Милошевиќ не е на власт веќе 12 години.
Поминаа 20 години од почетокот и 16 години од крајот на војната.
Зар не мислиш дека е време да се отфрли омразата меѓу народите на Балканот?

Сега за сега неверувам,во иднина можеби кој знае. Можеби во иднина Турција и Македонија Ќе ја нападнат Грција па заедно ќе ја поделат :) Европа не Можи да претрпи уште една војна на Балканот а притоа да не ја зафати и нејзе.

Од кај испадна сликава хммммм не била нема ни да биди никокаш ова е чиста измишљотина некој седнал дома на тоа паинтинг и си цртал цртежи хммммм никогаш во историјата не сум слушнал босна да граничела со Македонија :nesvest:

Ја цртал у Paint.

Ја цртал у Paint.

Кој ти е рускиот војник што ти е на профил сликан пред знамето руско ?

--- надополнето ---

Милошевиќ не е на власт веќе 12 години.
Поминаа 20 години од почетокот и 16 години од крајот на војната.
Зар не мислиш дека е време да се отфрли омразата меѓу народите на Балканот?

Прво Милошевиќ не е на власт веќе 10 години второ поминаа 20 години од почетокот и 10 години од крајот на војните во бивша Југославија и трето се додека се Албанците и босанџеросите тука ќе има војни !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom